EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius po sunkios pergalės: dabar galime daryti išvadas, nes klydome per daug

Kauno „Žalgirio“ ekipa po atkaklios kovos sugebėjo įveikti Panevėžio „Lietkabelį“ 73:67 ir LKL finalo seriją pradėjo pergale. Nepaisant puikaus Lietkabelio" žaidimo trečiajame kėlinyje, kai svečiams pavyko rezultatą išlyginti, kauniečiai serijoje iki keturių pergalių įsiveržė į priekį 1-0.

 „Žalgiris" finalo seriją pradėjo sunkia pergale.<br> G. Bitvinsko nuotr.
 „Žalgiris" finalo seriją pradėjo sunkia pergale.<br> G. Bitvinsko nuotr.
 „Žalgiris" finalo seriją pradėjo sunkia pergale.<br> G. Bitvinsko nuotr.
 „Žalgiris" finalo seriją pradėjo sunkia pergale.<br> G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-28 22:10, atnaujinta 2017-05-28 22:33

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maskvytis neslėpė nusivylimo dėl neatkovotų kamuolių, bet krepšininkams priekaištų neturėjo. serijos laidoti neketino.

 

„Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pirma pergale. Žaidėme gerai, bet prieš juos to nepakanka. Matėme, kaip jie kovoja dėl kamuolių puolime po mūsų krepšiu. Su tiek suteiktų progų laimėti negalime", - kalbėjo K.Maksvytis.

- Lima sužaidė geriausias sezono rungtynes, nustebino tai?
- Taikėme agresyvesnę gynybą, todėl jam pasitaikė daugiau progų pasižymėti. Jis taip pat sumetė ir sunkius metimus.


–  14 atkovotų kauniečių kamuolių puolime, kaip tai vertinate?
- Kaip ir minėjau, tai yra svarbus faktorius. Atmeskim kelias tokias situacijas, kelius mūsų pramestus metimus ir rungtynių baigtis galėjo būti visai kitokia.


- Kalbėta daug apie jūsų ekipos amžių, ar spėjot pasiruošti finalo serijai?
- Mindaugas Lukauskis, Gintaras Lenovaičius: jie atrodo geriau negu dvidešimtmečiai. Mes žinojome amžiaus situaciją ir sezono eigoje, todėl skirstėme krūvius. Džiaugiuosi, kad praktiškai visi žaidėjai buvo sveiki ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse Donatas Tarolis bus pasiruošęs žaisti.


- Kaip pavyko sulaikyti Paulių Jankūną, kad šis pelnė tik vieną tašką?
- Žalgiris tokia komanda, kad jei nesužaidė Paulius, tai sužais kiti. Nors išsprendėme Pauliaus problemą, bet vis tiek pralaimėjome.


-Neatsižvelgiant į rezultatą, pats žaidimas tenkina?
-Tenkina toks žaidimas, kovėsi vyrai iki galo, visi kovojo puikiai. Tikrai neturiu didelių priekaištų krepšininkams dėl to.

 

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius nebuvo labai patenkintas savo ekipa. Bet kauniečių treneris džiaugėsi iškovota pergale.

„Smagu pradėti finalą pergalingai, bet mes žinojome, kad nebus lengva. Svarbiausia šiandien buvo pasiekti pergalę. Dabar galime daryti išvadas, o jų galima daryti daug, nes klaidų buvo tikrai per daug. Buvo nepataikoma po gerų padėčių. Finalas tik prasideda, lieka galbūt dar net šešerios rungtynės, bandysime gerinti žaidimą", - teigė Š.Jasikevičius.


- Tai buvo geriausios Auguso Limos rungtynės sezone. Nustebino toks jo pasirodymas?
– Jis turėjo gerą energiją, puikiai užbaigė, kas buvo jam sukurta. Iš jo pusės tryško gera energija. Jis labai stengiasi, daug tobulėja. Tačiau tai buvo tik vienos rungtynės, reikia, kad ši serija tęstūsi ilgiau.


– Kaip keitėte gynybą prieš M. Lukauskį? Nsutebino jo toks žaidimas?
- Mes jį tiesiog paleidome, nors ir buvo tokių situacijų, kur jis pataikė sunkių metimų. Jis yra labai patyręs, žino ką daro. Yra labai sunku juos išmušti iš vėžių, kai yra tokie patyrę krepšininkai. 


- Puolime 14 atkovotų kamuolių – norui neturite jokių priekaištų?
– Be priekaištų, išskyrus situacijos su M. Lukauskiu. Kai kur pritrūko šalto proto, kai kur galėjome sužaisti geriau. Paskutinėje stadijoje galėjome sužaisti tikrai geriau. Galbūt ta 6 dienų pertrauka pakišo koją. Atrodo, trūko šiek tiek kantrybės, nors atrodo daug susikūrėm gerų progų, bet turime nubausti varžovus, o mes to nepadarėme. Finalų, pusfinalių, visokių serijų svarbiausias dalykas - iškovoti pergalę pirmose serijos rungtynėse.


– Ką „Lietkabelis“ padarė, kad P. Jankūnas pelnė tik tašką?
- Nieko jie nepadarė. Galvoju, kad visiem pasitaiko blogų rungtynių ir tiek.


– Rungtynių pradžioje buvo momentas su Žygimantu Skuču. Ar yra akcentuojama jo provokacija, kad žaidėjai nesiveltų į tai?
- Mes esame čia žaisti krepšinį ir laimėti žiedą. 


– Tikitės, kad galima surinkti pilną areną arba bent jau atidaryti antrąjį aukštą?
– Net nežinau, ką pasakyti. Nebuvo daug žiūrovų, nors tikėjomės. Jiems LKL nėra svarbu, o mums yra, nieko negalime padaryti. 


– Stebint „Lietkabelio“ korekcijas kievienoje serijoje, kur jie gerina žaidimą kiekvienose rungtynėse, ko galima dabar tikėtis iš jų? 
- Jie savęs neaploš, mes tai turime padaryti. Šiandien vos savęs neaplošėme. Jie yra daugiau patyrę, jie žaidžia tuo pačiu rimtu, juos dengti yra sunku dėl įvairių aukštaūgių. Mes žaidėme prastai, mes žaidėme nekreipdami dėmesio į detales. O kai viskas buvo gerai, tai mes nepataikėme. Jie žaidžia gerai visus metus, o kad jie išsigąs finalo, išsigąs „Žalgirio“, tai taip tikrai nebus. Tai yra kovotojų komanda. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.