EUROLYGA 2023

Sudėtinga situacija neišgąsdino – širdies paklausęs Antanas Sireika apsisprendė

Du sezonus prie Utenos „Juventus“ vairo stovėjęs Antanas Sireika grįžta į gimtojo miesto „Šiaulių“ klubą. Nors sunkius laikus išgyvenančiai ekipai dar kelis metus teks vilkti skolų šleifą, tačiau specialistas dėl savo sprendimo nė kiek neabejoja: „Tai širdies pasirinkimas“.  

Antanas Sireika palieka Utenos klubą.<br> T.Bauro nuotr.
Antanas Sireika palieka Utenos klubą.<br> T.Bauro nuotr.
 Antanas Sireika palieka Utenos klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Antanas Sireika palieka Utenos klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Sireika Šiauliuose jau dirbo 2009-2012 metais.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sireika Šiauliuose jau dirbo 2009-2012 metais.<br> G.Šiupario nuotr.
Utenos klubas kalbėjosi su D.Kairiu, tačiau dairysis ir į kitus specialistus.<br> G.Šiupario nuotr.
Utenos klubas kalbėjosi su D.Kairiu, tačiau dairysis ir į kitus specialistus.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-14 21:01, atnaujinta 2017-08-29 20:35

 61-erių A.Sireika galėjo ir toliau likti Utenoje – praėjusiais metais „Juventus“ reguliariajame LKL sezone užėmė ketvirtąją vietą, o šįmet liko penkta bei pasipuošė Karaliaus Mindaugo taurės bronza.    

Nors „Juventus“ pasiūlymą tęsti darbą turėjęs A.Sireika su „Šiauliais“ tokių aukštų vietų tikėtis nebegalės, tačiau jo tikslas aiškus – pakelti klubą iš dugno. 

„Šiauliai“ yra mano tėvas, o Utena mano sesuo. Gimtinė yra gimtinė, o jiems dabar labai sunkus laikotarpis ir man skauda širdį matant, jog liekame paskutinėje vietoje“, – paklaustas, kodėl nusprendė priimti „Šiaulių“ pasiūlymą, portalui lrytas.lt kalbėjo A.Sireika.  

 „Utenai neturiu jokių priekaištų, ten buvo labai miela ir gera dirbti. Negalvoju, kad „Šiauliuose“ sąlygos bus smarkiai geresnės, bet tai grynai širdies pasirinkimas. Šiauliai tiesiog yra mano namai“, – pridūrė treneris, šiame klube jau dirbęs 2009–2012 metais.    

Prikels „Šiaulius“? 

A.Sireika, „Šiauliuose“ pakeisiantis Vaidą Pauliukėną, nė kiek nesijaudina dėl sunkios klubo finansinės situacijos ir patikino, jog svarstydamas pasiūlymą apie tai negalvojo. 

„Jeigu bijai, reikia bėgti, kur šilčiau. Aš gyvenime taip nedarau – man net nesvarbu, kokį atlyginimą gaunu.

Tik tikiuosi, kad „Šiauliams“ pavyks surinkti biudžetą ir galėsime kviesti žaidėjus bei garbingai atstovauti miestui. O kiek treneris gaus, ne taip ir svarbu“, – kalbėjo jis.    

Netrukus A.Sireika pradės dėlioti komplektaciją ir žvalgytis į konkrečius žaidėjus, kurių didžiąją dalį turėtų sudaryti perspektyvus jaunimas.

„Komandoje turėtų būti jaunų žaidėjų, būtinai turėtų būti ir šiauliečių. Juk ir žiūrovams maloniau, kai aikštėje bėgioja vietiniai. 

Bet pats pagrindas bus jaunimo ir patirties junginys. Sunku tikėtis stebuklų vien iš jaunimo arba to, jog „Šiauliai“ turės daug pinigų prisikviesti patyrusius ir gerus žaidėjus, todėl reikia rasti aukso vidurį“, – mintimis dalijosi A.Sireika. 

„Šiaulių“ prezidentas Mindaugas Žukauskas patvirtino, kad galutinės susitarimo su A.Sireika detalės bus nuspręstos jau šią savaitę. 

Klubo vadovas taip pat atskleidė, jog vyksta aktyvios derybos su klubo rėmėjais, o finansinė situacija pamažu turėtų taisytis. 

„Vyksta darbas, kalbamės su visais rėmėjais. Šis sezonas mums buvo labai sudėtingas, finansiniu atžvilgiu liko nemažai skolų. Bet biudžetas tikrai turėtų būti didesnis, nei praėjusį sezoną.  

Deriname skolų išdėliojimo sutartis su žaidėjais ir agentais. VIską perkelsime į kitą sezoną ir per kelerius metų tas skolas žadame panaikinti“, – sakė „Šiaulių“ prezidentas. 

„Juventus“ laukia dideli pokyčiai 

Tuo tarpu „Juventus“, teikusi prioritetą būtent A.Sireikai ir laukusi galutinio šio specialisto sprendimo, jau pradėjo ieškoti jam pamainos. 

Utenos ekipos dėmesio sulaukė ir Lietuvos rinktinės trenerio asistentu dirbęs 40-metis Donaldas Kairys.

Šį sezoną be darbo praleidęs specialistas pastaruoju metu yra dažnokai minimas tarp kandidatų stoti prie Lietuvos klubų vairo, tačiau konkreti jo karjeros stotelė tebėra neaiški. 

„Su D.Kairiu dar nieko konkrečiai nesiderame, tiesiog paskambinome jam ir paklausėme, ar jam būtų įdomu treniruoti komandą, – lrytas.lt teigė „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis. – Kol kas jis mums nėra pasakęs nei taip, nei ne. Kai jis pasakys galutinį atsakymą, tada ir žiūrėsime“. 

Visgi lrytas.lt žiniomis, „Juventus“ ir D.Kairio susitarimas greičiausiai neįvyks. Tuo tarpu E.Skersis pabrėžė, jog A.Sireikai nusprendus išvykti, klubas aktyviai dairysis į visus variantus. 

„Be abejo, mes esame patenkinti Antano darbu, su juo pasiekėme neblogus rezultatus. Aišku, norėtume tęsti darbus, nesiblaškyti. Jei jis išvyks, mes kalbėsimės ir su D.Kairiu, ir su kitais laisvais treneriais“, – sakė jis. 

 

Kitą sezoną „Juventus“ turėtų pasitikti ne tik su nauju treneriu, bet ir gerokai pasikeitusia komplektacija. 

Klubas nepratęsė sutarčių su Rolandu Jakštu ir Aaronu Bestu, o išlaikyti lyderius jiems bus itin sunku. 

„Yra žaidėjų, kuriuos norime išlaikyti, bet nelabai galėsime. Puikiai suprantame, kad Jamaro Diggso ar Vaido Čepukaičio vertė labai pakilo. Tokia jau komandos dalia“, – atsiduso E.Skersis. 

„Tikrai turėsime daugiau legionierių, ar bent neišsiversime be jų. Yra būtent tokių planų, kad pinigus koncentruosime į legionerius, bet kalbamės ir su lietuviais. Kalbėjomės su vienu, antru, trečiu žaidėju, pagal savo galimybes.  

Suprantame, kad tie žaidėjai, kurie mus domina, sutarties su mumis tikrai nepasirašys iki rugpjūčio pradžios, tačiau bandome užmesti kabliukus“, – pridūrė Utenos klubo prezidentas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.