EUROLYGA 2023

Lukas Lekavičius apsisprendė po dviejų pokalbių su Šaru: „Nesijaudinu, kas ką pagalvos“

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ gerbėjus nustebino lyg iš giedro dangaus pasirodžiusi žinia – Lukas Lekavičius keliasi į galingąjį Atėnų „Panathinaikos“ klubą. 

 L.Lekavičiui apsispręsti padėjo ir Š.Jasikevičiaus palaikymas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Lekavičiui apsispręsti padėjo ir Š.Jasikevičiaus palaikymas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Eurolygoje L.Lekavičius vidutiniškai rinko po 8,5 taško ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Eurolygoje L.Lekavičius vidutiniškai rinko po 8,5 taško ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 3:43 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:43 PM

Vis dėlto 23-ejų įžaidėjui graikų pasiūlymas nebuvo didelė staigmena. „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis jau ne pirmus metus sekė perspektyvaus lietuvio karjerą ir asmeniškai rūpinosi jo atvykimu. 

„X.Pascualis mane stebi jau nuo tada, kai pradėjau žaisti „Žalgiryje“. Kai kalbėjomės, treneris sakė, kad jam labai patinka mano žaidimas ir jis nori man padėti žengti žingsnį į priekį“, – lrytas.lt pasakojo L.Lekavičius. 

Tačiau krepšininkas neturėjo daug laiko apmąstymams – pasikalbėjęs su Š.Jasikevičiumi Atėnų klubui atsakė jau po poros dienų. 

„Turėjau apsispręsti beveik per dvi dienas. Žinojau, kad manimi jau ilgai domisi, bet sutartis ant stalo atsirado visai neseniai.

Prieš pasirašydamas sutartį skambinau Šarui du kartus, nes buvo tikrai sunku priimti sprendimą. Jis  pasakė, kad abu variantai geri, bet mano, jog man dar metus likti „Žalgiryje“ galbūt būtų naudingiau.

Bet tuo pat metu kalbėjo, kad „Panathinaikos“ stipri komanda ir man tai didelis šansas. Sakė, jog kad ir ką sugalvosiu, tai bus geras sprendimas“, – apie trenerio palaikymą kalbėjo įžaidėjas.

Nors L.Lekavičius po puikaus sezono Kaune sulaukė ir kitų klubų dėmesio, graikų grandų pasiūlymas buvo vienintelis, atkeliavęs iš tokio lygio ekipų.

Šį sezoną „Panathinaikos“ iškovojo Graikijos lygos bei taurės trofėjus, o Eurolygos reguliariajame sezone buvo ketvirti ir iš turnyro pasitraukė pralaimėję būsimiems čempionams Stambulo „Fenerbahce“.

„Tai, kad „Panathinaikos“ yra ketvertuko komanda, gal labiausiai ir padėjo apsispręsti“, – persikėlimo priežastį įvardijo L.Lekavičius.

Gynėjas su naujuoju klubu sudarė sutartį pagal formulę „1+1“ ir, basketnews.lt žiniomis, per dvejus metus uždirbs 850 tūkst. eurų.

Nors šis skaičius stipriai viršija sumas, kuriomis „Žalgirio“ vadovai bandė išlaikyti L.Lekavičių Kaune, pats žaidėjas tikino, jog pinigai jam nebuvo svarbiausias rodiklis.

„Nesijaudinu, kas ką pamanys. Tikrai nėra taip, kad pereinu dėl pinigų. Aišku, jie iš dalies buvo svarbūs, bet tai tikrai ne pagrindinė priežastis“, – užtikrino L.Lekavičius.

Dabar Kauno „Žalgiris“ privalo susirasti naują įžaidėją, nors klubas dar visai neseniai džiaugėsi, jog įsigijęs keturis naujus krepšininkus praktiškai baigė komplektuoti komandą.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas yra teigęs, kad daugiau legionierių pirkti neplanuoja, tačiau tai buvo dar prieš L.Lekavičiui nusprendžiant palikti komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.