EUROLYGA 2023

Žaibiškai apsisprendęs „Žalgirio“ įžaidėjas – apie dvigubą pilietybę ir ne kartą dužusią svajonę

Kaip staigiai netikėtas Luko Lekavičiaus išvykimas į Atėnus apvertė komplektaciją baiginėjusių Kauno „Žalgirio“ vadovų planus, taip greitai juos atgal į vietą sugrąžino amerikietis Dee Bostas. 

 D.Bostas laukia šanso vėl pasirodyti Eurolygoje.<br> basketballcl.com nuotr.
 D.Bostas laukia šanso vėl pasirodyti Eurolygoje.<br> basketballcl.com nuotr.
 D.Bostas laukia šanso vėl pasirodyti Eurolygoje.<br> basketballcl.com nuotr.
 D.Bostas laukia šanso vėl pasirodyti Eurolygoje.<br> basketballcl.com nuotr.
 B.Daviesas taip pat papildė Kauno klubą.<br> basketballcl.com nuotr.
 B.Daviesas taip pat papildė Kauno klubą.<br> basketballcl.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 9:10 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:45 PM

27-erių Bulgarijos bei JAV pilietybes turintis krepšininkas komandą papildė neprabėgus nė tris dienoms po L.Lekavičiaus išvykimo. 

„Pasiūlymas buvo gana netikėtas, bet apsisprendžiau per kelias valandas. Beveik iškart žinojau, jog pasirašysiu šią sutartį“, – kalbėdamas su lrytas.lt prisipažino naujasis „Žalgirio“ žaidėjas. 

188 cm ūgio gynėjas savo žaidimo stiliumi gerokai primena į Atėnų „Panathinaikos“ išvykusį L.Lekavičių ir pasižymi išskirtiniu greičiu bei veržlumu. 

Tiesa, jei lietuvių įžaidėjas aikštėje buvo itin ramus ir retai rodydavo emocijas, D.Bostas atrodo lyg jo priešingybė. 

Atletiškas amerikietis dažnai persistengia agresyviu žaidimu ardydamas priešininkų gynybą ir taip įsivelia į nereikalingus konfliktus tiek su varžovais, tiek su teisėjais. 

Dėl to kai kuriose rungtynėse D.Bostas turi problemų dėl per didelio klaidų bei asmeninių pražangų kiekio. 

Gali būti, kad tai taps nemenku galvos skausmu Šarūnui Jasikevičiui, mėgstančiam šaltą protą praradusius žaidėjus raminti tiesiog sodinti ant suolelio. 

„Na, gal kartais ir mėgstu pasikarščiuoti, bet tai labiau pavadinčiau kovingumu“, – nusijuokė dėl to nesijaudinantis D.Bostas. 

NBA siekis liko praeityje 

Iš Šiaurės Karolinos kilęs D.Bostas krepšinyje sukasi jau nuo vaikystės – iš pradžių žaidęs vidurinėje mokykloje, likus metams iki koledžo jis atstovavo sukarintos pakraipos akademijos ekipai.

Žaidėjas yra ne kartą minėjęs, jog būtent ši mokymosi įstaiga jo karjerai ir disciplinos ugdymui buvo labai svarbi. 

2010-aisiais, po  kelių solidžių sezonų Misisipės universitete, krepšininkas nusprendė paduoti paraišką NBA naujokų biržai, tačiau tuomet bandymas atkreipti skautų dėmesį buvo nesėkmingas. 

D.Bostas paraišką atsiėmė vėliau, nei tai leidžia taisyklės, ir dėl to bei dėl prastų akademinių rezultatų buvo suspenduotas devynioms NCAA rungtynėms. 

Žaidėjo NBA svajonei nebuvo lemta išsipildyti ir vėliau – jis savo pavardės neišgirdo 2012-ųjų biržoje,  2013-ųjų rugpjūtį, pasirašęs sutartį su „Portland Trail Blazers“, dar neprasidėjus sezonui buvo atleistas, o dalyvavimas keliose vasaros lygose jam taip ir nepravėrė trokštamų durų. 

