EUROLYGA 2023

Jono Kazlausko primirštas Šarūnas Vasiliauskas džiaugiasi vėl atsidūręs rinktinės radare

Kai Šarūnas Vasiliauskas prieš šio sezono pradžią iš LKL vidutinioko Prienų – Birštono „Vytauto“ persikėlė į ko gero pajėgiausią Europos krepšinio lygą Ispanijoje, lūkesčiai buvo dideli. 

Antrąją sezono dalį Turkijoje praleidęs Š.Vasiliauskas atsidūrė išplėstiniame rinktinės kandidatų sąraše. <br> fiba.com
Antrąją sezono dalį Turkijoje praleidęs Š.Vasiliauskas atsidūrė išplėstiniame rinktinės kandidatų sąraše. <br> fiba.com
Turkijoje savo sezoną išgelbėjusiam Š.Vasiliauskui vasarą reikės ieškoti naujo klubo.<br> fiba.com
Turkijoje savo sezoną išgelbėjusiam Š.Vasiliauskui vasarą reikės ieškoti naujo klubo.<br> fiba.com
 Po 2014-ųjų pasaulio čempionato Šarūnas Vasiliauskas vietos rinktinėje neberado.<br> G.Šiupario nuotr.
 Po 2014-ųjų pasaulio čempionato Šarūnas Vasiliauskas vietos rinktinėje neberado.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-29 07:10, atnaujinta 2017-08-29 20:28

28-erių gynėją savo gretose tuomet panoro matyti autsaiderė Badalonos „Juventut“, tačiau lietuviui netrukus teko nusivilti – jis didesnio trenerio Diego Ocampo pasitikėjimo nesulaukė.

„Buvo nesvarbu, žaidžiau gerai ar blogai, bet žinojau, kad daugiau negu 15 minučių vis tiek negausiu“, – slogią sezono pradžią prisiminė Š.Vasiliauskas.

Tačiau dabar tai jau praeityje – neužtikrintą ateitį Ispanijoje pusmečiui iškeitęs į Turkijos lygą, krepšininkas sugebėjo atgauti formą ir po poros metų pertraukos vėl atsirado Lietuvos rinktinės radare. 

Turkija nudžiugino minutėmis 

Ispanijos lygoje Š.Vasiliauskas rungtyniavo gana kukliai  - per vidutiniškai 13 minučių jis spėdavo pelnyti po 5,3 taško bei atlikti rezultatyvų perdavimą. 

Tai 188 cm ūgio krepšininko netenkino, o pasitaikius progai persikelti į Ušako „Sportif“ ekipą, lietuvis ilgai nedvejojęs ja pasinaudojo. 

„Nei klubas galvojo mane atleisti, nei aš mąsčiau apie išėjimą, bet tiesiog komanda pralaiminėjo, o ir pačiam norėjosi žaisti daugiau laiko.

Tuo metu kaip tik atėjo pasiūlymas iš Turkijos komandos, jiems trūko mano pozicijos žaidėjo“, – apie išvykimą iš Ispanijos pasakojo Š.Vasiliauskas. 

Sprendimas priimti netikėtai atkeliavusį pasiūlymą pasiteisino gana greitai – „Sportif“ gretose jis rungtyniavo jau po 27 minutes ir spėjo pasirodyti keturiose Europos taurės rungtynėse. 

Nors komanda pasirodymą Turkijos lygoje su 8 pergalėmis bei 22 pralaimėjimais baigė 14-oje vietoje, tačiau Š.Vasiliauskas sezoną vertino pozityviai.

„Esu patenkintas, kad nors komanda ir nebuvo pati stipriausia, bet sugebėjo išlikti aukščiausioje lygoje. Man irgi visai sekėsi – ne viskas buvo taip, kaip norėjosi, bet svarbiausia, jog pavyko išvengti traumų“, – teigė krepšininkas. 

