EUROLYGA 2023

Estijos krepšinio lygos viršūnėje – perversmas, kurį padarė mažo miestelio komanda

Raplos „Avis“ klubas įvykdė perversmą Estijos krepšinio viršūnėje. Nedidelio miestelio komanda šalies pirmenybių pusfinalio serijoje nugalėjo daugkartinį Estijos čempioną „Tartu Ulikool“ ir išardė tradicinį finalą. 

 Raplos klubas pateko į finalą.<br> "Facebook" nuotr.
 Raplos klubas pateko į finalą.<br> "Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2017-05-07 22:32, atnaujinta 2017-05-07 22:33


Šešis praėjusius sezonus lemiamoje dvikovoje grūmėsi „Tartu Ulikool“ (anksčiau „Rock“) ir Talino „Kalev“ komandos, bet šiais metais čempionės vardą ginančios „Kalev“ varžovė finale bus „Avis“ ekipa. 


Vos 5 tūkstančius gyventojų turinčios Raplos komanda reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą ir pusfinalio serijoje su „Tartu Ulikool“ neturėjo aikštės pranašumo. Tačiau buvusios Estijos krepšinio žvaigždės Aivaro Kuusmos treniruojama „Avis“ jau pirmosiose pusfinalio rungtynėse šventė pergalę išvykoje ir savo laimės paukštės nebepaleido.


Šeštadienį ketvirtajame mače „Avis“ namie vėl nugalėjo „Tartu Ulikool“ krepšininkus 79:75 ir laimėjo seriją 3:1.


„Palaikomi savo sirgalių, varžovai skriejo lyg ant sparnų. Ši Raplos komandos pergalė Estijos krepšiniui yra labai svarbus įvykis, - sakė Tartu ekipą treniruojantis buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Gertas Kullamae. – Mes jau ketvirtfinalio serijoje matėme nerimą keliančių požymių, bet nesugebėjome padaryti išvadų. Tartu klube kaip žaidėjas ir treneris esu 11 metų, bet dabar atsidūriau neįprastoje padėtyje – pirmą kartą turėsiu kovoti mače dėl bronzos.“


Tartu klubas nuo 2004 metų net 13 sezonų iš eilės žaidė finale. Jo varžovai dažniausiai buvo Talino klubai, ir tik 2010 metais į finalą pateko Rakverės „Tarvas“. 


Šiais metais dvikovoje dėl bronzos „Tartu Ulikool“ susigrums su Pernu „Sadam“ komanda, kuri pusfinalio serijoje 0:3 nusileido „Kalev“ klubui. Beje, mažajame finale susitiks du Lietuvos krepšininkai: „Tartu Ulikool“ atstovauja Dominikas Milka, „Sadam“ – Edvinas Šeškus.


Raplos krepšinis šį pavasarį šventė dar vieną didelę pergalę. „Rapla“ moterų komanda sensacingai tapo Baltijos lygos vicečempione. Raplos krepšininkės regioniniame turnyre aplenkė Lietuvos čempionę Marijampolės „Sūduvą“ ir pajėgią Torūnės „Energa“ komandą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.