EUROLYGA 2023

Nemaloni prognozė Jonui Valančiūnui: jis taps problema savo ekipai

„Toronto Raptors“ ekipai keliaujant į NBA Rytų konferencijos pusfinalį, kuriame jie susikaus su LeBrono Jameso vedama „Cleveland Cavaliers“, Jonui Valančiūnui veiksmą didžiąją dalį laiko gali tekti stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio. 

 J.Valančiūno laukia serija su Klivlendo ekipa.<br> AFP nuotr.
 J.Valančiūno laukia serija su Klivlendo ekipa.<br> AFP nuotr.
 LeBronas Jamesas kels didelių problemų Toronto klubo gynybai.<br> AFP nuotr.
 LeBronas Jamesas kels didelių problemų Toronto klubo gynybai.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Apr 29, 2017, 12:16 PM

Ir tokios prognozės lietuviui piešiamos ne dėl traumos ar itin prasto žaidimo – JAV žurnalistai svarsto, kad J.Valančiūnas žaisdamas prieš „Cavaliers“ paprasčiausiai netiks savo ekipos taktinėse schemose ir ilgai rungtyniaudamas atneštų daugiau žalos, nei naudos.

Kaip rašo krepšinio apžvalgininkas Justinas Rowanas, „Raptors“ ekipa, kuri jau gana atkaklioje serijoje su „Milwaukee Bucks“ atrodė, švelniai tariant, nekaip, išsigelbėti sugebėjo tik treneriui Dwane'ui Casey priėmus aiškų sprendimą: sodinti J.Valančiūną ant suolo ir vietoj jo į starto penketą leisti Normaną Powellą.

Būtent dėl geros N.Powello gynybos ir Serge'o Ibakos mobilaus žaidimo Toronto klubas sugebėjo galų gale palaužti „Bucks“ ir įrodyti savo pranašumą. 

Tai, kad J.Valančiūnui ir serijoje su „Cavaliers“ turėtų būti sunku, įrodė jo dvikova su Milvokio ekipos puolėju Gregu Monroe - tai buvo vienintelis varžovų žaidėjas, kurį dėl jo lėtumo  JV stabdyti sugebėjo neblogai.

Žaisdamas prieš kitus oponentus, šioje lietuvių aukštaūgis savo ekipai ketvirtfinalio rungtynėse naudingas nebuvo: „Raptors“ įmestų ir praleistų taškų santykis jam esant aikštėje gana ženkliai krito. 

Turint omenyje, kad „Cavaliers“ priekinę liniją sudarys tokie žaidėjai kaip LeBronas Jamesas, Kevinas Love'as bei Tristanas Thomposas, apskritai iškyla didelis klausimas dėl J.Valančiūno efektyvumo, mat reguliariajame sezone tvarkytis su šiais varžovais jam sekėsi prastai.

Todėl, anot J.Rowano, vienintelė D.Casey išeitis gali būti aukštaūgį leisti trumpam rungtyniauti nuo pat pradžių ir mačui perkopus į lemiamą pusę, jį tiesiog sodinti ant suolo.

„Atkrintamosiose svarbios visos mikrodvikovos. Toronto klubas paprasčiausiai nebegali sau leisti sužaisti trejas rungtynes ir tik tada prisitaikyti prie varžovų“, – rašo J.Rowanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.