EUROLYGA 2023

Antanas Kavaliauskas paaiškino, kodėl nežais Lietuvos rinktinėje

Penktadienio rytą buvo paskelbtas sutrumpintas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas. Jame nebeliko Gedimino Oreliko ir Egidijaus Mockevičiaus, o taip pat paaiškėjo,  kad į rinktinę atvykti negalės ir Antanas Kavaliauskas bei Renaldas Seibutis.

 Antanas Kavaliauskas<br>Scanpix nuotr.
 Antanas Kavaliauskas<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Zmitrevičius

Jun 16, 2017, 12:30 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 3:42 PM

„Abiejų atvejai panašūs. Renaldas kiekvieną vasarą atstovavo rinktinei. Žaidėjams, kurie yra veteranai, du metai be poilsio daro savo. Jie turi didesnių ar mažesnių problemų, kurias nori susitvarkyti. Tai buvo bendras sprendimas. Kalbėjome ir po mano paskyrimo treneriu, ir sezono metu", - per spaudos konferenciją apie R. Seibutį bei A.Kavaliauską kalbėjo D.Adomaitis.

A.Kavaliauskas naujienų portalui lrytas.lt išsamiai papasakojo apie priežastis, kurios privertė atsiakyti šiais metais padėti rinktinei. 

„Praėjusių metų vasarą turėjau nemažai problemų su nugara. Reikėjo gydytis ir naudoti vaistus. Todėl dabar norisi, kad nugara sustiprėtų. Norisi, kad sustiprėtų ir klubas, kuris ankščiau buvo operuotas. Po praėjusios vasaros tokių galimybių neturėjau, kadangi vos užbaigėmė LKL čempionatą, reikėjo keltis į rinktinės stovyklą, kur buvo praleista didžioji vasaros dalis. Po rinktinės iškarto reikėjo ruoštis naujam klubiniam sezonui, todėl beveik neturėjau poilsio. Pagrindinė priežastis, kodėl šiais metais neatstovausiu rinktinei – sveikata“, – teigė aukštaūgis.

Anot krepšininko, noro žaisti buvo, o sezono metu apie nacionalinę komandą mintys taip pat sukosi, tačiau atsinaujinusios sveikatos problemos panaikino visus klaustukus.

„Jau sezonui įpusėjus jautėsi nugaros skausmai, pora rungtynių buvo praleista vien dėl to. Sezono metu tikrai pagalvodavau apie vasarą, be abejo, norėjau žaisti už rinktinę, tačiau vėliau supratau, kad nugara gali neatlaikyti krūvio ir po to lauktų rimtos pasėkmės“, –  atviravo jis.

Tačiau A.Kavaliausko požiūris į darbą – rimtas. Puolėjas vasarą daug ilsėtis neplanuoja, o anot jo, treniruotėse bus akcentuojamasi į fizinės būklės gerinimą.

„Nors neatstovausiu rinktinei, tačiau vistiek dirbsiu. Bus stiprinami kelio bei nugaros raumenys, gerinama visa fizinė būklė. Daug poilsio nenusimato. Darbas tikrai bus, tačiau jis bus kiek kitoks kitoks nei, kad būtų atstovaujant nacionalinei komandai. Akcentuosiuosi į problemas, kurių aš negalėčiau susitvarkyti žaisdamas ten“, – pasakojo žalgirietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.