EUROLYGA 2023

Apie Šarūną Jasikevičių svajojantis „Maccabi“ klubas Izraelyje nugarmėjo į neregėtas žemumas

Nors Tel Avivo „Maccabi“ ir Jeruzalės „Hapoel“ gali pasigirti storiausiomis piniginėmis Izraelio krepšinyje, pirmadienį pasibaigusiame šalies superlygos reguliariajame sezone pirmąsias dvi vietas užėmė ne šie klubai. Turtuoliams nosį nušluostė ir daugiausiai pergalių iškovojo Holono „Hapoel“ ir Eilato „Hapoel“ ekipos. 

 „Maccabi“ klubas išgyvena prastus laikus. <br> M.Patašiaus nuotr.
 „Maccabi“ klubas išgyvena prastus laikus. <br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 8:35 AM

Reguliariojo sezono nugalėtoja Holono komanda per 33 rungtynes iškovojo 22 pergales, Eilato ekipa – 21 pergalę. 

Jeruzalės „Hapoel“ užėmė trečiąją vietą, o labiausiai tituluotas šalies klubas Tel Avivo „Maccabi“ liko tik ketvirtas. Šiedu klubai laimėjo po 19 rungtynių. 

Tel Avivo „geltoniesiems“ nepadėjo net permainos trenerių štabe. Keliskart strategą keitęs „Maccabi“, kuriam nuo gruodžio mėnesio vadovauja buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas ir treneris Ainaras Bagatskis, reguliarųjį sezoną baigė košmariškai ir per paskutines 10 rungtynių iškovojo vos 2 pergales. 

Šiuo laikotarpiu viena Tel Avivo „Maccabi“ auka buvo beviltiška autsaiderė Kirjat Gato „Maccabi“, kita – čempionės vardą ginanti, bet šį sezoną labai prastai žaidžianti Rišono „Maccabi“ (Rišono komanda, kurią kovo mėnesį sustiprino buvęs „Šiaulių“ puolėjas Cameronas Longas, tik paskutiniajame ture užsitikrino teisę žaisti atkrintamosiose varžybose ir užėmė septintąją vietą). 

Tel Avivo „Maccabi“ nuopolis tęsiasi jau ne pirmą sezoną. „Geltonieji“ šalies čempionais pastarąjį sykį tapo 2014 metais, o užpernai ir pernai net nepateko į finalą. 

Šiais metais lengviau nebus. Tel Avivo sirgaliai gali pasidžiaugti nebent dėl to, kad buvę Izraelio krepšinio hegemonai ketvirtfinalio serijoje su „Bnei Herzliya“ ekipa turės aikštės pranašumą. Vėliau reguliariajame sezone užimtos vietos nebebus svarbios, nes pusfinalio ir finalo serijos superlygoje nerengiamos – keturios stipriausios šalies komandos dėl medalių kovos finalo ketverte. 

Galutinė reguliariojo sezono rikiuotė: 1. Holono „Hapoel“ – 22 ir 11, 2. Eilato „Hapoel“ – 21 ir 12, 3. Jeruzalės „Hapoel“ – 19 ir 14, 4. Tel Avivo „Maccabi“ – 19 ir 14, 5. „Bnei Herzliya“ – 18 ir 15, 6. Naharijos „Ironi“ – 18 ir 15, 7. Rišono „Maccabi“ – 17 ir 16, 8. Haifos „Maccabi“ – 16 ir 17, 9. „Gilboa Galil“ – 15 ir 18, 10. Tel Avivo „Hapoel“ – 14 ir 19, 11. Ašdodo „Maccabi“ – 13 ir 20, 12. Kirjat Gato „Maccabi“ – 6 ir 27.

Ketvirtfinalyje iki 3 pergalių žais: Holono „Hapoel“ – Haifos „Maccabi“, Eilato „Hapoel“ – Rišono „Maccabi“, Jeruzalės „Hapoel“ – Naharijos „Ironi“ ir Tel Avivo „Maccabi“ – „Bnei Herzliya“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.