EUROLYGA 2023

Šešiolikmečių rinktinės pradėjo pasirengimą svarbiausioms vasaros varžyboms

Lietuvos šešiolikmečių rinktinių treneriai paskelbė kandidatų sąrašus, kurie pradės pasiruošimą Europos jaunimo olimpiniam festivaliui bei Europos jaunių (U16) krepšinio čempionatui. Treneriai Tadas Stankevičius ir Edvinas Justa į savo kandidatų sąrašus įtraukė po 16 žaidėjų.

 Šešiolikmečiai pradeda pasiruošimą.<br> musukrepsinis.lt nuotr.
 Šešiolikmečiai pradeda pasiruošimą.<br> musukrepsinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 2:03 PM

Šešiolikmečių merginų rinktinė stovykloje Palangoje sportuoja jau nuo liepos 1 dienos, o vaikinai į stovyklą Anykščiuose rinksis šeštadienį.

„Pasiruošimo planas sudarytas gerai. Krepšininkės sportuoja jau daugiau nei mėnesį. Fizinio rengimo treneriai merginoms sudarė treniruočių programas, pagal kurias sportininkės dirbo individualiai ir kažkiek prižiūrimos mūsų trenerių Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje.

Didžioji dauguma merginų yra metais jaunesnės, kurios birželį dalyvavo tarptautiniame Ramūno Šiškausko turnyre ir sistemingai sportuoja visą mėnesį, todėl į stovyklą susirinko neblogos formos ir darbas turėtų vykti sklandžiai“, – kalbėjo Lietuvos merginų rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Šešiolikmečių rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes žais prieš bendraamžes iš Baltarusijos, toliau rinktinės laukia Baltijos taurės turnyras ir Europos jaunimo olimpinis festivalis.

„Esame suplanavę dvi draugiškas rungtynes su Baltarusija, tai bus pirmasis mūsų išbandymas, žiūrėsime kokia strategija mums tiks gynyboje ir puolime. Dar žaisime Baltijos taurėje Kaune, o liepos 23 dieną išvyksime į Vengriją, kur laukia rimtas turnyras – Europos jaunimo olimpinis festivalis. Varžovai bus stiprūs, dauguma jų dalyvaus ir Europos pirmenybėse. Tai mums bus geras jėgų patikrinimas, parodys kiek mes verti ir ko galime tikėtis Europos čempionate. Smagu, kad yra 10–11 rungtynių pasiruošimo cikle, todėl tikimės be traumų ir gerai pasiruošę pasirodyti šią vasarą“, – pasiruošimo ciklą komentavo vyr. treneris T.Stankevičius.

Lietuvos merginų jaunių (U16) rinktinės pasiruošimo planas:

Liepos 1 d. – 9 d. Treniruočių stovykla (Palanga)

Liepos 11 d. – 22 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Liepos 12 d., 18.00 Lietuva U16 – Baltarusija U16 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Liepos 13 d. 18.00 Lietuva U16 – Baltarusija U16 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Liepos 17 d. – 19 d. Baltijos taurė (Kaunas)

Liepos 23 d. – 30 d. EJOF (Vengrija)

Liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Rugpjūčio 4 d. – 12 d. Europos čempionatas (Prancūzija)

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinė pasiruošimo ciklą pradės liepos 7 dieną stovykloje Anykščiuose.

„Oficialiame sąraše yra 16 vaikinų. Buvo rengiamos dvi atrankos, kurios vyko regioniniu principu. Iš viso buvo peržiūrėti 38 vaikinai, iš jų 26 krepšininkai pateko į Donato Motiejūno stovyklą Kaune. Iš Donato Motiejūno stovyklos buvo atrinkta 16 vaikinų, kurie pateko į galutinį kandidatų sąrašą. Galutinis dvyliktukas turėtų paaiškėti jau po antrosios stovyklos“, – sakė šešiolikmečių vaikinų vyr. treneris Edvinas Justa

Šešiolikmečių rinktinė po stovyklų Anykščiuose ir Kaune dalyvaus Baltijos taurės turnyre ir Europos Olimpiniame festivalyje. Toliau komandos laukia treniruočių stovykla Kaune ir dar pora draugiškų rungtynių su Rusijos ekipa.

„Prieš Europos čempionatą dalyvausime dvejuose turnyruose, tai Baltijos taurė ir Europos Olimpinis jaunimo festivalis. Tai pajėgūs turnyrai, kuriuose keliame aukštus tikslus, tačiau pagrindinis turnyras šią vasarą mums yra rugpjūčio mėnesį vyksiantis Europos čempionatas“, – apie rinktinės tikslus kalbėjo vyr. treneris E.Justa.

Lietuvos vaikinų jaunių (U16) rinktinės pasiruošimo planas:

Liepos 7 d. – 14 d. Treniruočių stovykla (Anykščiai)

Liepos 17 d. – 19 d. U16 Baltijos taurė (Kaunas, A.Sabonio KC)

Liepos 16 d. – 22 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Liepos 23 d. – 30 d. EJOF (Vengrija)

Liepos 17 d. – 19 d. Baltijos taurė U16 (Kaunas)

Liepos 23 d. – 30 d. EJOF (Vengrija)

Liepos 31 d. – rugpjūčio 9 d. Treniruočių stovykla (Kaunas)

Rugpjūčio 2 d. Lietuva U16 – Rusija U16 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Rugpjūčio 3 d. Lietuva U16 – Rusija U16 (Kaunas, A.Sabonio KC)

Rugpjūčio 11 d. – 19 d. Europos čempionatas (Juodkalnija)

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.