EUROLYGA 2023

Krepšinio vasaros turgus: įdomiausi ir svarbiausi pirkiniai

Domantas Sabonis NBA sužaidė vos vieną sezoną, bet jau antrą kartą pajuto, ką reiškia mainų karuselė. Lietuvos rinktinės krepšininkas vos tik atsivėrus NBA laisvųjų agentų langui buvo iškeistas į „Indiana Pacers“ klubą, o tada nuaidėjo ir Stepheno Curry istorinio kontrakto naujiena. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Jul 13, 2017, 7:22 PM

Krepšininkų vasaros turguje – visada apstu įdomių ir netgi sensacingų perėjimų. Portalas lrytas.lt skaitytojams pateikia svarbiausius Lietuvos, užsienio, Eurolygos ir NBA parėjimus bei gandus.

Liepos 13 diena

Ekpe Udoh gali žaisti NBA. Skelbiama, kad amerikietis derasi su „Utah Jazz“ komanda. 

Liepos 9 diena

Jamesas Hardenas pasirašė neįtikėtiną sutartį su "Houston Rockets" klubu - nors žaidėjas dar turėjo galiojančią dviejų metų sutartį, NBA klubas jam pasiūlė dar ketverių sezonų kontraktą ir per šešeris metus H.Hardenas savo banko sąskaitą pap;idys 228 mnl. JAV dolerių.

Liepos 7 diena

Žygimantas Janavičius pirmą kartą savo karjeroje gali atsidurti užsienio komandoje. Skelbiama, kad  lietuvio paslaugomis susidomėjo Vokietijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti „Braunschweig“ komanda.

Bogdanas Bogdanovičius gali atsidurti NBA klube. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad serbui Sakramento komanda pasiūlė rekordinį naujoko kontraktą. Žaidėjas per tris sezonus turėtų susižerti net 30 milijonų JAV dolerių.

Vaidas Čepukaitis išvyksta į Panevėžį. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionas Panevėžio „Lietkabelio“ klubas turi pirmąjį naujoką. Juo tapo vienerių metų sutartį pasirašęs 28 metų 207 cm ūgio Vaidas Čepukaitis, kuris atvyksta iš Utenos „Juventus“ ekipos.

Liepos 6 diena

Sergio Rodriguezas 
iš NBA lygos gali persikelti į Maskvos CSKA klubą. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad krepšininko agentai susitiko su Maskvos komandos vadovais ir derasi dėl trejų metų 10,6 milijono eurų siekiančios vertės kontrakto.

Milošas Teodosičius derasi su „Los Angeles Clippers“ klubu. „Eurohoops“ šaltiniai atskleidė, kad 30 metų serbas su NBA ekipa kalba apie trejų metų 24 milijonų JAV dolerių sutartį.

Mindaugas Kuzminskas turės naują komandos draugą. „New York Knicks“ klubas paskelbė, kad pasirašė sutartį su pirmojo rato NBA naujokų biržos šaukimu Franku Ntilikina. 18 metų gynėjas iš Prancūzijos naujokų biržoje buvo pašauktas 8-uoju šaukimu. 

Dabar jis žaidžia „Knicks“ komandoje NBA vasaros lygoje Orlande. 

„Cleveland Cavaliers“ klubas pasiūlė buvusiam krepšininkui Chauncey Billupsui pakeisti Davidą Griffiną krepšinio operacijų prezidento poste, bet išgirdo „ne“. Viena priežasčių - „Cavaliers“ jam pasiūlė mažiau nei 2 milijonus JAV dolerių per sezoną. Ši suma – žemiau nei diktuoja rinka

„Oklahoma City Thunder“ sutarė su Andre Robersonu dėl naujos sutarties. Pasak ESPN, elitinis gynėjas su klubu sutarė dėl trejų metų ir 30 milijonų JAV dolerių vertės sutarties.

Alessandro Gentile agentas Riccardo Sbezzi ketina susitikti su Mantą Kalnietį turinčia Milano „Emporio Armani“ komandos vadovybe. R.Sbezzi nori susitarti dėl A.Gentile išpirkos. 24 metų 201 cm ūgio krepšininkas turi dosnų kontraktą su „Emporio Armani“ kitam sezonui, tačiau jis nėra klubo vadovų planuose, pranešė „La Gazzetta dello Sport“. 

Milošas Teodosičius nusprendė pasirinkti „Los Angeles Clippers“. Serbas pasirašė dvejų metų kontraktą, kurio vertė siekia 12 mil. JAV dolerių.

Nicolo Melli artimiausiu metu taps Stambulo „Feferbahce Ulker“ ekipos dalimi. Skelbiama, kad italas su Eurolygos čempionais pasirašė sutartį dvejiems metams.

Malcolmas Delaney nesiruošia sugrįžti į Europą. „Atlanta Hawks“ krepšininkas buvo siejamas su Atėnų „Panathinaikos“, tačiau amerikietis savo „Twitter“ paskyroje paskalbė, kad yra pamalonintas visos meilės ir dėmesio, tačiau jis nėra laisvasis agentas ir nesugrįš. 

Liepos 5 diena

Chrisas Boshas oficialiai atsisveikino su „Miami Heat“ ekipa, kuri atletą atleido. Dukart NBA čempionas krepšinio nežaidė nuo 2016-ųjų metų pradžios, kai jo kūne buvo aptikti kraujo krešuliai. „Heat“ ekipos prezidentas Patas Riley skelbia, kad C.Bosho marškinėliai pažymėti pirmu numeriu bus iškelti į arenos palubes.

