EUROLYGA 2023

Vilmanto Dilio skandalai tęsiasi: organizme aptikta ir steroidų, ir narkotikų

Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ rungtyniavęs Vilmantas Dilys prisidirbo, kaip turi būti – per patikrą jo organizme rasta draudžiamų medžiagų. Portalo krepsinis.net žiniomis, balandžio 12-ąją po mačo „Šiauliuose“ iš puolėjo organizmo paimtame mėginyje rasta stanozololo ir kokaino pėdsakų.

 V.Dilys pastaruoju metu garsėja skandalais.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Dilys pastaruoju metu garsėja skandalais.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net inf.

May 10, 2017, 12:49 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:35 PM

Apie gautą laišką iš Lietuvos antidopingo agentūros patvirtino ir pats krepšininkas.

 Vilmantas Dilys jau pareiškė norą atlikti ir B mėginį. Kol vyks procedūra ir bus gauti galutiniai testo rezultatai, Lietuvos krepšinio federacija pranešė, kad jokių komentarų neteiks. Tylos siena atsitvėrė ir pats žaidėjas.

Krepšininko organizme rastas stanozololas yra sintetinis anabolinis steroidas. Dėl jo 2003 m. įkliuvo Lietuvos bėgikė Rasa Drazdauskaitė ir buvo diskvalifikuota dvejiems metams.

Tuo metu kokainas yra narkotinė medžiaga, kuri taip pat įtraukta į draudžiamų preparatų sąrašą.

Portalas krepsinis.net susisiekė su Lietuvos antidopingo agentūros l.e.p. direktore Kristina Jagminiene, bet ji atsisakė komentuoti informaciją: „Negaliu apskritai kalbėti nei apie teigiamus, nei apie neigiamus mėginius. Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti šios informacijos.“

Už tokių ir panašių preparatų vartojimą sportininkai dažniausiai sulaukia diskvalifikacijos, kuri būna nuo 12 iki 24 mėnesių. 29 metų 210 cm ūgio V.Dilys per 18 Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) rungtynių ant parketo praleisdavo po 8 minutes, įmesdavo po 2 taškus, atkovodavo 1,6 kamuolio ir rinkdavo 0,3 naudingumo balo.

Šį sezoną beveik nerungtyniavęs V.Dilys garsiai nuskambėjo prieš kelias savaites, kai viena žymi tinklaraštininkė paskelbė, jog viename sostinės barų krepšininkas ją paėmė už gerklės, tėškė į sieną ir dar įžeidinėjo keiksmažodžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.