EUROLYGA 2023

Logiškas variantas: „Raptors“ nereikalingą Joną Valančiūną galėtų išsiųsti į Denverį

JAV žiniasklaida pradeda vis garsiau kalbėti apie galimus „Toronto Raptors“ pokyčius šią vasarą, o spėlionių sūkuryje beveik kiekvieną kartą atsiduria ir Jono Valančiūno pavardė.

 J.Valančiūnas vis dažniau siejamas su išvykimu iš Toronto.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Valančiūnas vis dažniau siejamas su išvykimu iš Toronto.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Ibakos atvykimas J.Valančiūną nustūmė į antraeilį vaidmenį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Ibakos atvykimas J.Valančiūną nustūmė į antraeilį vaidmenį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Gallinari.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Gallinari.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 7:11 AM, atnaujinta May 25, 2017, 3:43 PM

Nors penkis sezonus šioje ekipoje praleidusio lietuvio pasirodymai pastaruoju metu nebuvo ypač nuviliantys, keičiantis krepšinio stiliui ir žaidimui darantis vis greitesniam tradiciniai aukštaūgiai savo vietą randa tikrai ne visur.

Svarstymus, kad J.Valančiūną Toronto klubui vertėtų iškeisti, dar labiau paskatino gandai apie sutarties su Serge'u Ibaka pratęsimą, kurie, atrodo, yra daugiau nei tikėtini. 

Jei JV liktų dabartinėje komandoje, kitą sezoną greičiausiai taptų brangiai atsieinančiu (15,5 mln. dolerių per sezoną) suolo šildytoju.

Tad jaunesnių puolėjų turinčiai „Raptors“ iškeisti J.Valančiūną būtų gana logiška, o patraukliausiai šis pasiūlymas galėtų atrodyti „Denver Nuggets“ ekipai – bent taip svarstoma ekipos gerbėjų tinklaraštyje raptorsrapture.com.

Denverio klubas, kuriame dirba ir lietuvis Artūras Karnišovas, beveik vienintelis lygoje turi realų variantą vietoj aukšto, lėtoko ir daug kamuolių atkovojančio krepšininko atiduoti judresnį metiką.

Kalbant konkrečiau, „Nuggets“ už lietuvį galėtų atiduoti 28-erių lengvąjį krašto puolėją Danillo Gallinari.

Tokio atveju Toronto komandai atitektų nemažai NBA patirties turintis ir gana stabiliu rezultatyvumu pasižymintis krepšininkas, kuriam problemų dėl pritapimo komandoje kilti neturėtų. 

D.Gallinari šis sezonas taip pat buvo geriausias karjeroje pagal pataikytus tritaškius, o Toronto klubo vadovams tai turėtų skambėti itin patraukliai.

Įdomu tai, kad „Raptors“ vadovas Masai Ujiri jau buvo sudaręs D.Gallinari įtraukusį ir garsiai nuskambėjusį sandorį, kai į „Knicks“ buvo išsiųstas Carmelo Anthony.

J.Valančiūnas taip pat rastų savo vietą „Nuggets“ – šį sezoną Denverio klubas per rungtynes praleisdavo net po 111 taškų, o tvirtesnio tradicinio aukštaūgio atvykimas leistų gynyboje efektyviau veikti ne tik kylančiai žvaigždei Nikolai Jokičiui, bet ir kitiems jaunesniems krepšininkams.

Be to, gana stabiliai rinkdamas po dvigubą dviženklį per rungtynes už D.Gallinari trejais metais jaunesnis J.Valančiūnas neprastai atrodytų ir žvelgiant į šios ekipos puolimą.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes nebūtų labai keista, jei abiejų klubų finansinės situacijos nekeičiantys J.Valančiūno ir D.Gallinari mainai jau sukasi M.Ujiri mintyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.