EUROLYGA 2023

Mažai žaidęs D. Motiejūnas po pralaimėjimo „Wizards“ nesiskundė

Donatas Motiejūnas ir „Pelicans“ nusileido varžovams iš Vašingtono.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Donatas Motiejūnas ir „Pelicans“ nusileido varžovams iš Vašingtono.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Stankevičiūtė, specialiai lrytas.lt, Vašingtonas (JAV)

Feb 5, 2017, 6:10 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:06 PM

Donatas Motiejūnas su komandos draugais niūriais veidais stebėjo, kaip šėlo „Washington Wizards“ sirgaliai tribūnose, kai šeštadienio vakarą Vašingtono klubas pasiekė septynioliktąją pergalę iš eilės namų arenoje.

Johno Wallo į priekį vedami „Wizards“ krepšininkai nugalėjo „New Orleans Pelicans“ 105:91.

D.Motiejūnas aikštėje pasirodė tik trumpam pirmojoje rungtynių pusėje, bet pasižymėti nespėjo, prametęs vienintelį mestą tritaškį.

„Stengiuosi būti pozityvus, žaisti kiek įmanoma, padėti komandai kiek įmanoma, bet ne viskas nuo manęs priklauso. Negaliu kažkuo skųstis“, – „lrytas.lt“ sakė 26 metų 213 cm ūgio kaunietis, prieš mėnesį pasirašęs sutartį su „Pelicans“ po ilgų aštuonių mėnesių be krepšinio ir kontrakto.

Jo naujajai komandai svarbus kiekvienas mačas kovojant dėl vietos NBA atkrintamosiose varžybose. Bet šį šeštadienio vakarą „Pelicans“ visiškai sustojo ketvirtajame ketvirtyje, per kurį sugebėjo pelnyti vos 8 taškus.

„Wizards“ savo arenoje jau seniai žaidžia lyg ant sparnų, beveik du mėnesius čia nepatyrę pralaimėjimo. Vašingtono krepšininkai kaip uraganas pradėjo rungtynes, per pirmąsias dvi minutes privertė „Pelicans“ suklysti du kartus ir atkarpą laimėjo 14:2.

Bet ne veltui Amerika svaigsta nuo Naujojo Orleano komandos vidurio puolėjo Anthony Daviso žaidimo. Ši superžvaigždė ėmėsi iniciatyvos į savo rankas, keli jo dėjimai iš eilės, ir „Pelicans“ pradėjo mažinti skirtumą. Rezultatas buvo 24:18, kai likus pusei minutės iki pirmojo ketvirčio pabaigos į aikštę buvo įleistas D.Motiejūnas.

Lietuvos puolėjas netrukus išprovokavo pražangą baudos aikštelėje, o kitoje atakoje atliko rezultatyvų perdavimą Langstonui Galloway, tada kamuolį po krepšiu iškišo kitam komandos draugui Dantei Cunninghamui. Paliktas laisvas prie tritaškio linijos D.Motiejūnas prametė tolimą metimą. Bet tai, kad aukštaūgis gali atakuoti iš trijų ir atitraukti gynėjus bei dalintis kamuoliu tarsi įžaidėjas būtent ir yra D.Motiejūno savybės, kurios atkreipė „Pelicans“ trenerių dėmesį, kai jie ieškojo pastiprinimo.

„Trenerių filosofija yra tokia pati kaip Hiustone. Jie tai matė ir žinojo, kad jei suteiks man laisvės, galiu daug padėti komandai. Puolime man nebuvo daug pasikeitimų, bet gynyboje reikia prisitaikyti ir susižaisti su komandos draugais, pažinti vienas kitą. O tai užtrunka ilgiau nei mėnesį“, – Vašingtone kalbėdamas su „lrytas.lt“ pasakojo D.Motiejūnas.

Mačui įpusėjus „Wizards“ pirmavo 53:49. Bet po didžiosios pertraukos „Pelicans“ grįžo gerokai sustiprinę gynybą ir patys ėjo į priekį pagaliau taikliau atakuodami. Likus šešioms minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos D.Motiejūno komanda persvėrė rezultatą savo naudai 67:66.

A.Davisas toliau nardė tarp gynėjų, po trijų kėlinių buvo surinkęs jau 25 taškus, o po trečiojo kėlinio „Pelicans“ jau pirmavo 83:80.

Tačiau lemiamame ketvirtame kėlinyje A.Davisas sustojo, J.Wallas nardė pro gynėjus rinkdamas taškus, o „Pelicans“ nepelnė nė vieno per paskutiniąsias šešias minutes.

„Wizards“ žvaigždė J.Wallas iš viso pelnė 24 taškus ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

„Pelicans“ rezultatyviausias buvo A.Davisas – 25 taškai. Jis atkovojo 10 atšokusių kamuolių.

Šios rungtynės Vašingtone buvo pavadintos „Lenkijos paveldo vakaru“, pagerbiant „Wizards“ senbuvį puolėją Marciną Gortatą. 32 metų 211 cm ūgio krepšininkas iš Lodzės per dešimties metų karjerą NBA sugebėjo tapti vienu galingiausių vidurio puolėjų Rytų konferencijoje ir stabiliu „Wizards“ starto penketo žaidėju. Apie tūkstantį JAV gyvenančių lenkų susirinko į „Verizon center“ tribūnas su „Polska“ šalikais ir marškinėliais. Visa salė prieš rungtynes ir per pertrauktą pagerbė kelis Lenkijos kariškius, dalyvavusius antrajame pasauliniame kare bei NATO misijoje Irake. M.Gortatas rungtyėse su „Pelicans“ pelnė 12 taškų, atkovojo 17 kamuolių.

Iš karto po rungtynių pabaigos švilpuko lenką su pergale pasveikino D.Motiejūnas, nuėjęs apkabinti bičiulio prieš eidamas į rūbinę.

Šiuo metu „Pelicans“ žengia dvyliktoje turnyrinės lentelės vietoje ir kaunasi dėl kiekvieno taško tikėdamiesi prasimušti į atkrintamąsias varžybas.

Iš Vašingtono D.Motiejūnas su komanda išskrido į Naująjį Orleaną, kur savo namų arenoje pirmadienį susikaus su „Phoenix Suns“, o trečiadienį su „Utah Jazz“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?