EUROLYGA 2023

Laukia liūdna sezono pabaiga: Donatas Motiejūnas padarė 36 milijonų vertės klaidą?

Nors pasibaigęs NBA mainų periodas tiesiogiai ir neįtraukė mūsų šalies krepšininkų, vienam iš jų įvykę pokyčiai yra itin nepalankūs. „New Orleans Pelicans“ ekipoje dar tik pradedančiam įsitvirtinti Donatui Motiejūnui padidėjusi konkurencija, kaip parodė kelios pastarosios rungtynės, reikš smarkiai sumažėjusias galimybes pasirodyti ir pakelti savo vertę rinkoje.

D.Motiejūnas<br>NBA/ „Getty Images“ nuotr.
D.Motiejūnas<br>NBA/ „Getty Images“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-28 12:08, atnaujinta 2017-04-08 21:39

Nors sekmadienio mače su „Oklahoma City Thunder“ dėl greitų DeMarcuso Cousinso dėka aukštaūgis aikštėje praleido 23 minutes, tačiau ankstesnėse rungtynėse Dalase net nepakilo nuo suolo – po įvykusių mainų jo laikas aikštėje pastaraisiais mačais vis labiau mažėja.

Amerikiečių portalas theringer.com rašo, kad nors lietuvis ir gali pademonstruoti nenuspėjamą žaidimą ir nustebinti nestandartiniais sprendimais puolime, jis niekada negalėjo vadintis mobiliu krepšininku – lėtoki D.Motiejūno veiksmai kritikos sulaukdavo dar prieš jam patiriant karjerą sujaukusią nugaros traumą.

Tai ypač jautėsi pastarajame susitikime su „Thunder“ ekipa, kai D. Motiejūnas gynyboje atrodė itin sutrikęs ir nesugebėdavo laiku reaguoti į varžovų sprendimus (žr. vaizdo įraše).

Krepšinio specialistai pastebėjo, jog „Pelicans“ gynyba aukštaūgiui esant aikštėje tiesiog subyra – jų gynybos efektyvumo rodiklis sumažėja dešimčia balų (nuo 112.7 iki 102.5).

Nors anksčiau strategas Alvinas Gentry paslėpdavo D. Motiejūno trūkumus skirdamas jį į centro puolėjo poziciją, dabar, komandoje turint D. Cousinsą bei Anthony Davisą, šios galimybės jis greičiausiai nebesirinks.

Ypač žinant tai, jog, be lietuvio, „Pelicans“ ir taip turi užtektinai krepšininkų, galinčių rungtyniauti po krepšiu: Omerą Asiką, Alexį Ajincą bei talentingą naujoką Cheicką Diallo.

Tad tampa akivaizdu, jog D. Motiejūno sprendimas dėl griežtų sąlygų nepasirašyti 36 mln. dolerių vertės sutarties su „Houston Rockets“ ir savo vertę kelti Naujajame Orleane greičiausiai buvo klaida.

Galima spėti, jog iki sezono pabaigos didesnio trenerio pasitikėjimo greičiausiai taip ir nesulauksiantis krepšininkas bus priverstas rinktis iš trumpalaikių ir ne itin pelningų kontraktų, mat jo padėtį rinkoje neigiamai veikia ir nuolat D.Motiejūną sekantis nugaros traumos šešėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.