EUROLYGA 2023

Rimo Kurtinaičio pasiūlymo atsisakęs Arvydas Gronskis atskleidė pagrindinę priežastį

Prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo ir kitame sezone liksiantis Rimas Kurtinaitis neteko svarbaus pagalbininko – jo dešinioji ranka Arvydas Gronskis grįžta į dublerių ekipą.

 A.Gronskis grįžta į dublerių ekipą.<br> D.Umbraso nuotr.
 A.Gronskis grįžta į dublerių ekipą.<br> D.Umbraso nuotr.
 A.Gronskis su R.Kurtinaičiu dirbo ir 2008-2010 metų sezonuose.<br> D.Umbraso nuotr.
 A.Gronskis su R.Kurtinaičiu dirbo ir 2008-2010 metų sezonuose.<br> D.Umbraso nuotr.
 Viduryje sezono į pagrindinę komandą persikėlęs M.Normantas pateisino R.Kurtinaičio viltis.<br> G.Šiupario nuotr.
 Viduryje sezono į pagrindinę komandą persikėlęs M.Normantas pateisino R.Kurtinaičio viltis.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 4:06 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:45 PM

Vasario mėnesį įvykę pokyčiai, kai Tomo Pačėso asistentu dirbęs ispanas Alberto Blanco paliko klubą ir užleido pareigas 43-ejų A.Gronskiui, netikėtai grįžo į pradinę padėtį.

Naujųjų „Lietuvos ryto“ vadovų sprendimu sostinėje vėl darbuosis A.Blanco, o atgal pas NKL rungtyniaujančius „Perlo“ krepšininkus keliasi A.Gronskis.

Visgi ne vieną sezoną R.Kurtinaičio štabe praleidęs A.Gronskis užtikrino – tai buvo jo sumanymas.

„Pats norėjau grįžti į „Perlą“, tai mano sprendimas. Vasarį tiesiog reikėjo mano pagalbos, buvo tokia situacija. O dabar vėl noriu vadovauti, išlaikyti tą dviejų metų įdirbį „Perle“.

Jau labai daug esu dirbęs antruoju treneriu ir tas žinias noriu pritaikyti vadovaujant komandai. Tai labiausiai ir lėmė pasirinkimą.“, – portalui lrytas.lt sakė A.Gronskis.

Treneris pridūrė, kad nors R.Kurtinaitis ir norėjo toliau matyti jį „Lietuvos ryte“, tačiau persikėlimui neprieštaravo.

„Jau po sezono pradėjau galvoti apie grįžimą į „Perlą“. Rimas tam neprieštaravo. Nors jis mane kvietė, kad dirbtume kartu, bet pasakiau, jog noriu panaudoti žinias vyriausiojo trenerio pareigose“, – kalbėjo jis.

A.Gronskį „Perle“ iki sezono pabaigos pavadavo Mindaugas Sakalauskas, tačiau ir pats specialistas pernelyg neatitrūko nuo dublerių ekipos reikalų.    

„Nebuvau visiškai išėjęs, dirbome toje pačioje salėje, buvome kartu su Mindaugu Sakalausku. Nuolat bendravome, galvojome, ką galime padaryti geriau.

Judėjimas tarp komandų neišvengiamas – kaip migruoja žaidėjai, taip ir treneriai. Jei  kažkas atsitinka, dublerių komanda padeda“, – teigė A.Gronskis.

Specialistas taip pat pasidžiaugė, jog sezono pabaigoje į kelių svarbių žaidėjų netekusį „Lietuvos rytą“ atvykę jaunieji „Perlo“ krepšininkai pasirodė gana solidžiai. 

Anksčiausiai prisijungęs Margiris Normantas jau spėjo visiškai įsitvirtinti R.Kurtinaičio schemose, o Arnas Beručka, Deividas Sirvydis, Lukas Kvedaravičius bei Domantas Vilys, aikštėje pasirodydavę labiau simboliškai, komandai nedarė gėdos. 

„Labai džiaugiuosi jų įsiliejimu į vyrų krepšinį. Vien Margirio debiutas buvo labai geras. O kiti krepšininkai irgi padėjo komandai sunkiu metu, dėl jų nesugriuvo treniruočių procesas. 

Klubo sistemai dar reikia laiko įsibėgėti, bet tai, kad po dviejų metų jauni žaidėjai gerai įsiliejo į pagrindinę komandą, rodo, kad einama geru keliu“, – įsitikinęs A.Gronskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.