EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, dėl kokių pinigų Lukas Lekavičius paliko Kauno „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ krepšinio bendruomenei tai, kad Lukas Lekavičius išvyksta, pranešė pridėdamas žodžiais apie „gundantį pasiūlymą“. Dabar aiškėja, kokio dydžio tas pasiūlymas, kuriam 23 metų Lietuvos rinktinės gynėjas tiesiog negalėjo pasakyti „ne“.

 Žinia, kad L.Lekavičius palieka „Žalgirį“ pribloškė Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Žinia, kad L.Lekavičius palieka „Žalgirį“ pribloškė Lietuvos krepšinio bendruomenę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 12:07 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 1:43 PM

Į Atėnų „Panathinaikos“ klubą išvykstantis L.Lekavičius ten uždirbs 6 kartus didesnę sumą.

Portalo basketnews.lt žiniomis, L.Lekavičius su „Panathinakos“ sudarė sutartį pagal formulę „1+1“. Per dvejus metus jis turėtų uždirbti 850 tūkstančių eurų sumą. Pirmaisiais metais graikai jam mokės 400 tūkst.

Basketnews.lt rašė, kad L.Lekavičius praėjusį sezoną Kaune uždirbo 65 tūkst. eurų, o naujam sezonui jam buvo pasiūlyta 100 tūkst. eurų suma.

Tokią vienkartinę sumą „Žalgiris“ dabar gaus iš „Panathinaikos“ klubo, nutarusio mokėti išpirką.

„Tai turbūt sunkiausias mano sprendimas gyvenime. Išties nelengva žengti šį žingsnį, palikti Kauną, tiek daug man davusį trenerį Šarūną Jasikevičių, visus komandos draugus bei visuomet mus palaikančius gerbėjus. Ilgai dvejojau, tačiau manimi susižavėjimą išreiškė jau keletą metų iš arti mano žaidimą stebintis strategas X.Pascualis, pats asmeniškai mane įkalbinėjo, tad nusprendžiau versti naują savo karjeros puslapį ir žengti tolyn“, – emocingai portalui zalgiris.lt kalbėjo iki šiol tik „Žalgiriui“ atstovavęs įžaidėjas.

Dabar Kauno „Žalgiris“ privalo susirasti naują įžaidėją. Dar neseniai klubas džiaugėsi, kad praktiškai baigė komplektuoti komandą. „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas yra teigęs, kad daugiau legionierių pirkti neplanuoja, tačiau tai buvo dar prieš L.Lekavičiui nusprendžiant palikti komandą.

Manoma, kad „Žalgiris“ gali norėti susigrąžinti Mantą Kalnietį. Apie Lietuvos rinktinės įžaidėją ketvirtadienį rašė Italijos žiniasklaida. „La Gazzetta dello Sport“ nurodė, kad Milano „Emporio Armani“ gali atsisakyti M.Kalniečio paslaugų.

M.Kalnietis domina ir Malagos „Unicaja“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?