EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius: „Nelengva susitaikyti, kad Eurolyga baigiasi“

„Nelengva susitaikyti su mintimi, kad negalime tęsti kovos dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų. Bet tą vakarą bent praskaidrino nuotaiką pergalė prieš „Maccabi“, – ketvirtadienį prieš priešpaskutinę šio sezono Eurolygos dvikovą kalbėjo Kauno „Žalgirio“ komandos strategas Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 12:42 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:33 PM

Po praėjusios savaitės Eurolygos turo tapo aišku, kad net ir teorinės galimybės patekti tarp 8 geriausių komandų ir tęsti kovą dėl trofėjus atkrintamuosiuose mūšiuose „Žalgiriui“ yra žlugusios.

Ir ne todėl, kad kauniečiai savo rungtynes būtų pralaimėję. Žalgiriečiai išvykoje nurungė ne itin sėkmingai žaidžiantį Tel Avivo „Maccabi“ 93:77, bet valandą prieš pagrindinis varžovas Stambulo „Anadolu Efes“ sugebėjo palaužti kitą šio miesto ekipą – „Fenerbahce“ 80:77. Tai lėmė, kad žalgiriečiai jau niekaip nespės į lemiamų kovų traukinį ir likusias dvejas rungtynes kovos dėl garbės ir premijos už pergalę – 40 tūkst. eurų.

Penktadienį „Žalgiris“ paskutinį kartą šiame Eurolygos sezone namie kausis su italų Milano „Emporio Armani“. Pirmoje šių komandų akistatoje „Žalgiris“ šventė pergalę 78:70.

„Reikia žiūrėti į pozityvius dalykus, o ne nukabinti nosį. Žinoma, būtų malonu žiūrovams padovanoti tą Eurolygos „Top 8“ mūšių krepšinį, bet neverta galvoti apie liūdnesnius dalykus. Sezonas Eurolygoje buvo geras, lieka dar du mačai ir privalome juos laimėti“, – dėstė Š.Jasikevičius.

– Į Kauną atvyksta Milano komanda. Jei kalbėsime atvirai, šioje komandoje nemažai traumuotų krepšininkų, klubas ne itin sėkmingai žaidžia Eurolygoje. Ar galima būtų teigti, kad „Žalgiriui“ namie reikės tik pasiimti norimą pergalę?

– Ją reikia iškovoti. Taip, Milanas turi savų problemų, bet jau ne kartą esu minėjęs, kad labiau žiūrime į savo daržą, o ne varžovų. Mes net nežinome, kokios sudėties atvyks „Emporio Armani“, kaip ten su tam tikrais žaidėjais. Kai tik atvyks italai į Lietuvą, tuomet žinosime kur kas daugiau apie jų sudėtį. Dabar nežinome, kokia sudėtimi jie žais: turi ir aukštų krepšininkų, nemažai mažiukų. Koks variantas bus pasirinktas – nežinau. Tačiau mes turime labiau galvoti apie save nei svarstyti apie varžovų sudėtį.

– Milane buvo tam tikra atkarpa, kai „Emporio Armani“ sužaidė savo mėgstamą krepšinį – greitai bėgo, metė, pataikė ir vertė jūsų komandą klysti. Tuomet jie laimėjo atkarpą 12:0. Kaip planuojate neleisti varžovams pakartoti tokio dvikovos varianto?

– Mes privalome žaisti savo žaidimą. Ką turime padaryti, kad nebūtų tų 12:0? Stengtis žaisti. Kaip atsimenate, mes Milane sėkmingai kovojome 37 minutes, tik po to pametėme galvą ir pridarėme klaidų. Nepadarysime panašių klaidų, nebus ir vadinamųjų duobių. Milane mes pasiekėme pergalę, tad pozityvių dalykų buvo kur kas daugiau nei ta viena nemaloni atkarpa.

– Situacija Eurolygos turnyro lentelėje ką nors keis „Žalgirio“ žaidime? Gal daugiau laiko bus skirta mažiau rungtyniavusiems krepšininkams?

– Ne. Mes eisime nugalėti ir kovosime šimtu procentų. Skaitome žinias ir žinome, kad bilietai į šį mačą perkami. Krepšininkus sirgaliai motyvuoja – visada geriau žaisti palaikant 15 tūkstančių aistruolių nei pustuštėje salėje. Juolab kad labai greitai tiek žiūrovų neturėsime. Na, gal tik per LKL atkrintamuosius mačus.

– Lukas Lekavičius tikino, kad „Žalgiris“ yra lyg ir skolingas savo sirgaliams. Mat išvykoje ekipa žaidžia geriau nei namie.

– Sezono pradžioje paleidome kelis mačus... Negali, žinoma, prognozuoti pergales, ypač Eurolygoje, ir sakyti, kad va, turime. Todėl nemalonius pralaimėjimus namie pabandėme kompensuoti pergalėmis išvykoje ir sugrįžti į kovą dėl atkrintamųjų akistatų. Todėl tikrai penktadienį žaisime iš visų jėgų, kad pagerintume savo namų pergalių kraitį.

– „Emporio Armani“ turės žaisti be Manto Kalniečio. Ko neteks italų ekipa akistatoje su „Žalgiriu“?

– Tokio plano žaidėjai yra kūrėjai – jie kuria žaidimą. Be jo prarandamas tam tikras dvikovos kūrimas. Iš kitos pusės, gali būti siurprizų – aukštas penketukas, prieš kurį gali tekti kentėti. Gali būti daug zoninės gynybos. Bandome spėlioti, kaip bus.

– Kalbėjote apie ažiotažą Kaune ir sirgalių palaikymą, tačiau ne kartą juos auklėjote dėl vieno ar kito epizodo. Kaip manote – aistruoliai išgirdo jūsų žodžius?

– Manau, kad taip. Visų komandų sirgaliai pabrėžia, kad jie geriausi, ištikimiausi. Bet ekipos aistruoliai labiausiai matomi ne tuomet, kai komandai sekasi, kai ji išgyvena pakilimą. Jų reikia tuomet, kai nesiseka. Ir tai matėme, kai paprašėme sirgalių ateiti į akistatą su „Fenerbahce“. Buvo labai gražu iš jų pusės, kad visi atsiliepė ir rinkosi. Tai ir yra tas tikrasis sirgimas.

– Sezono metu kalbėjote, kad norint patekti į „Top 8“ užtektų ir 13 pergalių. Aiškėja, kad reikėjo mažiausiai 16-os. Nestebina toks kartelės kilstelėjimas?

– Stebina. Žinoma, niekas negalėjo žinoti, kiek reikės pergalių atkrintamosioms kovoms, nes tokiu formatu Eurolygoje žaidžiama pirmą kartą. Viskas labai pasikeitė antroje sezono dalyje, kai „Darussafaka“, „Anadolu Efes“ ar „Crvena zvezda“ pajuto, kad pergalės labai reikalingos, ir kiekvieną akistatą žaidė lyg lemiamą. Tada ir pasipylė tos netikėtos pergalės. Kaip sakoma, jau tada negalėjai sulaukti iš nieko malonės ir viskas sukrito ne mūsų naudai. Bet, sakau, į viską žiūriu labai pozityviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.