Dabar amerikietis tikina, jog  jo bandymai prasibrauti į stipriausią pasaulio lygą jau praeityje. 

„Tą etapą jau praėjau. Manau, nuo patekimo į NBA kartais skiria labai plona linija. Tai stipriausia pasaulio lyga. Manimi ankščiau labai domėjosi kai kurie klubai, bet galų gale viskas tiesiog nepavykdavo. 

Tada ir nusprendžiau, kad karjerą tęsiu Europoje. Dabar esu susikoncentravęs ties savo ateitimi būtent čia“, – akcentavo jis. 

Po keturių sezonų Europos klubuose D.Bostas surado vietą ir nacionalinėje rinktinėje –  bulgarai jam pasiūlė pilietybę ir šansą ginti šios šalies spalvas. 

„Pasą turiu jau nuo praėjusio sezono, man jį padėjo gauti agentas. Bulgarai pirmieji pasiūlė žaisti jų rinktinėje, todėl ir pasirinkau būtent šią valstybę.  

Jau anksčiau šiek tiek žinojau apie šalį, nes vienas iš mano geriausių draugų, su kuriuo rungtyniavome Juodkalnijos klube, yra joje žaidęs“, – pasakojo D.Bostas. 

Dabar bulgarų pasirengimo stovykloje dalyvaujantis krepšininkas rugpjūčio pradžioje pradės pasaulio čempionato atrankos kovas.

„Žalgiryje“ lauks pažįstamas veidas 

Europą prisijaukinusiam D.Bostui Kaunas taip pat nebus svetimas – čia krepšininkas jau yra lankęsis, kai su lenkų Zelionos Guros „Stelmet“ rungtyniavo Eurolygoje. 

„Lietuva man nėra paslaptinga, puikiai žinau, kaip žmonės ten myli krepšinį. Be to, vis dar atsimenu, kaip pas jus šalta“, – nusijuokė amerikietis. 

D.Bostas atskleidė, jog noras sugrįžti į Eurolygą ir buvo esminis faktorius, leidęs jam ilgai nedvejojant priimti „Žalgirio“ pasiūlymą. 

„Tiesiog susiklostė gera situacija, komanda rungtyniauja Eurolygoje, turi ilgą istoriją. Apie „Žalgirį“ esu girdėjęs tik gerus dalykus.  

Savo agentui jau senokai buvau sakęs, kad mano pagrindinis tikslas yra žaisti Eurolygoje. Todėl tikrai džiaugiausi gavęs šią galimybę“, – sakė gynėjas. 

„Manimi domėjosi ir daugelis kitų komandų, bet „Žalgiris“ buvo geriausia iš jų. Supratau, kad mano karjeroje tai bus dar vienas žingsnis į priekį.  

Eurolyga man bus iššūkis. Tačiau jei dirbsiu sunkiai, kaip visada ir darau, mano indėlis į pergales tikrai jausis“, – neabejodamas pridūrė jis. 

Krepšininkas Kaune sutiks ir gerai pažįstamą savo tautietį – „Žalgirį“ neseniai papildė aukštaūgis Brandonas Daviesas, su kuriuo D.Bostas pastarąjį sezoną žaidė „Monaco“ ekipoje. 

„Pasirašęs sutartį dar nesikalbėjau su juo, bet sutariame tikrai gerai. Manau, dėl to mums abiems bus lengviau prisitaikyti naujoje komandoje“, – šypsojosi D.Bostas. 

Įžaidėjas taip pat patikino nekantraujantis susitikti su Šaru, kurį laiko vienu geriausių visų laikų savo pozicijos žaidėjų Europoje. 

„Esu labai daug girdėjęs apie Š.Jasikevičių. Kadangi žaidžiu toje pačioje pozicijoje, kaip ir jis, manau, daug ko išmoksiu. 

Treneris sakė, jog laukia manęs atvykstant ir tikisi, jog sunkiai dirbsiu tiek puolime, tiek gynyboje“, – pasakojo D.Bostas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.