EUROLYGA 2023

Ne itin smagus Donato Motiejūno sezonas NBA: „Pelicans“ pateikė įžvalgas

Šis sezonas Donatui Motiejūnui buvo labai įsimintinas, bet ne iš tos pusės, iš kokios jis norėtų. Nesibaigianti drama dėl naujojo kontrakto, mažai žaidybinio laiko ir dar viena vasara pilna nežinomybės. 

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2017, 7:08 PM

New Orleans Pelicans“ oficiali puslapio svetainė apžvelgė trumpą D.Motiejūno sezoną ir pripažino, kad lietuvis gavo per mažai progų pasireikšti.

Pataikymas

D.Motiejūnas sezoną užbaigė atakuodamas prasčiausiai per savo karjerą NBA. Lietuvis iš žaidimo pataikė 41,3 proc. metimų, o tritaškius metė tik 23,4 proc. tikslumu. Tiesa, šie skaičiai nėra tikslūs. Puolėjo rodikliai nukrito, kai jis prarado vietą rotacijoje ir pasirodydavo aikštėje tik epizodiškai. 

Sausį ir vasarį D.Motiejūnas gaudavo pastovaus žaidimo laiko ir dėl to iš žaidimo mesdavo 46 proc.  tikslumu, o kovą ir balandį, kai aikštėje pasirodydavo epizodiškai atakavo tik 33,3 proc. tikslumu, kas jo pataikymo procentą ir numušė. Per du paskutinius mėnesius lietuvis taip pat pataikė tik 2 tritaškius iš 15. 

Skaičiai

D.Motiejūno rezultatyvių perdavimų vidurkis per 100 atakų siekė 3,5. Aukštaūgis turintis gerus sugebėjimus perduodant kamuolį nusileido tik vieninteliam aukštaūgiui komandoje – DeMarcusui Cousinsui, kuris per 100 atakų atlikdavo po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Anthony Davisas rinkdavo tik 2,8, Solomonas Hillas 2,9, o Dante cunninghamas vos 1,1 rezultatyvaus perdavimo per 100 atakų ir visi jie nusileido lietuviui. 

Po mainų

Po to, kai į komandą persikėlė D.Cousinsas lietuvio rolė komandoje smarkiai sumažėjo. D.Motiejūnas atskirai sausį (195 min.) ir vasarį (156 min.) sužaidė daugiau minučių negu kartu sudėjus kovą ir balandį (127 min.). 

Lietuviui net nepadėjo ir tai, kad komandą paliko Terrence'as Jonesas. Tai jam vis tiek negarantavo vietos rotacijoje. D. Cousinsas aikštėje praleisdavo 33,8 minutės per rungtynes, o A.Davisas 36,1 minutės. 

Įsimintiniausios rungtynės

Sausio 27-ą dieną „Pelicans“ įveikė „San Antonio Spurs“ ekipą rezultatu 119–103. D-mo šiose rungtynėse pelnė 10 taškų, atkovojo 7 atšokusius kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 varžovų metimus.

„Pelicans“ ekipa taip pat įveikė ir praėjusio sezono NBA čempionus 124–122. Be A. Daviso žaidusi ekipa nepasimetė, o prie to prisidėjo puikus D.Motiejūno žaidimas. Per 24 minutes lietuvis pelnė 14 taškų ir pataikė 5 iš 8 metimų iš žaidimo. 

Labai svarbiose rungtynėse dėl kovos NBA atkrintamosiose „Pelicans“ nušlavė „Denver Nuggets“ ekipą 115–90. O D. Motiejūnas per 19 minučių spėjo pelnyti 13 taškų ir svariai prisidėjo prie įspūdingos „Pelicans“ pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.