EUROLYGA 2023

Išsvajotas poilsis pasibaigus LKL sezonui: kaip atostogas leis A. Jomantas ir M. Normantas?

Pasibaigus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonui, krepšininkai gali lengviau atsikvėpti ir pradėti dėlioti atostogų planus. Savo sąskaitoje šį sezoną daugiau nei 40 rungtynių turintis „Lietuvos ryto“ žaidėjas Artūras Jomantas ir pirmą sezoną šioje komandoje žaidęs Margiris Normantas neskubėjo krautis lagaminų – galvose sukosi mintys apie ilgai svajotą kelių dienų miegą, barbekiu su draugais, keliones bei viešnagę pas tėvus.

Vilniečiai pergalingai užbaigė sezoną<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniečiai pergalingai užbaigė sezoną<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-22 15:04, atnaujinta 2017-06-22 15:07

Prieš išvykdami atostogauti, „Lietuvos ryto“ komandos krepšininkai apsilankė Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje, kur padėjo surengti tikrą krepšinio šventę vaikams. Renginio „Svajonių diena – saugi diena“ metu krepšininkai bendravo su mokiniais ir kalbėjosi apie svajones.

M. Normantas pastebi, kad dauguma šventėje dalyvavusių vaikų svajoja apie krepšininko ar krepšininkės profesiją: „Labai įsiminė vienas piešinys, kuriame vaikas nupiešė švarią gamtą. Nustebau, kad tokio mažo vaiko svajonėse tokie dideli ir rimti norai, gal net sakyčiau nevaikiški – juk yra įprasta, kad dauguma mažųjų svajoja apie krepšininko karjerą. Tai patvirtino ir vaikų piešiniai, kuriuos matėme.“

Savo ruožtu A. Jomantas džiaugiasi, kad šventė vaikams suteikė daug gerų emocijų. Pasak jo, tokie projektai yra labai reikalingi, o kartu tai ir puiki proga išreikšti save, kokybiškai leisti laiką su savo bendraamžiais ir tėvais bei pabendrauti su sportininkais.

Būtina susigrąžinti jėgas – tik tada laikas išsvajotoms kelionėms

Kol vaikai šventės „Svajonių diena – saugi diena“ metu pristatė savo didžiausias svajones, krepšininkai mintyse jau dėliojo ilgai lauktų atostogų planus, galėjo pamąstyti ir apie savo svajonių dieną pasibaigus sezonui.

M. Normantas pirmiausia galvoja apie gerą poilsį: „Būtina tris ar keturias dienas gerai išsimiegoti, neprarasti įpročio sveikai maitintis bei gerti vitaminus. Tik tada būsiu pasiruošęs vykti į intensyvesnę pažintinę kelionę ar išbandyti kokią nors ekstremalaus sporto rūšį. Man svarbiausia, kad šalia būtų mano mylimiausias žmogus.“

Krepšinio šventėje sudalyvavęs A. Jomantas susigrąžino jėgas ir netrukus išvyko dviems savaitėms atostogauti į užsienį. Jo planuose dar yra išvyka į Mažeikius, kur gyvena tėvai. Krepšininkas prisipažįsta, kad įtempto sezono metu neturėjo pakankamai laiko juos aplankyti. „Su draugais turime ir vasaros tradiciją – kiekvienais metais liepos paskutinį savaitgalį vykstame prie ežero ir kartu gamtoje gaminame barbekiu. Labai laukiu šios išvykos su draugais,“ – pasakoja jis.

Kaip žinia, krepšininkai turi labai mažai laisvo laiko, tačiau M. Normantas pasakoja, kad netgi laisvu metu stebi kitų sporto šakų varžybas, analizuoja ir domisi kitais sportininkais. Tuo tarpu A. Jomantas stengiasi atsiriboti nuo bet kokio sporto: „Juk didžiąją laiko dalį, maždaug dešimt mėnesių per metus, intensyviai praleidžiu krepšinio aikštelėje. Dėl to laisvu metu renkuosi poilsį namuose su artimaisiais. “

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų