EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius apie teisėjavimą ir lygą: „Lietkabelis“ šį sezoną yra LKL princesė“

Kauno „Žalgirio“ ekipa trečiosiose serijos rungtynėse iškovojo triuškinamą pergalę ir įsiveržė serijoje į priekį. 

 Š.Jasikevičius skambiai pavadino „Lietkabelio“ ekipą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius skambiai pavadino „Lietkabelio“ ekipą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 7:17 PM, atnaujinta Jun 3, 2017, 9:50 PM

Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris  Kazys Maskvytis po triuškinamo pralaimėjimo pripažino, kad tai yra tik vienos rungtynės.

„Nepavyko duoti kovos šiandien. Pralaimėjome rungtynes pirmojoje rungtynių pusėje. Tačiau tai yra tik vienas pralaimėjimas. Tikiu, kad šioje serijoje dar iškovosime pergalių“, – kalbėjo K. Maksvytis. – Siųsime šių rungtynių vaizdo įrašą, kad įvertintų teisėjų darbą.“

– 22 klaidos. Kaip galėtumėte paaiškinti šį skaičių?
– „Žalgiris“ žaidė agresyviai, o mes nesugebėjome prie to prisitaikyti.

– P.Jankūnas ir A.Kavaliausas šiandien sužaidė labai gerai. Manote, kad tai ir buvo ta priežastis kodėl nepavyko jų sustabdyti?
– Jeigu atvirai, tai net nekreipiau dėmesio. Jie buvo šiandien greitesni už mus. Kažkiek ir sekėsi jiems, bet kai pralaimi tokiu skirtumu, tai nebežiūri, kas sužaidė gerai ir kas blogai. Antroojje rungtynių pusėje bandėme kabintis, bet nepataikėme gerų metimų. P.Jankūnas pataikė, mes nuleidome rankas ir net nesigavo sukurti kovos.

– Kiek įtakos turėjo tos greitos pražangos pirmojoje rungtynių pusėje?
– Viešai negaliu komentuoti teisėjų darbo. Mes nusiųsime šių rungtynių vaizdo įrašą techniniai grupei ir tegul jie vertina. Be abejo, pirmajame kėlinyje prisirinkome daug pražangų, o kauniečiai neturėjo nei vienos. Trečiajame vėl tas pats pasikartojo. Galbūt per agresyviai žaidėme ir negalėjome gerai gintis.

– Kai teisėjai išvarė Š.Jasikevičių, kodėl nepavyko perlaužti tuo metu rungtynių?
– Aš irgi tikėjausi, kad mes juos pavysime. Nežinau, turbūt panaudojome savo jėgas gražindami skirtumą, o po to ir vėl pavargome. 

– Ar „Žalgiris“ kažkuo pasikeitė su Š.Jasikevičiumi ir būdami be jo?
– Manau, kad jie jau savo didžiąją dalį darbo buvo padarę. Ir su juo ir be jo žaidėjai žaidė užtikrintai. Man net sunku prisiminti kurioje dalyje jį išvijo. 

Šarūnas Jasikevičius po rungtynių buvo labai nepatenkintas teisėjų darbu ir įtarinėjo pačią lygą.

„Pergalė labai aiški. Reakcija labai graži. Pirmą sykį šiek tiek kontroliavome rungtynes nuo gynybos, o vyrai tikrai atėjo su teisingu mentalitetu. Nesvarbu laimi ar pralaimi, bet mentalitetas yra svarbiausia. Dėl išvarymo, tai jau ilgai prašome pagarbos iš LKL bet negauname,“ – kalbėjo specialistas.  

„Žalgirio“ treneriai ir žaidėjai yra traktuojami kitaip. Visi švilpukai Panevėžyje buvo į jų pusę. „Lietkabelis“ šį sezoną yra LKL princesė. Jie bando kelti lygos lygį aukščiau, todėl tempia „Lietkabelį“. Jei jie mano, kad „Žalgirio“ treneris neamto to, tai jie labai klysta. Nežinau kodėl LKL prezidentas neatvyksta pasižiūrėti rungtynių. Į Panevėžį atvyksta, dėl aiškių priežasčių. Nežinau kodėl jo čia nėra. Mes norime lygaus traktavimo. Jei to nematysime „Žalgirio“ treneris ir vėl išeis iš rungtynių“, – pridėjo treneris.

– Išvarytas iš aikštės rungtynes stebėjote ramiai?
– Na, pradžioje buvo labai sunku. Nes ir nepataikėme. Mentalitetas buvo kitoks. Nors nemanau, kad Panevėžys šiandien žaidė gerai, nors ir yra puiki komanda. Jie tikrai gali pridaryti daug problemų su stipriosiomis pusėm. Tai yra veteranų komanda, kuri gali tavo kiekvieną klaidą nubausti. Aš jais žaviuosi.

– L.Williamsas šiandien išlaikytas su 0 naudingumo balų. Ruošėtės tam?
– Aš jau sakiau po antrųjų rungtynių. Jei L.Williamsas ir Ž.Janavičius nedrasko mūsų gynybos, mums yra daug lengviau. Mes tą bandome uždaryti. Kartais išeina, o kartais ne. Jų prasiveržimai, agresija, tritaškiai nusprendė antras rungtynes. Su dar kai kuriais papildomais dalykais. 

Įrašo mes nesiųsime. Išsiuntėme jį po antrųjų rungtynių. Į LKL būstines „Žalgiris“ jau siuntę įrašą dukart. Vieną ar du kartus siuntėme ir Eurolygai. Mes teisiog norime lygiai kovoti.

– „Žalgirio“ aukštaūgiai šiandien sužaidė labai rezultatyvias rungtynes. Kaip vertinat jų darbą?
– Gerai. Manau, kad šiandien rungtynės anksti pasibaigė ir dabar laukiame rungtynių Panevėžyje. Šiandien vertinti kažką labai daug negalime. Tik gaila, kad gavosi kažkokia istorija. 

– Šiandien Jonas Valančiūnas buvo rungtynėse su „Žalgirio“ apranga. Kaip vertinate?
– Nežinau, kas jis toks. Su 15 numeriu? Mačiau, aišku, kad mačiau. Nežinau, kaip vertinti. Man šiandien ne „faina“, kad man neparodė pagarbos ir nesielgė su manimi lygiai. O dėl J.Valančiūno, tai jis parodė pagarbą savo buvusiam komandos draugui, savo gero draugui. Smagu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.