Dabar į Lietuvą grįžęs žaidėjas turės ieškoti naujos karjeros stotelės, nes pasibaigus sutarčiai su Ušako klubu, jis tapo laisvuoju agentu.

„Dėliosiuosi pliusus ir minusus. Norisi rungtyniauti kuo stipresnėje lygoje bei gauti daugiau minučių. Žinoma, renkantis komanda bus svarbu ir jos treneris, ir ten esantys žaidėjai“, – į ateitį žvelgė Š.Vasiliauskas. 

„Dabar, kaip ir kiekvienais metais, stengsiuosi pasitreniruoti su įvairiais treneriais vasarą. Kadangi anksčiau baigėsi sezonas, šiek tiek pailsėsiu, o birželio viduryje pradėsiu ruoštis naujajam“ , – pridėjo jis.

Tikisi pajėgios rinktinės 

Tiesa, Š.Vasiliausko pasiruošimą sezonui kiek pakoreguoti gali ir liepos 21-ąją prasidėsiančios Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos. 

Gynėjas į jas pirmą kartą buvo pakviestas 2014-aisiais ir tuomet sužavėjęs Joną Kazlauską, išvyko į pasaulio čempionatą. 

Ir tai nebuvo vienintelis netikėtumas – Mantui Kalniečiui gavus peties traumą, Š.Vasiliauskas netgi tapo pagrindiniu rinktinės žaidimo dirigentu.

 Visgi jaunam krepšininkui šią naštą  pakelti buvo sunkoka ir J.Kazlausko kvietimo jis vėliau nebegavo.

Dabar, prie rinktinės vairo stojus Dainiui Adomaičiui, gynėjas vėl sulaukė dėmesio bei pateko tarp 31-os išplėstiniame kandidatų sąrašę esančios pavardės. 
 
„Smagu, kad šiemet vėl patekau į sąrašą, bet nelabai to akcentuoju, nes treneriai dar spręs, ko jiems reikia ir ko nereikia.  

Yra daug pajėgių žaidėjų, bet jei būsiu kviečiamas į stovyklą, apsidžiaugsiu ir atvyksiu. O jei ir nepakvies, tiesiog dirbsiu toliau“, – kalbėjo Š.Vasiliauskas. 

Šįmet į Manto Kalniečio dublerio vietą be jo taikosi ir Kauno „Žalgiryje“ žibėjęs Lukas Lekavičius bei puikiai D.Adomaičiui pažįstamas „Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas. 

„Esminiams žaidėjams jau tikriausiai paskambinta, o tie „su klaustuku“, manau, ne visi ir sulauks skambučio“, – svarstė jokių žinių iš naujojo trenerio kol kas negirdėjęs Š.Vasiliauskas. 

Krepšininkai, kuriuos D.Adomaitis norės matyti pirmojoje stovykloje, bus paskelbti birželio mėnesį.

Išplėstiniame sąraše taip pat atsirado ir kiek nustebinusi Evaldo Kairio pavardė, tačiau su šiuo žaidėju Turkijoje rungtyniavusiam Š.Vasiliauskui ji jau senokai buvo gerai žinoma.

„Lietuvoje mažai kas matė jį žaidžiant. Evaldas ir pernai, ir šiemet rungtyniavo vienoje stipriausių Europos lygų, be to, treneris iš seniau jį pažįsta.  

Man, kaip buvusiam komandos draugui, labai džiugu, kad ir jis gavo galimybę“, – tikino Š.Vasiliauskas. 

 

Krepšininkas pridūrė neabejojantis, jog net jei kai kurie rinktinės lyderiai nuspręstų pailsėti, dėl to pernelyg baimintis neverta.

„Jei vienas ar kitas žaidėjas neatvyks, jų pozicijas užims gal ne visiškai tokio pat, bet tikrai aukšto lygio krepšininkai.  

Daug lietuvių žaidžia Ispanijos, Italijos ar kitose stipriose Europos lygose, todėl treneris, esant reikalui, tikrai rastų kuo pakeisti žaidėjus“, – mano jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.