EUROLYGA 2023

Gyvenimo pamokas išmokusį „Žalgirio“ naujoką paveikė lemtingas pokalbis su Šaru

Draugiškas skambutis Leo Westermannui ir pokalbis su Šarūnu Jasikevičiumi – tiek prireikė jaunajam serbų talentui Vasilije‘ui Mičičiui, kad vos pasibaigus sezonui suraitytų parašą po Kauno „Žalgirio“ pasiūlyta sutartimi.

 V.Mičičius tapo antruoju Kauno ekipos vasaros pirkiniu.<br> tofasspor.com nuotr.
 V.Mičičius tapo antruoju Kauno ekipos vasaros pirkiniu.<br> tofasspor.com nuotr.
  V.Mičičius Kauno ekipoje pakeis išvykstantį L.Westermanną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
  V.Mičičius Kauno ekipoje pakeis išvykstantį L.Westermanną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 V.Mičičius su Serbijos rinktine dalyvavo 2013-ųjų Europos čempionate.<br> AFP/Scanpix
 V.Mičičius su Serbijos rinktine dalyvavo 2013-ųjų Europos čempionate.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 10:58 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:36 PM

Tai šią vasarą buvo jau antrasis klubo pirkinys – 23 metų 196 cm ūgio įžaidėjas prisijungė prie savaitės pradžioje ekipą papildžiusio amerikiečio Aarono White’o.

V.Mičičius pasirašė sutartį vieneriems metams, su galimybe ją pratęsti dar sezonui.

Praėjusį sezoną krepšininkas Turkijos lygoje gynė Bursos „Tofas“ garbę ir vidutiniškai rinko po 13,2 taško bei atkovodavo po 2,6 kamuolio.

„Po praleistų metų Turkijoje, ieškojau vietos, kurioje galėčiau pakelti savo karjerą į aukštesnį lygį.

Norėjau Eurolygoje rungtyniaujančio klubo ir nors turėjau kelis kitus pasiūlymus, tačiau pakalbėjęs su treneriu Š.Jasikevičiumi, priėmiau sprendimą“, – portalui lrytas.lt savo atvykimo į „Žalgirį“ priežastis aiškino V.Mičičius.

Krepšininkas šypsodamasis patikino, jog tikrai nevažiuoja į nežinią – apie Lietuvos krepšinį jis daug girdi jau nuo mažens.

„Apie Lietuvą žinau tikrai nemažai – juk tai kartu su Serbija yra viena labiausiai dėl krepšinio pakvaišusių šalių (juokiasi). Čia krepšinis yra sportas numeris vienas“, – sakė V.Mičičius.

„Žinau daugybę Lietuvos krepšininkų ir, tiesą sakant, vienas mano mėgstamiausių žaidėjų kartu su Dimitriu Diamantidžiu ir Milošu Teodosičiumi yra Š.Jasikevičius“, – nuoširdžiai pridūrė serbas.

Su Šaru įžaidėjas kalbėjosi jau prieš pasirašant sutartį, o V.Mičičiaus klausimų lavinos neišvengė ir iš „Žalgirio“ į Maskvos CSKA persikelsiantis L.Westermannas.

Prancūzas V.Mičičių pažįsta dar nuo tada, kai 2012-2014 metais rungtyniavo Belgrado „Partizan“ klube.

„Paklausiau Leo, ką jis mano apie trenerį, apie komandą. O vėliau teko pasikalbėti ir su pačiu Š.Jasikevičiumi. Jis sakė, kad Leo palikus klubą, nori panašaus tipo įžaidėjo.

Todėl turėčiau pakeisti Leo ir kartais žaisti per kelias pozicijas. Šį sezoną man tai tikrai neblogai sekėsi“, – šyptelėjo V.Mičičius.

„Su nekantrumu laukiu kito sezono ir atvykimo į Kauną. Jei sąžiningai, prieš sezoną niekada neturiu ypatingų tikslų ir paprasčiausiai stengiuosi būti komandos dalimi.

Bet žinant trenerio charakterį, galime siekti aukštų rezultatų. Galiu prižadėti, kad kiekvienose rungtynėse ir treniruotėse atiduosiu visą save“, – pridūrė jis.

Tiesa, savo vasaros planų V.Mičičius dar nežino – jie priklausys nuo Serbijos rinktinės trenerių sprendimo.

V.Mičičius jau debiutavo nacionalinėje komandoje, kai 2013 metais Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate būdamas jauniausiu ekipos krepšininku sužaidė visas 11 rungtynių.

„Kitą pirmadienį bus paskelbtas pirminis rinktinės sąrašas. Mano didžiausias noras ir svajonė yra būti jos dalimi, tad kol kas lauksiu trenerių sprendimo ir tada dėliosiuosi planus.

Jei būsiu pakviestas į stovyklas, mėginsiu išsikovoti savo vietą, o jei ne, treniruosiuosi individualiai. Esu pasirengęs abiems atvejams“, – užtikrino krepšininkas.

Vienu perspektyviausiu savo kartos Serbijos žaidėju vadinamas V.Mičičius jau yra sulaukęs ir NBA klubų dėmesio – 2014 metų naujokų biržoje 52-uoju šaukimu jį pasirinko Filadelfijos „76ers“ klubas.

Tačiau tuomet jaunas krepšininkas liko tobulintis Europoje ir prisijungė prie Miuncheno „Bayern“ ekipos, su kuria debiutavo Eurolygoje. Visgi sezono metu serbui sutrukdė kelios traumos, o jo žaidimo kreivė pradėjo smukti žemyn.

„Kai pasirašiau sutartį su „Bayern“, buvau tik dvidešimties – dabar suprantu, kad šiek tiek per jaunas priėmiau tą sprendimą. Tada didelėje komandoje praradau pasitikėjimą savimi ir neberadau žaidimo ritmo.

Tačiau tai davė man gerų pamokų – karjeroje geriau kilti mažesniais žingsneliais. Būtent todėl manau, jog „Žalgiris“ man yra tobula vieta. Nors, žinoma, NBA ir toliau lieka didžiausiu mano tikslu ir svajone“, – šypsojosi V.Mičičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.