EUROLYGA 2023

Europos krepšinis turi naują karalių: Željko Obradovičiui – tūkstančiai pagyrimų

Pergalėmis nepasisotinantis Željko Obradovičius padarė tai, dėl ko buvo pakviestas į Stambulo „Fenerbahce“ klubą. Labiausiai tituluotas Europos krepšinio treneris vėl įkopė į viršūnę, kurioje pats buvo jau ne kartą, bet į kurią dar nė sykio nebuvo pakilusi nei jo dabartinė komanda, nei jokia kita Turkijos ekipa.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 3:01 PM

Sekmadienio vakarą Ž.Obradovičius įgyvendino seną turkų svajonę ir tapo Eurolygos čempionu su „Fenerbahce“ klubu, kuris lemiamoje dvikovoje visa galva pranoko Pirėjo „Olympiakos“ komandą 80:64. 

„Ž.Obradovičius – Europos karalius“, - po finalo vienodas antraštes paskelbė daugelis Turkijos dienraščių ir interneto svetainių, pirmiausiai nusilenkusios treneriui iš Serbijos, jau devintą sykį tapusiam Eurolygos čempionu. 

Vis dėlto visos praėjusios Ž.Obradovičiaus pergalės turkams rūpėjo ne taip, kaip pastaroji, iškovota vadovaujant „Fenerbahce“ krepšininkams. 

„Vis dar negalime patikėti. Apie tai svajojome nuo vaikystės... Pavydžiai žiūrėjome, kaip laimi kiti, pavydžiai stebėjome, kaip Ž.Obradovičius kuria Atėnų „Panathinaikos“ klubo hegemoniją.

Ilgai laukėme. Vieną dieną ko gero net liovėmės tikėti, kad Turkijos komanda gali kada nors tapti čempione. Atrodė, jog tai – nepasiekiama vaikystės svajonė. Tačiau tada atvyko žmogus, kuris svajones paverčia tikrove. 

Pirmasis jo sezonas „Fenerbahce“ klube buvo labai blogas... Kitą sezoną komanda pateko į finalo ketvertą, bet Madrido „Real“ neleido mums patekti į finalą. 

Pernai laimėti neleido teisėjas Damiras Javoras. Užtat šiais metais nesutrukdė niekas: nei teisėjai, nei varžovai, nei kokios nors kitos aplinkybės. Pradėjome rungtynes lyg buldozeris ir laimėjome“, - rašė vienas didžiausių Turkijos dienraščių „Hurriyet“, šalies krepšiniui istorinę dieną prisiminęs visus keturis „Fenerbahce“ klube Ž.Obradovičiaus praleistus sezonus ir nepamiršęs praėjusiais metais patirtų nuoskaudų. 

„Esu laimingas, kad dar kartą tapau Europos čempionu, - sakė pats Ž.Obradovičius. – Esu ypač laimingas dėl to, kad „Fenerbahce“ čempionu tapo pirmą kartą istorijoje. Dėl šio titulo sunkiai dirbome visi: treneriai, klubo darbuotojai, krepšininkai, sirgaliai. Prieš finalo ketvertą visuose miesto kampeliuose buvo nesunku pajusti, kad Stambulas yra finalo ketverto sostinė. Sirgaliai buvo su mumis kiekvieną akimirką.

Bet gyvenimas tęsiasi. Šįvakar mes švenčiame, tačiau dar privalėsime apginti Turkijos čempiono vardą. O kitąmet Eurolygos finalo ketvertas vyks mano gimtajame mieste Belgrade. Padarysiu viską, ką galiu, kad į jį patektumėm ir ten dar kartą taptumėm čempionais“. 

„Fenerbahce“ treneris pridūrė, jog „visa šlovė turi atitekti krepšininkams“, ir ypatingai gyrė naudingiausiu finalo ketverto žaidėju išrinktą amerikietį Ekpe Udoh. „Treneriu dirbu 25 metus, bet neprisimenu nė vieno krepšininko, kuris per rungtynes būtų taip susikaupęs, kaip E.Udoh. Jis visą laiką atiduoda visas jėgas ir gindamasis, ir puldamas“, - sakė Ž.Obradovičius. 

Pagyrų Ž.Obradovičiui negailėjo ir Graikijos sporto apžvalgininkai. Nors beveik visų šios šalies sporto leidinių viršeliuose mirgėjo liūdnų „Olympiakos“ krepšininkų nuotraukos, graikai nepamiršo, jog Pirėjo komandos skriaudikus į viršūnę nuvedė žmogus, daug metų dirbęs Graikijoje ir daug padėjęs „Panathinaikos“ klubui. 

Nacionalinis dienraštis „Ethnos“ pirmajame puslapyje išspausdino Ž.Obradovičiaus nuotrauką, po kuria parašė: „Olympiakos“ vėl nusilenkė Ž.Obradovičiui“. „Ž.Obradovičius pavertė „Fenerbahce“ klubą žudimo mašina ir iškovojo turkams pirmąjį Eurolygos titulą“, - rašė kitas Atėnų dienraštis „Ta Nea“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.