EUROLYGA 2023

Lietuvoje jau viešėjęs „Žalgirio“ naujokas iš JAV nekuria iliuzijų – jis turi tik vieną siekį

Pagrindinius sudėties formavimo darbus Kauno „Žalgiris“ pabaigė skambiai – komandą papildė perspektyvus NBA klubų dėmesį traukiantis amerikietis Royce'as O'Neale'as.

 R.O'Neale'as vėl išbandys jėgas NBA vasaros lygoje.<br> „Instagram“ nuotr.
 R.O'Neale'as vėl išbandys jėgas NBA vasaros lygoje.<br> „Instagram“ nuotr.
 R.O'Nealas pastarąjį sezoną rungtyniavo Gran Kanarijoje. <br>eurocupbasketball.com nuotr.
 R.O'Nealas pastarąjį sezoną rungtyniavo Gran Kanarijoje. <br>eurocupbasketball.com nuotr.
 R.O'Nealas koledžo laikas rungtyniavo su gerai žinomu Isaiah Austinu.<br> AFP/Scanpix 
 R.O'Nealas koledžo laikas rungtyniavo su gerai žinomu Isaiah Austinu.<br> AFP/Scanpix 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 1:17 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:42 PM

Tačiau 24 metų 196 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas dėl savo atvykimo į Lietuvą palieka nemenką klausimą.

Jei jis po NBA vasaros lygos sulauks pasiūlymų už Atlanto, prie „Žalgirio“ taip ir neprisijungs.

R.O'Neale'as nebando kurti iliuzijų: atvirai tikina, jog Europos komandos jam tėra laiptelis link taip trokštamo debiuto stipriausioje pasaulio lygoje.

Tad visos žaidėjo mintys kol kas sukasi tik apie liepos viduryje vyksiančią NBA vasaros lygą, o beveik nepažįstami Lietuvos kontūrai jam tebėra labai tolimi.

„Po truputį jau ruošiuosi vasaros lygai, juk reikia prieš svarbiausią metą neprarasti formos“ , – bumbsinčių kamuolių fone kalbėdamas su lrytas.lt šypsojosi puolėjas.

Antras kartas nemeluos?

Teksase užaugusio R.O'Neale'o karjera prasidėjo tradiciškai – baigęs vidurinę mokyklą krepšininkas 2011 metais pradėjo rungtyniauti Denverio universiteto komandoje ir ten iškart pademonstravo savo sugebėjimus.

Krepšininkas vidutiniškai rinko po 11,2 taško ir sugriebdavo 5,5 kamuolio, taip tapdamas centrine figūra komandos trenerio planuose ir žadėdamas perspektyvią ateitį NCAA lygos ekipai.

Visgi po dviejų sezonų Denveryje gyvenimas gerokai sujaukė R.O'Neale'o ir jo komandos planus.

Sunkiai susirgus žaidėjo seneliui, jis buvo priverstas priimti sunkų sprendimą ir persikelti į silpnesnę, bet gerokai arčiau gimtųjų namų esančią „Baylor Bears“ universiteto ekipą.

Nors pagal NCAA žaidėjų persikėlimo taisykles puolėjas prieš pradėdamas rungtyniauti naujoje komandoje turėjo bent metus praleisti universitete, tačiau lyga nusprendė padaryti išimtį.

Atsižvelgdama į asmenines krepšininko perėjimo priežastis, NCAA suteikė teisę amerikiečiui iškart ginti „Baylor“ spalvas.

Beje, čia R.O'Neale'as rungtyniavo kartu su krepšinio pasaulyje išgarsėjusiu Isaiah Austinu – simboliniu 2014-ųjų NBA naujokų biržos šaukimu, kurio daug žadančią karjerą pristabdė nepagydoma liga.

Po dvejų metų „Baylor“ gretose R.O'Neale'as nusprendė dalyvauti 2015-ųjų naujokų biržoje, tačiau čia savo pavardės neišgirdo ir buvo priverstas keltis į Vokietijos „Ludwigsburg“ klubą.

„Tuomet Europoje tiesiog turėjau geresnių pasiūlymų ir supratau, kad čia galėsiu patobulinti žaidimą. Norėjau įgauti patirties“, – pasakojo amerikietis.

