EUROLYGA 2023

Jono Valančiūno ir „Raptors“ vadovas apie ekipos ateitį: „Viskas gali virsti mėšlu“

„Toronto Raptors“ klubo, vos spėjus pabaigti NBA sezonui, pralaimėjus Rytų konferencijos pusfinalį čempionams iš Klivlando,  vadovybė ir trenerių štabas nieko nelaukdami ėmėsi dėlioti artimiausios ateities planus.

 "Raptors" vadovas M.Ujiri kalba apie pokyčius.<br> AFP nuotr.
 "Raptors" vadovas M.Ujiri kalba apie pokyčius.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 8:34 PM, atnaujinta May 9, 2017, 9:53 PM

 

Savo žodį tarė ir klubo generalinis vadybininkas Masai'us Ujiri. Vyriškis vengė šnekėti konkrečiai, tačiau patikino, kad klubo laukia pokyčiai. Specialiai jam surengtą spaudos konferenciją M.Ujiri pradėjo miglotais žodžiais, rašo krepsinis.net.

„Sezono pabaiga buvo labai nuvilianti. Manėme, jog galime pasirodyti geriau. Nekenčiu ieškoti pasiteisinimų ir kaltinu dėl tokio rezultato pirmausia save. Prisiimu atsakomybę už tai. Taip, buvo ir sėkmingų epizodų, bet galiausiai mes norime kovoti dėl čempionų titulo. 

Patekimas į atkrintamąsias kovas man nieko nereiškia. Turime rasti būdą, kaip žengti toliau atkrintamosiose varžybose“, – kalbėjo M.Ujiri

 

„Nepatariu to, ką čia pasakysiu, priimti už gryną pinigą. Dar anksti šnekėti, tad viskas, ką pasakysiu, gali virsti mėšlu“, – labai atsargiai jo žodžius interpretuoti ragino M.Ujiri.

 

Vis dėlto paklaustas apie pokyčius ekipos žaidimo stiliuje jis teigė, kad šie yra tiesiog būtini.

 

„Tą patį darome jau ne pirmus metus, tačiau tai tiesiog neveikia. Stengiamės mąstyti progresyviai ir neketiname daužyti galvos į sieną stengdamiesi įgyvendinti tai, kas neveikia. Turime keisti savo sistemą. Tai nebūtinai reiškia, kad keisime žaidėjus, bet kažkas keistis turi“, – tarsi akmenį į komandos stratego Dwane'o Casey daržą metė M.Ujiri.

 

Tai jis dar kartą patvirtino, kalbėdamas apie galimus pokyčius ekipos sudėtyje.

 

„Stengsimės išlaikyti visus laisvaisiais agentais tapsiančius žaidėjus, bet nemanau, kad tai yra labai realistiška. Trokštame išlaikyti K.Lowry savo gretose, jis mums yra labai svarbus, daug prisidėjo prie šios ekipos formavimo, tačiau jį išsaugoti nebus lengva“.

 

Po šio sezono baigsis ne tik Kyle'o Lowry, bet ir Serge'o Ibakos, Patricko Pattersono ir P.J.Tuckerio kontraktai.

 

 „Turime keisti klubo kultūrą. Ką tai reiškia? Viską. Didelius pokyčius“, – klubo gerbėjus itin intriguoti turinčiomis frazėmis išsireiškė M.Ujiri.

 

Apie Jono Valančiūno ateitį klube vyriškis neužsiminė, tačiau sakėsi puikiai įsivaizduojantis vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniaujantį S.Ibaką.

„Kalbėjomės su Jonu, žinau, kad jis buvo susitikęs ir su treneriu. Analizuosime jo galimybes atakuoti krepšį iš toliau ir žaidimą gynyboje“, – sakė Toronto vadovas.

Tačiau tokie žodžiai nėra itin geri lietuviui - jie tikrai nereiškia nieko gero uteniškiui.

M.Ujiri dar kartą patvirtino, kad klubo sudėtis kitą sezoną bus kita - dalis klubo narių ieškosis darbo kitur.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.