EUROLYGA 2023

Buvę LKL klubų treneriai bandys išversti iš sosto „Crvena zvezda“

Gerais rezultatais Eurolygoje savo sirgalius džiuginanti Belgrado „Crvena zvezda“ taip pat galingai žygiuoja kitame turnyre. „Crvena zvezda“ ne tik tapo pirmadienį pasibaigusio Adrijos lygos reguliariojo sezono nugalėtoja, bet ir pasiekė šio regioninio turnyro rekordą – per 26 rungtynes iškovojo 25 pergales.

I.Zouras ir A.Džikičius kovos dėl Adrijos taurės.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Zouras ir A.Džikičius kovos dėl Adrijos taurės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 14, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:01 AM

Belgrado komanda užsitikrino aikštės pranašumą visuose atkrintamųjų varžybų etapuose ir iš geriausios pozicijos pradės kovą dėl Adrijos lygos čempionės vardo bei papildomo, bet labai svarbaus prizo – kelialapio į kito sezono Eurolygos turnyrą. Užgesinti „Raudonąją Žvaigždę“, kuri Adrijos lygos čempione jau tapo 2015 ir 2016 metais, bandys Zagrebo „Cedevita“, Belgrado „Partizan“ ir Podgoricos „Budučnost“ klubai. Jie reguliariajame sezone išsirikiavo iškart už „Crvena zvezda“ ir taip pat pateko į pusfinalį. Dviem į stipriausiųjų ketvertą patekusioms komandoms vadovauja buvę Lietuvos klubų treneriai.

Prie „Partizan“ vairo stovi Vilniaus „Lietuvos ryte“ dirbęs serbas Aleksandaras Džikičius, o „Budučnost“ nuo sezono vidurio treniruoja buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas graikas Ilias Zouros. „Cedevita“ treneris yra dar praėjusiame amžiuje „Žalgiryje“ žaidęs kroatas Veljko Mršičius.

Pusfinalyje iki dviejų pergalių „Crvena zvezda“ kovos su „Budučnost“, „Cedevita“ – su „Partizan“. Pusfinalių nugalėtojai pateks į finalą, kuriame bus žaidžiama iki trijų pergalių.

Pusfinalio poros paaiškėjo tik per paskutines rungtynes, kuriose „Crvena zvezda“ susitiko su „Budučnost“. Šios rungtynės kėlė itin didelį susidomėjimą, nes „Crvena zvezda“ galėjo rinktis varžovus. Jei ši ekipa būtų pralaimėjusi, jau pusfinalyje būtų susidūrusi su kitu Serbijos sostinės klubu „Partizan“.

Tačiau „Crvena zvezda“ nenorėjo taip anksti žaisti „amžinojo derbio“. Serbijos čempionai įtikinamai nugalėjo Juodkalnijos čempionus 82:66 ir pasiekė Adrijos lygos pergalių rekordą.

Iki tol rekordas buvo 24 pergalės per 26 rungtynes. Tokį rezultatą buvo pasiekusios „Partizan“ (2008 m.), Tel Avivo „Maccabi“ (2012 m.) ir pati „Crvena zvezda“ (2015 m.).

Šis Adrijos lygos sezonas buvo pažymėtas labai prastais Slovėnijos klubų rezultatais.

Garsiausia Slovėnijos komanda Liublianos „Olimpija“, kurią treniruoja „Lietuvos ryte“ trenerio asistentu dirbęs Gašperas Okornas, užėmė tik 11-ąją vietą, o Novo Mesto „Krka“ liko paskutinė 14-oji ir prarado teisę kitą sezoną rungtyniauti Adrijos lygoje, net jei iškovos kelialapį pagal Slovėnijos pirmenybių rezultatus.

Vietos kitame Adrijos lygos turnyre bus paskirstytos pagal šio sezono rezultatus. Pagal reitingų lentelę, Serbijai turėtų atstovauti keturios ekipos, Juodkalnijai ir Kroatijai – po tris, Bosnijai ir Hercegovinai, Makedonijai ir Slovėnijai – tik po vieną. Dar viena komanda gaus vardinį kvietimą.

Galutinė reguliariojo sezono rikiuotė:

1. Belgrado „Crvena zvezda“ – 25 ir 1

2. Zagrebo „Cedevita“ – 20 ir 6

3. Belgrado „Partizan“ – 19 ir 17

4. Podgoricos „Budučnost“ – 18 ir 8

5. Aleksandrovaco „Igokea“ – 13 ir 13

6. Belgrado „Mega“ – 11 ir 15

7. Zagrebo „Cibona“ – 11 ir 15

8. Baro „Mornar“ – 10 ir 16

9. Železniko FMP – 10 ir 16

10. Skopjės „Karpoš Sokoli“ – 10 ir 16

11. Liublianos „Olimpija“ – 10 ir 16

12. „Zadar“ – 9 ir 17

13. Skopjės MZT – 8 ir 18

14. Novo Mesto „Krka“ – 8 ir 18.

Rezultatyviausi žaidėjai:

1. A.Žižičius (buv. „Cibona“) – 20 tšk.

2. I.Marinkovičius („Zadar“) – 17,7

3. R.Boatrightas („Cedevita“) – 17,5.

Pusfinalyje iki 2 pergalių žais: „Crvena zvezda“ – „Budučnost“ ir „Cedevita“ – „Partizan“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.