EUROLYGA

Krepšinio šeštadienis. „Baskonia“ užduotis pasunkėjo, buvę LKL legionieriai laimėjo bronzą Graikijoje

Tadas Sedekerskis beveik visas rungtynes praleido ant suolo, o „Baskonia“ nesugebėjo laimėti svečiuose, „Anadolu Efes“ išvengė sezono pabaigos, Adomui Drungilui nepavyko patekti į Vengrijos lygos finalą, „Crvena Zvezda“ tapo Serbijos lygos reguliariojo sezono nugalėtoja, o trys buvę LKL krepšininkai iškovojo Graikijos lygos bronzos medalius. 

T. Sedekerskis<br>G. Bitvinsko nuotr.
T. Sedekerskis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2017, 2:20 PM

Ispanijos lyga. Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Valencia“ – Vitorijos „Baskonia“ 75:69 (A.Diot 16, F.San Emeterio 15/ Sh.Larkinas 16, ... T.Sedekerskis 0, 2 min.; serija 2:1). 

Trečiajame kėlinyje dviženkliu skirtumu atsilikusi „Baskonia“ („Valencia“ po 13 iš eilės taškų nutolo 55:42) rungtynių pabaigoje surengė tikras gaudynes, bet varžovų nepavijo. 

„Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis žaidė tik 2 min. jam įprastu metu – antrojo kėlinio pabaigoje. 

Turkijos lyga. Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Stambulo „Anadolu Efes“ – Stambulo „Besiktas“ 66:65 (D.Brownas 23, C.Osmanas 11/ V.Štimacas ir M.Rollas po 12; serija 1:2). 

Pusfinalio seriją pratęsė paskutinę sekundę „Anadolu Efes“ puolėjo Derricko Browno pataikytas dvitaškis. Prieš tai komandos pasikeitė keliomis nerezultatyviomis atakomis (rezultatas nesikeitė beveik 2 min.), o „Besiktas“ labiausiai turėjo graužtis dėl to, kad likus 54 sek. šios ekipos puolėjas Earlas Clarkas neįmetė dviejų baudos metimų. 

Beje, dvejų praėjusių rungtynių didvyris D.J.Strawberry šeštadienį pelnė vos 2 taškus (1/4 dvitaškių). 

Italijos lyga. Pusfinalio penktosios rungtynės (iki 4 pergalių). Venecijos „Umana“ – Avelino „Sidigas“ 78:66 (E.Batista ir H.Peričius po 18/ J.Raglandas 14, D.Loganas 11; serija 3:2). 

Beveik visas rungtynes aiškiai dominavusi „Umana“ priartėjo prie finalo, į kurį bandys patekti per pirmadienį vyksiantį šeštąjį mačą.

Graikijos lyga. Mačo dėl 3-iosios vietos trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų AEK – Salonikų „Aris“ 71:60 (serija 3:0). 

AEK antrus metus iš eilės iškovojo bronzos medalius. Ir antrus metus iš eilės mažajame finale buvo įveiktas „Aris“ klubas. 

Atėnų ekipai patekti ant garbės pakylos padėjo ir trys buvę LKL krepšininkai: Donnie McGrathas, Bradas Newley ir Michaelas Dixonas, kuris per paskutiniąsias rungtynes pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias AEK žaidėjas. 

Lenkijos lyga. Finalo antrosios rungtynės (iki 4 pergalių). Zeliona Guros „Stelmet“ – Torūnės „Polski Cukier“ 87:66 (serija 2:0).

Čempionės vardą ginanti Zeliona Guros komanda kol kas nepalieka varžovams nė mažiausių šansų. „Stelmet“ pirmąsias rungtynes laimėjo 19 taškų skirtumu, o per antrąsias rungtynes prie skirtumo pridėjo dar 2 taškus. 

Vengrijos lyga. Pusfinalio ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Zalaegersego „Zalakeramia“ (A.Drungilas 17, 28 min., 6 atk.kam.) – Sėkešfehėrvaro „Alba“ 74:79 (serija 1:3). 

Adomo Drungilo viltims žaisti Vengrijos lygos finale nebuvo lemta išsipildyti. „Zalakeramia“ po atkaklios kovos pralaimėjo ketvirtąsias pusfinalio rungtynes reguliariojo sezono nugalėtojai „Alba“ ekipai ir žais tik dėl bronzos. 

Zalaegersego krepšininkai trečiajame kėlinyje pirmavo dviženkliu skirtumu 48:38, bet ketvirtojo ketvirčio viduryje varžovai persvėrė rezultatą ir išsaugojo trapią persvarą iki finalo sirenos. 

Kitame pusfinalyje Sombathejaus „Falco“ įveikė Kermendo „Egis“ komandą 3:0. Tad mažajame finale „Zalakeramia“ varžovė bus „Egis“. Beje, „Zalakeramia“ jokių medalių nelaimėjo nuo 2010 metų, kai ketvirtąjį kartą tapo Vengrijos čempione. 

O „Alba“ ir „Falco“ susigrums dėl aukso.

Serbijos lyga. Rikiuotė: 1. Belgrado „Crvena Zvezda“ – 13 ir 1, 2. Belgrado „Partizan“ – 12 ir 2, 3. Železniko FMP – 9 ir 5, 4. Belgrado „Mega“ – 9 ir 5, 5. Belgrado „Dynamic“ – 5 ir 9, 6. Čačako „Borac“ – 4 ir 10, 7. „Vršac“ – 2 ir 11, 8. Suboticos „Spartak“ – 1 ir 12. 

Finalo grupės autsaideriai dar nesužaidė paskutiniojo turo rungtynių, o lyderiai jau išsiaiškino pusfinalio poras. Čempionės vardą ginanti „Crvena Zvezda“ užėmė pirmąją vietą ir pusfinalyje kovos su „Mega“, o „Partizan“ dėl bilieto į finalą varžysis su Železniko FMP. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.