EUROLYGA 2023

„Lietuviška“ sensacija Lenkijos krepšinio lygoje

Lietuviškų akcentų turintis Slupsko „Czarni“ klubas sukūrė didžiausią sezono sensaciją Lenkijos krepšinio lygoje. Į atkrintamąsias varžybas vos patekės „Czarni“ ketvirtfinalio serijoje įveikė reguliariojo sezono nugalėtoją Vloclaveko „Anwil“ ekipą.

 R.Štelmaheris yra puikiai pažįstamas lietuviams.<br> P.Mantauto nuotr.
 R.Štelmaheris yra puikiai pažįstamas lietuviams.<br> P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2017, 10:38 PM

Lietuviškų akcentų turintis Slupsko „Czarni“ klubas sukūrė didžiausią sezono sensaciją Lenkijos krepšinio lygoje. Į atkrintamąsias varžybas vos patekės „Czarni“ ketvirtfinalio serijoje įveikė reguliariojo sezono nugalėtoją Vloclaveko „Anwil“ ekipą.

„Czarni“ treniruoja daug metų Lietuvoje praleidęs latvis Robertas Štelmaheris, komandos kapitonas yra Mantas Česnauskis, o puolimo lyderis – praėjusį sezoną Utenos „Juventus“ žaidęs Chavaughnas Lewisas. 

Ši trijulė, kartu su kitais „Czarni“ žaidėjais ir treneriais, krykštavo iš džiaugsmo sekmadienio vakarą, kai lemiamose penktosiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje įveikė „Anwil“ ekipą 67:62 ir laimėjo seriją 3:2.

Slupsko ekipoje ypač pasižymėjo 23 taškus pelnęs Ch.Lewisas. 24 metų amerikietis spindėjo ir kitose dvejose laimėtose rungtynėse, kuriose pelnė 21 ir 26 taškus. Tuo tarpu per du mačus, kuriuose Ch.Lewisas žaidė blankiau ir įmetė 7 ir 14 taškų, jo komanda patyrė pralaimėjimus. 

Vėl naudingai žaidė ir 35-erių M.Česnauskis. Jis prie lemiamos pergalės prisidėjo 10 taškų (0/1 dvitaškio, 3/9 tritaškių, 1/1 baudos), o likus 37 sek. pataikė tritaškį, kuriuo sužlugdė paskutines varžovų viltis. 

„Keli mano metimai buvo netaiklūs, bet tą akimirką nedvejojau. Gavau puikų perdavimą, atlikau apgaulingą judesį, mečiau ir pataikiau, - apie svarbiausią serijos metimą pasakojo M.Česnauskis. – Šį sezoną turėjome daug problemų, bet tikėjome, kad galime įveikti „Anwil“. Važiavome į Vloclaveką laimėti“.

„Visi kalbėjo, kad „Anwil“ nugalės 3:0, bet varžovai dėl to jautė spaudimą, o mes parodėme, jog galime susitelkti ir įveikti bet kurią komandą. Esu be galo laimingas“, - kalbėjo R.Štelmaheris, praėjusį dešimtmetį keturis sezonus žaidęs Vilniaus „Lietuvos ryte“, o paskui dirbęs treneriu Vilniaus „Perle“, „Lietuvos ryte“ ir Pasvalio „Pieno Žvaigždėse“. 

R.Štelmaheris didelę sensaciją sukūrė ir pernai, kai jo vadovaujama „Valmiera“ tapo Latvijos čempione ir privertė raudonuoti iš gėdos tradicinius šios šalies krepšinio lyderius Rygos VEF ir „Ventspils“. 

Lenkijos lygos ketvirtfinalyje žaidė dar dvi lietuvių turinčios komandos, bet jos į pusfinalį nepateko. Pirmoji iš kovos pasitraukė „Dąbrowa Gornicza“ (Laimonas Chatkevičius), pralaimėjusi Ostrovo „Stal“ klubui 0:3. Paskui nesėkmę patyrė Mindaugo Budzinausko treniruojama Gdansko Starogardo „Polpharma“ (Martynas Sajus, Martynas Paliukėnas), pripažinusi čempionės vardą ginančios Zeliona Guros „Stelmet“ pranašumą 1:3.

„Czarni“ pusfinalyje kovos su Torūnės „Polski Cukier“. Kitame pusfinalyje susirems „Stelmet“ ir „Stal“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.