EUROLYGA 2023

Estai pribloškė „Vytautą“: Virginijus Šeškus vos neliko be rūbų

Nors Prienų – Birštono „Vytauto“ ekipai maloniausia sezono išvyka neabejotinai buvo pastaroji, kai Pasvalyje įveikę „Pieno Žvaigždes“ jie iškovojo Baltijos krepšinio lygos (BBL) trofėjų, visai neseniai klubui teko patirti ir ne mažiau įsimintiną kelionę.

Klubo vadovybei ir treneriams estai pateikė staigmenų<br>audentes.ee ir M.Kulbio nuotr.
Klubo vadovybei ir treneriams estai pateikė staigmenų<br>audentes.ee ir M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Apr 6, 2017, 8:06 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 10:04 PM

Prieš kelias savaites BBL pusfinalio rungtynėms „Vytauto“ krepšininkai nuvyko į Taliną, kuriame susitiko su vietos „Kalev“ ekipa.

Patį susitikimą prieniškiai pralaimėjo 88:94, tačiau jiems atmintyje labiausiai įstrigo ne rezultatas, o staigmenų pateikusi „Audentes Sporthall“ arena.

„Tai net ne visai arena, o kompleksas su maniežu, baseinu ir krepšinio sale. Aikštėje linijos išvis neaiškiai sužymėtos, žaidėjams pasimesti labai lengva.

Buvo ir pakabinami, drebantys krepšiai, kurių LKL jau niekas nebenaudoja ir to tikrai negalima daryti pagal taisykles. Tokio lygio krepšinio toje salėje žaisti tikrai negalima“, – ne itin maloniais įspūdžiais dalinosi klubo vadovas Aurimas Bartuška.

Visgi net neįžengus į aikštę, „Vytauto“ atstovų laukė dar vienas netikėtumas.

„Rūbinės buvo, švelniai tariant, nestandartinės. Žaidėjai ten vos sutilpo, o personalas jau nelabai (juokiasi). Visiems treneriams ir komandos vadovams davė bendrą rūbinę, kurioje persirenginėja ir į baseiną einantys vietiniai žmonės“, – pasakojo A.Bartuška.

Prienų klubo direktorius taip pat su šypsena prisiminė ir komišką situaciją, kai jis bei ekipos treneris Virginijui Šeškus vos neliko be drabužių.

„Dar buvo toks kuriozas, kad mums nepadavė rūbinės rakto ir niekas iškart neužrakino tų mano ir V.Šeškaus drabužių. Po mačo mes jų ir nerandam – pasirodo buvo viskas jau buvo uždaryta, o raktai neaišku, kur. Tai teko eiti jų ieškoti, o estai irgi nebuvo labai patenkinti visa situacija“, – prisiminė jis.

„Vėliau aš klausiau Romualdo Brazausko, kodėl čia viskas taip buvo ir jis paaiškino, kad varžovų komandos pagrindinė arena paprasčiausiai tuo laiku buvo užimta ir teko žaisti čia. Bandė mūsų žaidėjai reikšti pretenzijas, bet nusprendžiau nieko nedaryti – tiesiog nebuvo prasmės.

Televizijos žiūrovai manau matė, kad toks pusfinalis garbės lygai tikrai nedaro. Estai vertina BBL ir jiems tiesiog nepavyko nieko geresnio suorganizuoti, tai labai ir nepykome. Kur čia pyksi, kai laimi (šypsosi). Tik pagalvojau, kad per prestižą tai labai kerta“, – sakė „Vytauto“ prezidentas.

Po triumfo BBL, V.Šeškus pareiškė, jog kitą sezoną ši lyga turėtų būti Prienų ekipos prioritetu, o A. Bartuška taip pat neslėpė, jog dalyvavimas FIBA Europos taurėje juos nuvylė.

„Kai žaidėme Europos taurėje, tik Bonoje sąlygos buvo profesionalios, o visur kitur, Austrijoje ar Kipre, sąlygos panašios, kaip Estijoje. Kipre išvis baisu, šalta, keliasdešimt žiūrovų žiūri.

Todėl palaikyčiau V.Šeškų dėl BBL, nes čia laimėjome prieš dabartinius Latvijos ir Estijos čempionus. O Europos taurės komandos iš tų pačių Austrijos ar Kipro nelabai kokios, todėl BBL net aukščiau reikėtų vertinti.

Be to, mums finansiškai visiškai neapsimokėjo važinėti ir žaisti FIBA Europos taurėje. Tai buvo tiesiog didžiulių pinigų praradimas, o išskyrus vokiečių komandą, nieko ten gero ir nepasimokėme“, – svarstė A.Bartuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.