EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. R.Javtoko siurprizas ir reguliariojo sezono nugalėtojas J.Mačiulis

„Žalgirio“ arena penktadienį iki rudens atsisveikino su Eurolyga. Paskutinis sezono akordas nebuvo skambus – šeimininkai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 29-ajame nusileido ilgą pralaimėjimų seriją nutraukusiai Milano „Emporio Armani“ komandai 84:88. Tarp varžovų buvo ir „Emporio Armani“ aprangą vilkintis Mantas Kalnietis, kuris aplankė gimtąjį miestą, bet dėl traumos nežengė ant „Žalgirio“ arenos parketo.

Lukas Lekavičius ir vėl buvo vienu pastebimiausiu Lietuvos krepšininkų Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius ir vėl buvo vienu pastebimiausiu Lietuvos krepšininkų Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-04-01 12:29, atnaujinta 2017-04-06 18:32

Du lietuvių turintys Ispanijos klubai penktadienį žaidė su Turkijos komandomis ir iškovojo skirtingas pergales. Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu išvykoje sutriuškino Stambulo „Galatasaray“ komandą 103:80, o Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu namie nugalėjo „Fenerbahce“ ekipą 61:56.

Per paskutines Kaune vykusias rungtynes šeši „Žalgirio“ lietuviai pelnė 51 iš 84 komandos taškų. Milano ekipoje žaidė tik trys italai, bet visi buvo rezultatyvūs ir pelnė 42 taškus (Andrea Cinciarini 17, Awudu Abassas 13, Davide Pascolo 12).

Tarp „Žalgirio“ lietuvių dažniausiai į varžovų krepšį pataikydavo Lukas Lekavičius (15 taškų), Paulius Jankūnas (12), Artūras Milaknis (11) ir asmeninį sezono rekordą pagerinęs Robertas Javtokas (8). Rezultatyvumu nepasižymėjo Edgaras Ulanovas (4) ir Renaldas Seibutis (2), o Antanas Kavaliauskas ir Paulius Valinskas liko ant suolo.

A.Kavaliauskas šį sezoną praleido pirmas Eurolygos rungtynes. Iki tol vidurio puolėjas per 28 mačus pelnydavo 5,5 taško.

Beje, net penki kiti „Žalgirio“ lietuviai P.Jankūnas, L.Lekavičius, A.Milaknis, R.Seibutis ir E.Ulanovas bei keturi legionieriai žaidė visas 29 rungtynes.

Dėl traumų rečiau žaidžiantis M.Kalnietis praleido jau trečias rungtynes, o jo komandos draugams pavyko nutraukti septynių pralaimėjimų seriją ir pabėgti iš paskutinės vietos.

Tuo tarpu priešingoje lentelės dalyje esantis „Real“ po penktadienį iškovotos pergalės užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone, o J.Mačiulis prie šio laimėjimo prisidėjo 7 taškais per 26 min. „Baskonia“ puolėjas T.Sedekerskis žaidė tik 2 min. ir taškų nepelnė. Nors Vitorijos komanda varžovus triuškino jau antrajame kėlinyje, treneris Sito Alonso jaunąjį lietuvį į aikštę įleido tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Savaitės lietuviai

Robertas Javtokas („Žalgiris“). Galbūt paskutines karjeroje Eurolygos rungtynes žaidęs R.Javtokas penktą kartą šį sezoną pateko į starto penketą ir jau iki pirmojo keitimo per 5 min. pelnė 6 taškus bei padėjo „Žalgiriui“ staigiai nutolti 13:5. Kituose kėliniuose vyriausiam komandos žaidėjui pulti sekėsi prasčiau, bet jis per 15 min. pelnė 8 taškus (4/6 dvitaškių) ir pasiekė asmeninį sezono rekordą. R.Javtoko sezono vidurkis pakilo iki 2,4 taško, o geriausią karjeros sezoną jis pelnydavo 10,1 taško (2009-2010 m. atstovaudamas „Chimki“).

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Kauniečių kapitonas tris kėlinius nebuvo pastebimiausias komandos žaidėjas ir tik ketvirtajame ketvirtyje dažniau ėmėsi iniciatyvos. Vis dėlto ir jam nepavyko pakreipti įvykių eigos „Žalgirio“ naudai, o iš viso 29 min. žaidęs P.Jankūnas pelnė 12 taškų (5/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). L.Lekavičius buvo antras pagal rezultatyvumą „Žalgirio“ krepšininkas, bet jo žaidimas buvo trūkčiojantis. Įžaidėjas stengėsi būti agresyvus, tačiau jo veiksmai neretai nepasiteisindavo ir komandos draugai dėl prastų atakų organizatoriaus sprendimų iš puolimo į gynybą turėdavo grįžti nieko nepešę. L.Lekavičius žaidė 17 min., pelnė 15 taškų (1/3 dvitaškių, 3/8 tritaškių, 4/6 baudų), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 5 pražangas.

Savaitės nusivylimas

Renaldas Seibutis („Žalgiris“). R.Seibutis nesustiprino nei komandos puolimo, nei gynybos. Jis žaidė 11 min. ir pelnė 2 taškus (0/1 tritaškio, 2/2 baudų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.