EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko klube – rimtas sukilimas: legendai priešinasi ir Latvijos talentas

„New York Knicks“ krepšininkai jau iš šalies stebi NBA atkrintamąsias varžybas. Niujorko klubas, kurio marškinėlius prieš sezoną apsivilko Mindaugas Kuzminskas, užbaigė dar vieną labai slogų sezoną, o patys žaidėjai spėjo pasikalbėti su direktoriumi Philu Jacksonu.

"Knicks" klubo viduje - nemenkas chaosas.<br>lrytas.lt montažas.
"Knicks" klubo viduje - nemenkas chaosas.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2017, 4:30 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 6:32 PM

Po pokalbio su buvusiu NBA treneriu legenda, vadinamu Žiedų valdovu, kai kurie krepšininkai ėmė reikšti dar didesnį nepasitenkinimą.

Latvį pykdo chaosas

Skambiai nuaidėjo ir latvis Kristapas Porzingis.

21 metų krepšininkas išreiškė pyktį del klubo neprofesionalumo ir chaoso, kuris visiškai sudarkė jo darbo aplinką.

Kaip pranešė ESPN, K.Porzingis po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių tiesiog nedalino interviu, o „Yahoo Sports“ šaltiniai NBA lygoje atskleidė, kad latvis ketina grįžti į tėvynę, o bilietą atgal į Niujorką pirks gerokai vėliau.

Tvirtinama, esą jis į „Knicks“ sugrįš prieš pat treniruočių stovyklą, o ne anksčiau, kaip dažnai įprasta.

Ir K.Porzingis nėra vienas.

Nuodijanti atmosfera

Pasak „Yahoo Sports“ žurnalisto Adriano Wojnarowski, krepšininkai privačiai piktai kalba, kad nenori prisidėti prie „Knicks“ vasaros darbų, susijusių su jau ne kartą skambėjusia trikampio puolimo programa.

Krepšininkai tiesiog maištauja prieš kadaise Ph.Jacksono taip ištobulintą ir išgarsintą trikampio puolimo sistemą. Jų netenkina nei pati tokia sistema nei bandymas ją primesti komandai.

„Knicks“ klubą drebina ne tik nuolatiniai Ph.Jacksono elektroninio pašto laiškai, kuriuose jis reikalauja mokyti krepšininkus reikiamų judesių ir veiksmų, kurie paruoštų juos trikampiui puolimui.

Ph.Jacksonas dabar labai griežtai spaudžia trenerių štabą ir pačius krepšininkus, kad jo dievinama puolimo sistema 2017-2018 metų sezoną veiktų nuostabiai.

Krepšininkio specialistai į tokią „Knicks“ situaciją žiūri su liūdesiu. Klubas atrodo išderintas, nors turėjo būti atvirkščiai – Niujorkas prieš sezoną laukė atgimimo.

Treneris – tarsi valdoma lėlė

Ph.Jacksonas šį sezoną pradėjo atvirą karą su „Knicks“ lyderiu C.Anthony, ant jo pečių krito nepasiteisinę Derricko Rose'o mainai bei didysis 72 milijonų JAV dolerių kontraktas su tiesiog palūžusiu Joakimu Noah.

Krepšininkai nepatenkinti, kad personalas yra labiau susitelkęs į sunkaus darbo su vadovybe ir savininkais iliuzijos kūrimą, o ne pergalių kūrimą. Juos erzina tiesiog dūstants ir nepajėgus viešųjų ryšių skyrius.

O klubo vadovybės santykiai su treneriu J.Hornaceką palieka tiesiog valdomos lėlės vaidmenyje.

Vietoj pamokų – riksmai

Bet Ph.Jacksonas toliau laikosi savo idėjų. Jis ne tik nori iškeldinti iš Niujorko C.Anthony. 71 metų garsenybė įsitikinusi, kad visas „Knicks“ klubo bėdas gali išspręsti jo sistema, kurios treneriai nenori mokyti, o krepšininkai – naudoti.

„Philui „Knicks“ klubo kultūra, veiklos metodika ir yra trikampis puolimas“, – „The Vertical“ sakė šaltinis NBA.

Po pirmojo sezono prie „Knicks“ vairo J.Hornacekas vis dar mėgina įdiegti šią sau nepažįstamą sistemą į komandą. O šalia jo konstrukcijas rengia ir Ph.Jacksono pakviestas trenerio asistentas Kurtas Rambis.

Pasak šaltinių, jis tarp krepšininkų – nepopuliarus.

Pasak „The Vertical“ šaltinų, „Knicks“ kultūra šiuo metu – labai prasta. Krepšininkai nori būti treniruojami ir mokomi, bet sulaukia riksmų.

Ir dauguma krepšininkų dažnai galvoja apie K.Rambis ištikimybę, nes jis – Ph.Jacksono žmogus, o ne trenerio J.Hornaceko.

„Knicks“ klubas birželį peržiūrės galimybes iškeisti C.Anthony, tačiau Ph.Jacksono sprendimas viešai stumti šį krepšininką iš Niujorko sulaukė pasėkmių. C.Anthony tai privertė pagalvoti apie galimybę įsikibti į tuos likusius dvejus metus kontrakte ir paprasčiausiai pralaukti, kol baigsis Ph.Jacksono režimas.

Latvis pavargo nuo triukšmo komandoje

K.Porzingis nepasitenkinimas šioje situacijoje – labai suprantamas. Prieš dvejus metus K.Porzingis į Niujorką atvyko kaip alkanas 221 cm ūgio talentas, kuris galėjo paaukoti viską, kad augtų ir tobulėtų.

Jis pasitikėjo buvusiu treneriu Dereku Fisheriu ir individualiais nurodymais, teigė A.Wojnarowski šaltiniai.

Tie patys šaltiniai dabar atskleidžia, kad tarp Ph.Jacksono ir D.Fisherio buvo ir su latviu susijusių nesutarimų, o ne tik stratego nenoras naudoti trikampį puolimą.

Esą Ph.Jacksonas ir D.Fisheris nesutarė dėl to, kaip panaudoti K.Porzingį puolime bei dėl paties įgūdžių lavinimo plano.

K.Porzingis stebėjo, kaip D.Fisheris buvo atleistas, o Ph.Jacksonas mėgino visas teises perduoti K.Rambiui, bet galiausiai buvo priverstas samdyti J.Hornaceką.

Per šį laiką latvis sužinojo daug dalykų apie NBA, o tarp jų – ir apie sėkmingu klubus bei tai, kaip jie valdomi. K.Porzingis dabar supranta, kad nei „Knicks“ vadovybė, nei trenerių štabas negali jam pasiūlyti nieko, kas būtų susiję su pergalių siekiančia komanda.

A.Wojnarowski savo tekste K.Porzingį pavadino svarbiausiu klubo krepšininku nuo legendinio Patricko Ewingo laikų bei pabrėžė, kad latvio ir Ph.Jacksono santykiai dar gali pasitaisyti, tačiau pats Kristapas ne itin skuba.

„Dabar jis trečiajam sezonui ruošiasi kitoje pasaulio vietoje – toli nuo Ph.Jacksono, trikampio puolimo ir „Knicks“ organizacijos chaoso“, – rašė A.Wojnarowski.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.