EUROLYGA 2023

Andrejus Kirilenka įsitikinęs: atranka į pasaulio čempionatą yra reikalinga krepšiniui

Buvęs garsus Rusijos krepšininkas Andrejus Kirilenka pritaria FIBA sprendimui pakeisti pasaulio krepšinio čempionato formatą ir pradėti rengti atrankas į prestižinį nacionalinių rinktinių turnyrą. Rusas pripažino, kad šis sprendimas ir yra būtent tai, ko reikia šių dienų krepšiniui.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 3:17 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:28 PM

Prieš pusantrų metų Rusijos krepšinio federacijai pradėjęs vadovauti A. Kirilenka jau spėjo sulaukti pripažinimo už darbus savoje šalyje, tiek ir tarptautinėje arenoje, o jo teigiami komentarai apie FIBA pokyčius, gali turėti teigiamos įtakos daugelio kritikuojamai tarptautinei organizacijai.

Honkonge vykusioje FIBA spaudos konferencijoje A. Kirilenka išdėstė savo mintis apie pakitusią planetos čempionatų tvarką. „Viskas yra labai aišku ir labai svarbu. Mes niekada neturėjome progos pamatyti žaidžiančios rinktines sezono metu. Nacionalinę komandą matome tik kartą per metus, o fanams tai yra katastrofa“, – kalbėjo Rusijos krepšinio federacijos prezidentas.

„Su nauja sistema kas tris mėnesius visi turės galimybę išvysti savo šalies rinktinę. Skirtingi miestai turės galimybę pamatyti stipriausius šalies krepšininkus. Tai yra labai gera idėja“, – pridėjo A. Kirilenka.

Buvęs 2007-ųjų Europos čempionas bei naudingiausias pirmenybių žaidėjas taip pat mano, kad krepšininkams tai bus į naudą: „Žaidėjai galės "išvalyti" savo mintis, pailsėti nuo žaidimo klubuose. Jie turės galimybę grįžti į savo šalį, susitikti su draugas, fanais, o į klubus po varžybų tarptautinėje arenoje grįžti su naujomis emocijomis. Nematau tame jokių problemų, manau, kad iš to gausis daug gerų dalykų“, – konstatavo A. Kirilenka.

FIBA paskelbė, kad nuo šių metų vyks atranka į 2019 metų pasaulio pirmenybes Kinijoje - visos norinčios varžytis dėl kelialapių rinktinės suskirstytos į grupes, jos turės žaisti atranką ir laimėjusios ją pateks į pagrindinį turnyrą. Šis modelis paimtas iš futbolo, kai į planetos čempionatą be atrankos negali patekti net ir čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.