EUROLYGA 2023

Olimpiniai Michaelo Jordano bateliai parduoti už rekordinę sumą - 190 tūkstančių

Dukart olimpinio čempiono Michaelo Jordano apranga – itin paklausi tarp sporto gerbėjų ir kolekcionierių. Sekmadienį „CSP Auctions“ aukcione už daugiau kaip 190 tūkstančių eurų buvo parduoti M.Jordano sportiniai bateliai, su kuriais jis triumfavo 1984 metų Los Andželo olimpinėse žaidynėse. Tačiau pnigai atiteko ne žvaigždei, o nežinomam pardavėjui.

 M.Jordano bateliai<br> twitter
 M.Jordano bateliai<br> twitter
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 6:25 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 8:01 PM

Avėdamas „Converse“ markės baltai mėlynus batelius krepšininkas tada rungtynėse su Ispanija pelnė 20 taškų. Jo komanda, įveikusi priešininkus rezultatu 96:65, iškovojo auksą. 

Trenerio Bobby Knighto vadovaujama JAV olimpinė komanda tuomet laimėjo visas aštuonias rungtynes. Po pergalės M. Jordanas laimę atnešusius batelius padovanojo vienuolikos metų berniukui. Tai buvo paskutinieji M. Džordano krepšinio bateliai ne „Nike“ firmos – sportininkas po olimpiados su šia gamintoja pasirašė 500 000 dolerių vertės sutartį. 

Kas aukcione įsigijo batelius, kol kas neskelbiama.

Ant batelių su kuriais jis varžėsi olimpinio krepšinio turnyro finale su Ispanija, yra M.Jordano autografas. Bateliai parduoti už rekordiškai didelę kainą – 190 tūkst. 373 JAV dolerius

Praėjusiais metais sporto žvaigždė girdėjo, kad buvo parduodami vieni iš jo sportinių marškinėlių ir už tai nežinomas kolekcionierius gavo 173 tūkst. dolerių.

Per visą savo karjerą dabar jau 54-erių M.Jordanas šešis kartus su „Chicago Bulls“ tapo NBA čempionu, penkis kartus tapo naudingiausiu lygos žaidėju ir šešis kartus – naudingiausiu NBA finalo krepšininku.

Garsusis „skraidantis Jordanas“ savo trofėjų kolekcijoje turi du olimpinius auksus – 1984-ųjų ir 1992 metų Barselonos žaidynių pirmos vietos medalį. Be savo vardo sportinės aprangos linijos M.Jordanas yra NBA klubo „Charlotte Hornets“ savininkas.

Pastarąjį kartą garsusis JAV krepšininkas aikštėje pasirodė 1998 metais balandžio 18-ąją: "Bulls" tame mače žaidė su "New York Knicks" ekipa ir tuomet M.Jordanas pelnė 44 taškus. 2009 metais jis įtrauktas į NBA Šlovės muziejų.

Visas M.Jordano turtas vertinamas 1,3 mlrd. JAV dolerių.

Įspūdingiausia suma yra sumokėta už britų vidutinio nuotolio bėgiko Rogerio Bannisterio sportinius batelius. 2015-aisiais interesantas už juos nepagailėjo 266 500 svarų – tada tai atitiko 409 000 JAV dolerių. R. Bannisteris šiuos batelius avėjo, kai 1954-aisiais pirmasis per mažiau nei keturias minutes įveikė anglišką mylią. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.