EUROLYGA 2023

Su intrigomis susitvarkęs LKL prezidentas svarbiausią šių metų klausimą palieka atvirą

Lietuvos krepšinio lyga, bent teoriškai, jau artimiausiu metu gali patekti į naujas rankas - dabartinis prezidentas Remigijus Milašius vis dar nėra apsisprendęs, ar sieks išlaikyti savo postą birželio mėnesį vyksiančiuose rinkimuose.

 Remigijus Milašius LKL prezidento pareigas užima nuo 2013-ųjų.<br> D.Umbraso nuotr.
 Remigijus Milašius LKL prezidento pareigas užima nuo 2013-ųjų.<br> D.Umbraso nuotr.
 LKL vadovauja ir dar viena tvirta ranka - generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.<br> M. Kulbio nuotr.
 LKL vadovauja ir dar viena tvirta ranka - generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.<br> M. Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-05 09:30, atnaujinta 2017-08-29 20:14

„Dar nenusprendžiau nes iki birželio pirmos yra šiek tiek laiko", - kalbėdamas su lrytas.lt šyptelėjo R.Milašius.

Ko gero nenuostabu, jog nuo 2013-ųjų prie LKL vairo stovintis verslininkas tiesiu taikymu į rinkimus nesiveržia: ketveri metai didesnių ir mažesnių skandalų nuolat drebinamos lygos prezidento pareigose pareikalavo daug jėgų.

„Man tai buvo labai sunkus darbas, bet kas turėjo būti padaryta, yra padaryta. Lyga dabar susitvarkė, turi savo prekinį ženklą ir gerą vardą. Jei prieš man ateinant turėjome kažkokių didelių klausimų, tai dabar juos išspręsti būtų paprasta.

Tobulėjimą rodo ir reitingai, juk esame vienuolikti pasaulyje. Nenoriu girtis, bet tai kažką sako. Yra šalys, su kuriomis dėl dydžio ir finansų konkuruoti sunku, bet ta vieta yra labai garbinga", - vertino jis.

Ir išties, pastaraisiais metais LKL žengė didelį žingsnį pirmyn - pradedant pačių klubų organizacija, baigiant tokiais, iš pirmo žvilgsnio elementariais dalykais, kaip televizijos transliacijos, rungtynių lankomumas ar reklaminės kampanijos.

„Džiaugiuosi daugeliu padarytų dalykų: ir profesionaliai organizuojama Karaliaus Mindaugo taure, ir pačiu LKL lygiu, taip pat pavyko sutvarkyti tvarkaraštį, nes didžioji dalis rungtynių vyksta šeštadieniais ir sekmadieniais.

Nors su klubų salėmis dar yra problemų, bet jos atiduotos komerciniu būdu ir mes stengiamės, kad kuo mažiau mačų būtų nukeliama.

Tik pirmadienis valdybos nuosprendžiu buvo išskirtinė diena „Žalgiriui", jei jie nespėtų grįžti po Eurolygos ar būtų pernelyg pavargę", - pasakojo LKL prezidentas.

Visgi jam teko ir nemažai iššūkių: šio sezono pradžią temdė įsiplieskęs FIBA ir Eurolygos karas, kai kilo kalbos, jog iš šalies čempionato gali būti pašalintas „Lietuvos rytas", o praėjusiais metais ant LKL krito sutartų rungtynių šešėlis.

„Toks gyvenimas - jei kai kurie žaidėjai ir buvo susidomėję lažybomis, tai mes šį klausimą lygoje išsprendėme ir tų problemų, apie kurias spauda rašė praeitais ar užpraeitais metais, nebeliko.

Konkrečiai apie tai nenoriu kalbėti, bet tie žmonės, kiek žinau, nebenori turėti su mumis reikalų", - nemalonias intrigas prisiminė R.Milašius.

Kritikos laviną jam teko atlaikyti ir dėl visai neseniai kilusio pasipiktinimo, jog oficialiai lygos rungtynes transliuojanti TV6 televizija nesugeba susitarti su LKL ir dėl to kentėjo svarbiausių mačų stebėti negalėję žiūrovai.

„Šiuo metų derybos su televizija yra tęsiamos ir bandome iš anksto numatyti tvarkaraštį. Todėl ta kritika, kuri buvo dėl Karaliaus Mindaugo taurės, neparodytų „Žalgirio" ir „Lietkabelio" rungtynių ir panašiai, turėtų nurimti.

Kitam sezonui viskas suderinta ir problemų ateityje nebeliks. Dabar lyga darosi patraukli, todėl komerciniai reikalai yra tvarkoje, susitarimas rastas. Tai buvo viena iš mano dar neišsipildžiusių svajonių", - nusišypsojo R.Milašius.

„Bet apskritai, iš to, ką buvome susiplanavę, įvykdėme kokius 97 procentus", - pridūrė jis.

Dabar, situacijai keičiantis į gerąją pusę, R.Milašius turės beveik mėnesį apgalvoti, ar ryšis šalia kitų LKL vadovų - generalinio direktoriaus Romualdo Brazausko, už komerciją atsakingo Žygimanto Surinto, teisėjais besirūpinančio Algimanto Pavilonio bei varžybų direktorės Rasos Liuimienės stovėti dar vieną kadenciją.

„Aišku, rotacija lygai tikrai reikalinga. Geriausia, kai prezidentas ir jo komanda išdirba aštuonerius metus, o vėliau reikia naujų idėjų, jaunesnės kartos.

Užsibūti negalima ir tai yra normalu, juk idėjos nėra begalinės", - apie tai, kad LKL anksčiau ar vėliau natūraliai prireiks pokyčių, svarstė R.Milašius.

Tačiau visai realu, jog per šiuos lygos prezidento rinkimus staigmenų dar nesulauksime, mat R.Milašiui nusprendus juose dalyvauti, didelės konkurencijos tikėtis sunku.

„Net nesidomiu, ar turėčiau kokių konkurentų. Ta vieta nėra paprasta, nes su verslu susiję žmonės turi daug asmeninių niuansų, atsirandančių dėl draugų ir partnerių. Tai didelis dalykas.

Kartais žmogaus pasitraukimas ir vadovo įtikinimas tais partneriais, su kuriais dirbi, irgi yra labai svarbus", - konkrečiai spėlioti, kam artimesnėje ar tolimesnėje ateityje gali atitekti LKL vadovo kėdė, nedrįso dabartinis prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.