EUROLYGA 2023

Izraelio žiniasklaida: Davidas Blattas sutiko gaivinti „Maccabi“ klubą

Tel Avivo „Maccabi“ jau savaitgalį tikisi paskelbti, kad naujuoju komandos treneriu tapo sugrįžtantis Davidas Blattas. Vos tik pasigirdus kalboms, kad Stambulo „Darussafaka“ gali išsiskirti su D.Blattu, 58 metų strategas tapo paklausiausia sezono preke rinkoje.

 D.Blattas Klivlande dirbo ir su LeBronu Jamesu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Blattas Klivlande dirbo ir su LeBronu Jamesu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 2:48 PM

2014-2016 metais „Cleveland Cavaliers“ komandą treniravęs strategas turėtų sugrąžinti „Maccabi“ į šlovės kelią. 

Prieš pat išvykstant į NBA, D.Blattas su „Maccabi“ pasiekė sensaciją, kai laimėjo Eurolygą. 

„Maccabi“ klubas išvykus D.Blattui pateko į duobę. Praėjęs sezonas Tel Avivo klubui buvo siaubingas.

„Maccabi“ pirmą kartą savo istorijoje per trejus metus neiškovojo Izraelio čempionato trofėjaus. Komanda šįkart netgi nepateko į finalą. 

„Maccabi“ fiksavo klubo antirekordus. Klubas patyrė 35 pralaimėjimus (anksčiau rekordas buvo 20), daugiausia kartų pralaimėjo Europos turnyre (20, anksčiau buvo 11) ir užfiksavo ilgiausią pralaimėjimų seriją (8, anksčiau buvo 6).

„Maccabi” vadovai vos po mėnesio nutarė užbaigti Ariko Shiveko karjerą vyriausiojo trenerio pozicijoje. A.Shivekas pakeitė Ainarą Bagatskį ir tapo ketvirtuoju komandos treneriu sezone.

Latvijos rinktinės treneris „Maccabi“ treneriu tapo dar gruodį, kai klubą po dviejų mėnesių paliko Rami Hadaras. Pastarasis sezono pradžioje buvo Erezo Edelsteino treneriu. Pastarasis buvo atlesitas po dviejų Eurolygos rungtynių.

„Maccabi“ vadovybė tikisi, kad D.Blattas suteiks klubui stabilumo. 

D.Blattą 2016 metų sausį „Cavaliers“ klubas atleido, tačiau treneris ilgai be darbo neliko – jo panoro Turkijos klubas Stambulo „Darussafaka“. Šį sezoną su „Darussafaka“ D.Blattas pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, tačiau treneris nebuvo patenkintas, kad klubas kitą sezoną žais tik Europos taurėje.

D.Blattui buvo pasiūlytas 4,5 milijono JAV dolerių atlygis per tris mėnesius „Maccabi“ klube. D.Blattas šiuo metu yra Turkijoje, kur mėgina išspręsti išsiskyrimo su „Darussafaka“ klausimus. Turkijos klubas reikalauja kompensacijos.

Izraelio žiniasklaidoje vieni tvirtina, kad D.Blattui trūksta tik padėti parašą ant sutarties su „Maccabi“.


Tačiau kalbama ir apie atsarginį variantą. Jeigu nepavyktų iki galo suderinti detalių su D.Blattu, „Maccabi“ gali pasirašyti sutartį su kroatu Nevanu Spahija, kuris 2005-2006 metais treniravo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą.

N.Spahija yra dirbęs ir „Maccabi“ klube, o dabar dirba „Atlanta Hawks“ trenerio asistentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.