Tačiau dar žaidžiant sėkmingą sezoną Vokietijoje jo mintys jau buvo buvo kitoje Atlanto pusėje.

Atėjus vasarai R.O'Neale'as turėjo daug vilčių sužibėti NBA vasaros lygoje, tačiau ir tąkart nesulaukė jokių konkretesnių klubų pasiūlymų.

„Praėjusios vasaros lygoje tikrai neblogai rungtyniavau „Los Angeles Clippers“ ir „Golden State Warriors“ komandose, bet, deja, rimtesnių pasiūlymų neatsirado ir vėl grįžau į Europą“, – sakė R.O'Neale'as.

 

Šįkart amerikietis persikėlė į pajėgesnę ekipą ir su Gran Kanarijos „Herbalife“ rungtyniavo stipriausioje Ispanijos lygoje bei Europos taurės turnyre.

Pasibaigus sezonui ir vėl vasaros lygoje jėgas išbandysiantis amerikietis neslepia – šiuo metu jis jaučiasi esantis netoli NBA svajonės.

„Manau, esu arti to, bet viskas priklauso nuo tinkamų aplinkybių. Ar pavyktų patekti šią vasarą, ar kitą, man tai vis tiek yra pats svarbiausias tikslas. Nesustosiu, kol pavyks galų gale prasibrauti į NBA“, – tikino jis.

Lietuvos žemėlapyje neieškojo

Jei R.O'Neale'o planai neišdegs ir šįkart, jo išskėstomis rankomis lauks „Žalgirio“ gerbėjai. Kauno klubas amerikiečiui pasiūlė sutartį vienam sezonui su galimybe ją pratęsti.

Jei šių metų vasaros lygoje „New Orleans Pelicans“ komandoje rungtyniausiantį žaidėją pakviestų NBA ekipa, Kauno klubas privalės vykdyti įsipareigojimus ir jį paleisti.

„Žalgiris“ manimi jau kurį laiką labai domėjosi ir vieni pirmųjų pateikė pasiūlymą kitam sezonui. Klubas pasikalbėjo su mano agentu ir nusprendėme, kad jei nepavyks patekti į NBA, atvyksiu į čia“, –  sakė krepšininkas.

Nors kalbos apie puolėjo atvykimą į Kauną sklandė jau beveik mėnesį, tačiau galutiniai taškai sudėti tik prieš kelias dienas.

„Kalbos užtruko gana ilgai dėl NBA, nes sunku tartis, kol viskas iki galo neaišku. Turėjau pasiūlymų ir iš kelių kitų Europos klubų, jaučiau dėmesį iš NBA, todėl prireikė šiek tiek laiko apsispręsti“, – paaiškino R.O'Neale'as.

Žaidėjas neslėpė, jog renkantis klubą Eurolyga jam buvo itin svarbus rodiklis – čia geriausia vieta įrodyti savo vertę.

„Tai aukščiausio lygio krepšinis Europoje. Pastaruosius dvejus metus žaidžiau Europos taurėje ir suprantu, kad Eurolyga bus nelengvas iššūkis. Tačiau esu tam pasiruošęs“ , – tikino jis.

Paklaustas, ar sulaukus Kauno ekipos pasiūlymo, neteko žemėlapyje ieškoti Lietuvos, R.O'Neale'as nusijuokė.

„Koledžo metais su komanda netgi buvome Lietuvoje, čia žaidėme turnyre.  Bet iš tiesų apie jūsų šalį beveik nieko nežinau“, – šyptelėjo krepšininkas.

Vasaros pabaigoje į Kauną galbūt atvyksiantis amerikietis kol kas nesulaukė Šarūno Jasikevičiaus skambučio, bet teigė, jog su treneriu turėtų pasikalbėti jau artimiausiomis dienomis.

„Girdėjau, kad treneris manimi domėjosi ir tuo labai džiaugiuosi. Dabar mano galvoje vasaros lyga, o po to planai neaiškūs. Bet kokiu atveju, greičiausiai ruošiuosi ateinančiam sezonui“, – sakė R.O'Neale'as.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.