EUROLYGA 2023

Geresnio naujokų biržos scenarijaus tikėjęsis „Žalgirio“ direktorius paneigė netikėtas spekuliacijas

Nors Kauno „Žalgiris“ su nekantrumu laukė šių metų NBA naujokų biržos ir tikėjosi pasipildyti biudžetą jaunojo talento Isaiah Hartensteino išpirka, tačiau reikalai pasisuko netikėta linkme. 

 I.Hartensteinui dar kurį laiką teks rungtyniauti Europoje.<br> lrytas.lt montažas.
 I.Hartensteinui dar kurį laiką teks rungtyniauti Europoje.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-23 17:09, atnaujinta 2017-08-29 20:41

Prašmatniame renginyje Niujorke 19-metis vokietis savo pavardę tikėjosi išgirsti bent pirmajame rate, tačiau, visų nuostabai, jį tik 43-uoju šaukimu pasirinko „Houston Rockets“ klubas.

Nors I.Hartensteinas po renginio bendraudamas su žurnalistais jau kalbėjo apie debiutą NBA lygoje, tačiau jo norams greitai paprieštaravo „Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey.

Amerikietis iškart pareiškė – krepšininkas kitą sezoną į NBA neatvyks ir dar kurį laiką turėtų rungtyniauti Europoje.

Tokia žinia, ko gero, labai nesužavėjo nei pačio I.Hartensteino, nei „Žalgirio“ vadovų, mat pastarieji savo kišenę jau šią vasarą galėjo pasipildyti maždaug 600-700 tūkst. eurų. 

Būtent tokia išpirka numatyta Kauno ekipos ir krepšininko sutartyje, kuri galios dar du sezonus.

Visgi „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas pernelyg nesijaudina dėl susiklosčiusios situacijos ir teigė, jog išpirka nebuvo šios vasaros būtinybė.

„Nesakyčiau, kad labai nustebome (dėl šaukimo, – aut.). Nors, žinoma, tikėjomės, jog bus geriau, bet yra kaip yra. Išpirkos galimybe galėsime pasinaudoti ir vėliau, nebuvo tokio tikslo, jog ją reikia pasiimti būtent šią vasarą“, – portalui lrytas.lt tikino P.Motiejūnas.

Dalis JAV žurnalistų taip pat išreiškė nuostabą dėl kritusios I.Hartensteino vertės bei iškart suskubo kapstyti tokios situacijos priežasčių.

„Vertė dramatiškai krito po to, kai NBA medikai mojavo raudona vėliava dėl jo nugaros“, – skelbė „Draft Express“ analitikas Jonathanas Givony. 

Tačiau P.Motiejūnas tokias spekuliacijas paneigė ir užtikrino, jog I.Hartensteinas neturi bėdų dėl nugaros.

„Su Isaiah nugara nėra jokių problemų, nežinau, kodėl visi apie tai kalba. Jis Kaune jau gerokai patobulėjo ir neabejoju, jog tobulės toliau“, – kalbėjo Kauno klubo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.