EUROLYGA 2023

Kazys Maksvytis palieka „Lietkabelį“ ir poste keičia Dainių Adomaitį

 Pusantro sezono Panevėžio „Lietkabelį“ treniravęs ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionu tapęs Kazys Maksvytis palieka klubą. Specialistas pasiekė susitarimą su Klaipėdos „Neptūnu“, kuriame pakeis dvejus metus vyriausiuoju treneriu dirbusį Dainių Adomaitį. Pagal sutartį K.Maksvytis klaipėiečiams vadovaus dvejus metus su galimybe pratęsti sutartį dar metams.[[ge:lrytas:lrytas:1803153]]

 Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>M.Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis<br>M.Patašiaus nuotr.
 K.Maksvytis<br>M.Patašiaus nuotr.
 K.Maksvytis<br>M.Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2017, 4:45 PM, atnaujinta Jun 28, 2017, 5:55 PM

„Neptūnas“ – mano pirmoji meilė. Juk su šiuo klubu iškovojau pirmąsias pergales klubiniame krepšinyje. Yra likę daug džiugių atsiminimų. Aš pats esu kilęs iš Vakarų Lietuvos, iš Darbėnų.

K.Maksvytis ir „Lietkabelis“ savaitę vedė derybas dėl sutarties pratęsimo, bet nesusitarė dėl piniginės kontrakto išraiškos, o tada į kovą įsijungė „Neptūnas“, kuris ir prisiviliojo darbėniškį.

Panevėžiečiai antradienį pasiūlė tokią sumą, kokios strategas ir pageidavo, bet jis galiausiai vis tiek atsisakė. 40-metis specialistas „Neptūne“ dirbo 2012–2015 metais. Tuomet uostamiesčio ekipa debiutavo Eurolygoje, o LKL užėmė antrąją vietą.

Darbo K.Maksvytis neteko, kai LKL mažajame finale pralaimėjo Utenos „Juventus“ ekipai, kurią tuomet treniravo D.Adomaitis.

Jeigu nepavyks susitarti su jais, bus daromasi į specialistus iš užsienio. „Neptūnas“ tapo šeštąja LKL ekipa, kuri turi trenerį kitam sezonui: Kauno „Žalgiris“ išsaugojo Šarūną Jasikevičių, Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Rimą Kurtinaitį, „Šiauliai“ susigrąžino Antaną Sireiką, o Kėdainių „Nevėžis“ turėjo sutartį su Pauliumi Juodžiu.

Kazys Maksvytis (gimęs 1977 m. birželio 15 dieną Darbėnuose) yra auksinės Lietuvos jaunimo kartos treneris, laimėjęs Europos čempionatų aukso medalius su šešiolikmečiais, aštuoniolikmečiais ir dvidešimtmečiais bei pasaulio čempiono aukso medalį su devyniolikmečių rinktine.  

1995 m. baigė Darbėnų vidurinę mokyklą.  

1999 m. baigė LKKA (dabar LSU), įgijo bakalauro laipsnį.  

2001 m. įgijo magistro laipsnį.  

Nuo 2000 iki 2011 metų dirbo Kauno krepšinio mokykloje.  

2011 metais Lietuvos sporto žurnalistų buvo išrinktas geriausiu treneriu. Šis titulas tuomet K. Makvyčiui atiteko už tai, kad jo treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė iškovojo pasaulio čempionato aukso medalius.  

Dirbo Kauno „Atleto“, Kauno „Aisčių“, Jonavos „Triobet“, Vilniaus „Sakalų“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose.   Kretingos rajono garbės pilietis.   Apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.