EUROLYGA 2023

LeBronas Jamesas įsiutęs – po antausio peikė NBA teisėjus

„Cleveland Cavaliers“ krepšininkų ambicijai į atkrintamąsias žengti iš pirmosios Rytų konferencijos pozicijos – grėsme. Po ketvirtojo kėlinio kracho NBA čempionai buvo priversti žaisti pratęsimą ir ten 125:126 pralaimėjo „Atlanta Hawks“ klubui.

L.Jamesas buvo nepatenkintas teisėjų darbu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Jamesas buvo nepatenkintas teisėjų darbu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 8:34 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:11 AM

Po šios nesėkmės pylos sulaukė NBA teisėjai. „Cavaliers“ krepšininkai ketvirtajame kėlinyje sugebėjo iššvaistyti 26 taškų pranašumą, bet LeBronas Jamesas po antausio kirčiais kapojo ne savosios komandos gynybą, o arbitrus.

„Cavaliers“ lyderis likus žaisti 1 minutę ir 52 sekundes iki pratęsimo pabaigos pasiekė pražangų limitą ir buvo priverstas sėsti ant suolo.

„Mano šeštosios pražangos neturėjo būti. Aš žinojau, kad jau esu prasižengęs penkiksart. Žinojau, kad bus atliekamas ilgas perdavimas. Galbūt šiek tiek paliečiau Paulą Millsapą, bet taip nutinka visų rungtynių metu. Aš jo nepastūmiau ir nepadariau kažko tokio“, – aiškino L.Jamesas.

Pasak ESPN statistikos ir informacijos skilties, tai buvo antrasis kartas šį sezoną, kada L.Jamesas dėl pražangų buvo priverstas anksčiau baigti rungtynes. Per 14 metų karjerą iki šiol jis nebuvo per sezoną išsibaudavęs dukart.

Per mačą su „Hawks“ buvo užfiksuotas vos šeštasis kartas, kai L.Jamesas išsibauduoja.

Bet „Cavaliers“ lyderis piktinosi ne tik šia akimirka. Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti 4 sekundes teisėjas skyrė ginčo kamuolį. Tuomet P.Millsapas ir Kentas Bazemore buvo įsitvėrę į Kyrie Irvingo kamuolį aikštės kampe.

Teisėjas Derrickas Collinsas šiose situacijoje skyrė ginčo kamuolį, bet pakartojimą buvo matyti, kad tiek P.Millsapas, tiek K.Bazemore po vieną koją buvo pastatę už aikštės linijos.

„Turėjome nesėkmingų epizodų. Pavyzdžiui – dėl ginčo kamuolio. Abu kitos komandos vyrukai buvo užribyje. Tada skirtas ginčo kamuolys, kai Kyrie buvo įspraustas į kampą. Sedėjau visai šalia teisėjo (Leroy Richardsono) ir prašiau pertraukėlės. Jis man pateikė paaiškinimą, kokio nesu girdėjęs visus 14 metų. Niekada.“

Per spaudos konferenciją žurnalistai L.Jameso prašė paaiškinti, ką tokio jis išgirdo iš L.Richardsono.

„Jis man pasakė, kad aš negaliu prašyti pertraukėlės, nes jis nežino, kam priklausė kamuolys. Bet aš buvau tas krepšininkas, kuris įžaidė kamuolį Kyrie. Ir kai tik pamačiau, kad P.Millsapas įspraudė Kyrie į kampą, pažiūrėjau į teisėją ir bent dukart paprašiau pertraukėlės. Jis net į mane dėmesio nekreipė. Tada ir buvo skirtas ginčo kamuolys. Paklausiau: „Kodėl?“. Jis pasakė: „Negaliu skirti pertraukėlės, nes nežinau, kam priklauso kamuolys. Nežinau, kas vyksta.“ Aš pasakiau: „Tai nenormalu, nes kamuolį turime mes. Aš perdaviau kamuolį Kyrie. Aš prašiau pertraukėlės iškart, kai tik pamačiau, kad Kyre yra įspraustas į kampą.“ Tokio paaiškinimo nesu girdėjęs.“

L.Jamesui nepatiko ir dar vienas L.Richardsono sprendimas. Likus žaisti 18 sekundžių ketvirtajame kėlinyje, kuomet „Cavaliers“ pirmavo 109:105, teisėjas užfksavo L.Jameso klaidą. Mačo arbitras suskaičiavo, kad kamuolį iš užribio išmesti stojęs krepšininkas tai darė ilgiau nei leidžia taisyklės.

„Labai jau greitai“, – apie skaičiuotas sekundes sakė L.Jamesas.

Bet ne tik Karalius Jamesas buvo piktas.

Po rungtynių buvo galima girdėti, kai kažkuris „Cavaliers“ krepšininkas naudojo keiksmus L.Richardsono atžvilgiu.

O „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue atsisakė komentuoti teisėjų darbą, bet sulaukęs klausimų apie nepatinkančius sprendimus tik pasukiojo galvą.

O štai K.Irvingas irgi turėjo, ką pasakyti.

Kai per pratęsimą likus žaisti 12,3 sekundės „Cavaliers“ atsiliko 120:123, teisėjai užfiksavo jo pražangą puolime.

„Kokio dydžio bauda už komentarus apie teisėjus?, – klausė K.Irvingas, paklaustas apie pražangą. – 50 tūkstančių? 25? Neverta. Neverta, tad atsprašau.“

„Cavaliers“ komanda pralaimėjo du paskutiniuosius mačus ir dabar yra lygi su „Boston Celtics“ klubu. Abi ekipos dar turi sužaisti du reguliariojo sezono mačus, tad nėra aišku, kam priklausys Rytų konferencijos viršūnė.

Jeigu „Cavaliers“ ir „Celtics“ reguliarųjį sezoną baigs tokiu pat santykiu, pirmoji vieta atiteks NBA čempionams.

Rezultatai:

„Atlanta Hawks“ – „Cleveland Cavaliers“ 126:125 po pratęsimo

„Denver Nuggets“ – „Oklahoma City Thunder“ 105:106

„Memphis Grizzlies“ – „Detroit Pistons“ 90:103

„Phoenix Suns“ – „Dallas Mavericks“ 124:111

„Sacramento Kings“ – „Houston Rockets“ 128:135

„Los Angeles Lakers“ – „Minnesota Timberwolves“ 110:109

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.