EUROLYGA 2023

Galingai LKL pusfinalio mače sužaidęs Darjušas Lavrinovičius rėžė: „Nenurašykite manęs“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio ekipos treneris Kazys Maksvytis ne kartą kartojo, kad Darjušo Lavrinovičiaus svaraus indėlio tikisi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamosiose. Brolis geriausią formą įgijo būtent atėjus lemiamų kovų metui, o pusfinalio antrajame mače su Vilniaus "Lietuvos rytu" per 17 minučių įmetė 20 taškų, atkovojo 6 kamuolius, surinko 28 naudingumo balus ir tapo tikru MVP. "Lietkabelis" laimėjo 90:73 ir išlygino serijos rezultatą 1:1.

 Darjušas Lavrinovičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Darjušas Lavrinovičius<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 11:24 PM, atnaujinta May 17, 2017, 11:34 PM

Aukštaūgis po dvikovos tiesioginiame eteryje išliko kuklus – visus gero pasirodymo nuopelnus skyrė komandos draugams. Darjušas teigė, kad svarbiausia, jog „Lietkabelio“ žaidėjai patikėtų, kad gali laimėti šią seriją, tada LKL finalas bus tikrai pasiekiamas.

– Kokios emocijos po tokios pergalės?

– Pergalė džiugina, bet ne ji labiausiai, o tai, jog surinkome į areną tiek daug žmonių ir parodėme, kaip mokame gerai žaisti.

– Sužaidėte labai geras rungtynes.

– Nieko ypatingo – tiesiog davė mesti ir įmečiau, dar atkovojau kelis kamuolius ir viskas. Galbūt treneris Rimas Kurtinaitis mažai mane akcentavo. Tiesiog atsidurdavau gerose pozicijose ir komandos draugai mane rasdavo, todėl belikdavo pataikyti.

– Šį sezoną jūsų gero pasirodymo teko palūkėti.

– Žinau, kaip galiu padėti komandai. Visada pasitikiu savimi ir dar savęs „nenusirašiau“. Į rotaciją patekdavau su kitu vaidmeniu. Gerai žaidė brolis, Galdikas ir manęs nereikėdavo. Šiandien sužaidžiau ir viskas.

– Serijos rezultatas tapo 1:1. Ko tikėtis toliau?

– Mums labai svarbu, kad patys žaidėjai patikėtų, jog mes galime nugalėti. „Lietuvos ryto“ žaidėjai nėra robotai ar iš kitos planetos. Tiesiog jie turi daugiau talento, bet mes galime kompensuoti tai energija, noru ir sirgalių palaikymu.

– Jūs palaiko gausi šeimyna. Kiek svarbi šių žmonių parama?

– Labai svarbi, ačiū jiems. Kai matome artimųjų palaikymą, mes su broliu dar geriau žaidžiame.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.