Gordonas Haywardas priėmė sprendimą. Atletas pasirinko „Boston Celtics“ ekipą, su kuria pasirašė keturių metų sutartį per kuriuos uždirbs 128 milijonus JAV dolerių. Viena iš pagrindinių amerikiečio sprendimo priežasčių – „Celtics“ treneris Bradas Stevensas, kuris treniravo G.Haywardą ir „Butler“ universitete.

Omris Casspis sieks savo pirmojo NBA žiedo. Izraelietis pasirašė sutartį su "Golden State Warriors" ekipa. Veteranas sutiko su vienerių metų pasiūlymu. Krepšininkas pasirašė veterano vertės sutartį ir per sezoną uždirbs 2,1 milijonų JAV dolerių. 

Otto Porteris pasirašė įspūdingos vertės sutartį su „Washington Wizards“ ekipa. Krepšininkas sulaukė pasiūlymo iš „Brooklyn Nets“ ekipos, kurios dėka per keturis metus uždirbtų 106 milijonus JAV dolerių. Tiesa, būdamas apribotas laisvasis agentas krepšininkas lieka JAV sostinėje. „Wizards“ nusprendė viršyti „Nets“ pasiūlymą vienu doleriu ir pasilikti O.Porterį savo gretose. 

„Sacramento Kings“ ekipa pasirašė sutartis su George'u Hillu ir Zachu Randolphu. G.Hillas suraitė parašą ant trejų metų ir 57 milijonų JAV dolerių vertės kontrakto. O Z.Randolphas pasirašė sutartį dvejiems metams per kuriuos uždirbs 24 milijonus JAV dolerių.

Pattrickas Pattersonas nusprendė palikti „Toronto Raptors“. Krepšininkas pasirašė sutartį su „Oklahoma city Thunder“ ekipa. Joje P.Pettersonas praleis trejus metus per kuriuos uždirbs 16,4 milijonų JAV dolerių. 

Buvęs „Lietuvos ryto“ gynėjas Nicolas Laprovittola palieka „Baskonia“ klubo gretas. Argentinies šį sezoną pradėjo „San Antonio Spurs“ ekipoje, tačiau joje įsitvirtinti nesugebėjo. 

Milošui Teodosičiui skiriama ir toliau daug dėmesio iš NBA. Su įžaidėju ir toliau aktyviai kalbasi „Chicago Bulls“ ir „Minnesota Timberwolves“ ekipos. Prie norinčių įsigyti serbą prisijungė ir „Miami Heat“. 

Kelly Olynykas tampa neapribotu laisvuoju agentu. „Boston Celtics“ po G.Haywardo įsigyjimo nusprendė, kad nebelaikys kanadiečio. K.Olynykas nieko nevaržomas gali pasirašyti sutartį su bet kuria lygos komanda.

Mariaus Grigonio komandos draugas Davinas White'as lieka Tenerifės „Iberostar“ ekipoje. Sutartis su 35-erių amerikiečiu buvo pratęsti vieneriems metams. 

Sonny Weemsas gali persikelti į Bambergo „Brose“ ekipą. Buvusiu žalgiriečiu vokiečiai jau kurį laidą rodo dėmesį ir netrukus pateiks pasiūlymą. 

Tel Avivo „Maccabi“ nusprendė pasinaudoti sąlyga nurodyta kontraktuose su Yogenu Ohayonu ir Sylvenu Ladersbergu ir nepratęsti sutarties su krepšininkais. Skelbiama, kad „Maccabi“ yra pasiruošusi atnaujinti komandą iš pagrindų.

Liepos 4 diena

Lietuvos krepšininkas Gilvydas Biruta sukirto rankomis su Prancūzijos klubu Buržo JL. 2015 metais Klaipėdos „Neptūne“ profesionalo karjerą po žaidimo NCAA pradėjęs G.Biruta praėjusį sezoną žaidė Graikijoje Trikalos „Aries“ klube, bet nutraukė sutartį ir  prisijungė prie „Piacenza“ ekipos, kuri žaidė antrojoje Italijos lygoje.

Mantas Kalnietis neteko dar vieno komandos draugo. Milano „Emporio Armani“ klubas nusprendė pasinaudoti galimybe atsisakyti Ricky Hickmano paslaugų. Italijos komanda sprendė, ar pasilikti Gruzijos pilietybę turintį amerikietį, tačiau nusprendė imtis permainų. R.Hickmanas domina Bambergo „Brose“ klubą.

Italas Danilo Gallinari pasirašys sutartį su „Los Angeles Clippers“ klubu, paskelbė ESPN. Teigiama, kad 28 metų krepšininkas sutarė dėl trijų metų 65 milijonų JAV dolerių vertės sutarties. ESPN pastebėjo, kad „Clippers“ neturi pakankamai erdvės algų kepurėje, kad įsigyti D.Gallinari, tačiau atrado būdą, kaip tai padaryti – organizuoja mainus, kuriuos būtų įtraukti dar du klubai: „Denver Nuggets“ ir „Atlanta Hawks“. 

Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai ir toliaus žais Panevėžio „Lietkabelyje“. Su „Lietkabelio“ klubu itin glaudžiai susijęs portalas krepsinis.net paskelbė, kad Panevėžio komanda jau sutarė su broliais, kad šie žaistų kitą sezoną. 

Jonas Valančiūnas išlieka pardavimų rinkoje. Kaip skelbia įvairūs šaltiniai JAV, „Toronto Raptors“ aktyviai ieško, su kuo galėtų atlikti mainus, į kuriuos patektų ir J.Valančiūnas. Anksčiau buvo teigiama, kad „Raptors“ kartą jau nesėkmingai bandė parduoti JV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.