EUROLYGA 2023

Joną Kazlauską vilioja Rusijos klubas, tačiau jis derasi su Kinijos ekipa

Treneris Jonas Kazlauskas gali greitai sugrįžti į krepšinį. Lietuvos rinktinę praėjusiame olimpiniame cikle vairavęs strategas vangiaibet derėjosi su Kazanės „Uniks“ klubu, kuris ruošiasi atleisti 48 metų vyriausiąjį trenerį Jevgenijų Pašutiną. Bet galiausiai šnekama, kad Lietuvos treneris ir vėl pasirengęs krautis lagaminus ir vyks į Kiniją.

 J.Kazlauskas sulaukė pasiūlymo iš Rusijos.<br> M.Kulbio nuotr.
 J.Kazlauskas sulaukė pasiūlymo iš Rusijos.<br> M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 1:05 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:31 PM

J.Kazlauskas jau yra dirbęs Rusijoje, kai 2011-2012 metais vadovavo Maskvos CSKA klubui.  Teigiama, kad J.Kazlauskas ir „Uniks“ vadovai derybas pradėjo sausio mėnesį, tačiau tada lietuvis atsisakė pasiūlymo. Esą J.Kazlauskas nenorėjo pradėti dirbti komandoje viduryje sezono, tačiau buvo linkęs ekipos vairą perimti vasarą. 

„Izvestia“ rašė ir apie J.Kazlausko pranašumą prieš kitą pretendentą  italą L.ucą Bianhi. Pastarasis 2015 metais buvo atleistas iš Milano „Emporio Armani“ klubo ir nuo to laiko nedirbo nė vienoje komandoje. Italo minusu buvo tai, kad jis nėra dirbęs kitoje šalyje.

Bet galiausiai aiškėja, kad žinomas Lietuvos treneris linksta link darbo ne Kazanėje, o  Kinijoje. Šioje šalyje siūlomas atlyginimas yra ženkliai didesnis nei Europoje, o sezonas trunka trumpiau – apie 6 mėnesius, rašo basketnews.lt. 

Su Kinija J.Kazlausko karjera glaudžiai susijusi. 2004 metais jis buvo šios šalies nacionalinės komandos trenerio asistentas, o 2005–2008 metais – vyriausiasis treneris.

2013–2014 metais strategas iš Lietuvos buvo Guangdongo „Southern Tigers“ vyriausiuoju treneriu. Tai buvo paskutinis jo treniruotas klubas.

J.Kazlauskas 2016 metais baigė keturių vasarų ciklą su Lietuvos rinktine ir nuo to laiko nedirbo.

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.