EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius rėžė aiškią žinią, ką galvoja apie „Lietuvos ryto“ problemas

Kauno „Žalgiris“ rengiasi eilinė kartą apginti tai, kas jam priklauso jau ne vieną sezoną – LKL čempiono titulą. Penktadienį žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius ir žaidėjas Artūras Milaknis pasidalijo mintimis apie sekmadienį startuosiančią finalo seriją su Panevėžio „Lietkabeliu“. „Nestebina, tai, kad žaisime finale su Panevėžiu. Per pastaruosius kelis metus LKL čempionate atsirado ne vienas klubas, kuris meta mums iššūkius: buvo Klaipėdos „Neptūnas“, dabar „Lietkabelis“.  Tad nestebina manęs toks finalas“, – tikino „Žalgirio“ žaidėjas A.Milaknis.

 "Žalgirio" ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 "Žalgirio" ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 "Žalgirio" ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 "Žalgirio" ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 5:38 PM, atnaujinta May 26, 2017, 5:55 PM

LKL pusfinaliuose šį sezoną sulaukta nemenkos intrigos – abu jie vyko pagal vieną ir tą patį scenarijų: „Žalgiris“ su „Neptūnu“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“ su „Lietkabeliu“ po dviejų mačų žengė koja kojon ir serijos rezultatai buvo 1:1, o po to panevėžiečiai ir kauniečiai laimėjo po dvi dvikovas iš eilės bei pasiėmė kelialapius į lemiamas LKL čempionato kovas.

„Negaliu pasakyti, ką būtent tikėjausi pamatyti kaip varžovą. Jei įrodai, kad pusfinalyje esi stipresnis už varžovą, esi finale. Vadinasi šiame etape žais stipriausios turnyro komandos. Rungtyniausime su „Lietkabeliu. Galbūt, Panevėžys sužaidė finale vienas geriausių savo varžybas čempionate“, – kalbėjo A.Milaknis. 

„Dar sezono viduryje rūbinėje kalbėjomės su treneriais ir priėjome išvados, kad Panevėžys yra vienas rimčiausių varžovų mūšyje dėl čempionų titulo“, – aiškino žalgiriečių strategas.

– Kodėl taip buvo manyta?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

– Gal todėl, kad Panevėžys turi visus komponentus siekti gerų rezultatų. Visų pirma, tai sudėtis. Dar vasarą pamatėme, kad panevėžiečiai susirinko patyrusius žaidėjus. Antra – tai visko sudėtinė dalis: žaidėjų patirtis, sugebėjimas susikaupti lemiamu momentu, galimybė išspausti iš savęs maksimumą reikiamu momentu ir gera komandinė atmosfera. Kai dar ir turi tokius skirtingus aukštus žmones, tai žinai, kad varžovams bus labai sunku prisitaikyti prie jų žaidimo ir tai taip pat yra pliusas. Iš mūsų pusės  varžovui yra tik didelė pagarba ir esu įsitikinęs, kad finalo serija bus sunki.

– “Lietkabelis“ reguliariame LKL sezone buvo paskutinis pagal atkovotus kamuolius, tačiau viskas pasikeitė per atkrintamuosius mačus – klubas šioje grafoje yra tarp lyderių. Kaip galvojate, kas atsitiko?

– Manau, atsirado  motyvacija. Sakysime, baigiantis reguliariam sezonui „Lietkabelis“ sužaidė blogą atkarpą ir privertė dvejoti, ar jie bus pasirengę lemiamoms kovoms.  Bet per lemiamas kovas Panevėžys atsitiesė ir jau tapo labai kietas riešutas.

– Kokie „Žalgirio“ trenerių akcentai žaidėjams serijoje su „Lietkabeliu“?

– Mums reikia žaisti savo krepšinį. Mums nėra jokio skirtumo, su kuo žaisti – mes esame įrodę, kad galime bet ką įveikti. Tačiau varžovas taip pat įrodė, kad gali mus nugalėti ir tai padarė du kartus.

Reikia pasiruošti ir žaisti savo krepšinį: mums būtina būti pasirengusiems agresyviai gynybai, greitam kamuolio vaikščiojimui. Ir jie, ir mes turime tam tikrų pranašumų. Visų pirma, privalome panaikinti varžovo kozirį – turime laimėti „lentą“.

– Kaip vertintumėte netikėtą situaciją „Lietuvos ryto“ stovykloje? Klubas atsisakė keturių legionierių.

– Tai to klubo problema. Aš negaliu vertinti, man negražu būtų lįsti kur nereikia. Man reikia vertinti tik savo kiemą.

– Tuomet gal galėtumėte pasakyti, kaip matote kovą dėl trečiosios vietos tarp „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“?

– Nežinau... Keturi užsieniečiai... Kad man svarbiau finalai, vertinti labiau norisi save. Pasižiūrėsiu, akį užmesiu, kas ten darosi, bet labiau mane domina savo kiemo reikalai.

– Artėja vasara – kartu ir gandų laikas, kai prasideda žinios dėl žaidėjų sutarčių, galimų perėjimų. Pirmosios kregždės – Leo Westermannas gali papildyti Malagos „Unicaja“ gretas. Ar tokie gandai turi įtakos komandai?

– Nežinau. Neįlysiu kiekvienam žaidėjui į vidų. Jau po Eurolygos finalo ketvertų prasidėjo tam tikri judesiai, kalbos. Kaip tai veikia? Nežinau. Man svarbiau, kad krepšininkai atliktų savo darbą, kurį gerai atliko per visą sezoną. O tos kalbos apie būsimus kontraktus – tai yra profesijos dalis, tad rimtai į ją žiūrintys krepšininkai su tuo susitvarko. O kad tokių kalbų dėl kontraktų bus, tai jau tikrai, nes komandos sezonas buvo geras.

– “Cido“ arenoje nelaimėjo nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“, nei „Neptūnas“. Ar šeimininkai namie gerai žaidžia, ar varžovams sukuriama tam tikra atmosfera?

– Nežinau. Kiekviena komanda geriau žaidžia namie – išskyrus „Žalgirį (juokiasi). Bus sunku – tam ir yra finalas, kad būtų sunku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.