EUROLYGA 2023

Vladimiro Putino bendražygiui neįtiko „slapta“ Rimo Kurtinaičio alga

Rusijos krepšinis ir toliau išlieka skurde. Žinoma, ne visas. Būtent tokią mintį trečiadienį spaudos konferencijoje išdėstė geras Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas bei buvęs jo administracijos vadovas Sergejus Ivanovas. Jungtinės VTB lygos garbės prezidento postą užimantis S.Ivanovas Maskvoje pasidalijo mintimis apie šių dienų Rusijos krepšinio bei lygos bėdas.[[ge:lrytas:lrytas:1179554]]

 Rimas Kurtinaitis<br> M.Patašiaus nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br> M.Patašiaus nuotr.
 R.Kurtinaitis ir S.Ivanovas
 R.Kurtinaitis ir S.Ivanovas
 S.Ivanovas<br> AFP nuotr.
 S.Ivanovas<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aleksandras Porcenka (lrytas.lt korespondentas Maskvoje)

May 17, 2017, 6:52 PM, atnaujinta May 17, 2017, 7:06 PM

S.Ivanovas netikėtai pareiškė, kad šiame sezone Rusijos ekipos neturėjo deficitinių biudžetų – VTB kovojančios komandos be didesnio vargo atsiskaitinėja su žaidėjais, treneriai ir kitais subjektais, nes turi pakankamai lėšų.

„Visi šie skaičiai yra nepalyginami su kitais Rusijos klubais. Ir tai yra ne todėl, kad CSKA ėmė ir puikiai finansiškai susidėliojo sezoną. Tam, kad gautum tokią finansinę grąžą, turi prieš tai gerokai investuoti. Nemažai investuoti. O jau tada tikėtis ir rezultato“, – aiškino Rusijos prezidento V.Putino bendražygis.

„Tačiau mane stebina vienas faktas – „Chimki“ klubas tiesiog žiauriai daug skyrė lėšų administracijai“, – kalbėjo S.Ivanovas.

Jis pranešė, kad Maskvos srities ekipa administravimui ir darbuotojų algoms skyrė 137 mln. rublių, tuo tarpu CSKA – vos 85 milijonus rublių.

„Nežinau, kaip taip išėjo, kad „Chimki“ algoms skyrė 2,2 mln. eurų, – kalbėjo buvęs Rusijos prezidento administracijos vadovas. – Bet manau, kad didžioji dalis tų pinigų skirta apmokėti buvusio „Chimki“ ekipos trenerio paslaugas. Greičiausiai, tie pinigai „paslėpti“ po administravimo eilute. Kai ekipa praėjusiais metais anksčiau laiko nutraukė sutartį su lietuviu Rimu Kurtinaičiu, „Chimki“ ir toliau privalėjo jam mokėti pinigus“.

S.Ivanovas atskleidė, kad VTB lyga yra visiškai nuostolingas projektas – jos biudžetą šį sezoną sudarė 554 mln. rublių (8 mln. 892 tūkst. eurų).

Pagrindiniu lygos rėmėju ir toliau išliko vienas žinomas Rusijos bankas, kuris skyrė 189 mln. rublių (3 mln. 330 tūkst. eurų).

„Televizijos transliacijų pardavimas VTB lygos biudžetą papildė vos 4 procentais. Tai ašaros. Štai jums ir atsakymas, kodėl mūsų šalies sportas niekada nebus profesionalus ir neneš pajamų“, – apgailestavo S.Ivanovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.