EUROLYGA 2023

NBA legenda Vlade Divacas parašė laišką krepšininkams – siūlo palaikyti FIBA

Legendinis Serbijos krepšininkas ir buvęs šios šalies olimpinio komiteto vadovas Vlade Divacas nutarė imtis plunksnos, kad palaikytų FIBA organizaciją bei jos rengiamą naują varžybų pertvarką.

 Vlade Divacas<br> AFP nuotr.
 Vlade Divacas<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-06 10:22, atnaujinta 2017-07-06 15:03

NBA legenda, įvairiuose klubuose žaidęs daugiau kaip 16 metų, visiems Europos krepšininkams parašė laišką, kuriame tikina, kad FIBA pertvarka ir naujas pasaulio krepšinio čempionato formatas yra tik į naudą bei siūlė palaikyti šį projektą.

Kaip žinia, naująjį FIBA varžybų formatą atsisako priimti NBA ir Eurolyga, kurios nesudaro sąlygų ekipoms ir žaidėjams vykti žaisti atranką į 2019 metų planetos pirmenybes.

 Pagal FIBA nustatytą tvarką, jau nuo šio rudens startuos atrankos į pasaulio čempionatą varžybos. Lapkričio 20–28 ir vasario 19–27 dienomis bus du 9 dienų langai, per kuriuos rinktinės žais atrankines rungtynes.

„Pradėti žaisti krepšinį gimtajame mieste Prijepolėje mane įkvėpė mūsų nacionalinė komanda ir geriausi žaidėjai, – rašo kreipimesi 49-erių V.Divacas. –  Niekada nepamiršiu jaudulio stebint Jugoslavijos komandos žaidimą. Žinojau nuo pat mažens, kad noriu būti toks pat kaip tie žaidėjai, noriu gauti šansą reprezentuoti savo šalį Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse. Man tai pavyko. Vilkėti rinktinės marškinėlius – kažkas magiško. Atstovauti savo valstybei yra didžiulė garbė ir manau, kaip taip galvoja daugybė iš jūsų. Visame pasaulyje rinktinės rungtynės pritraukia žmones, kurių taip nedomina niekas kitas. Krepšininkai skatina jaunuolius žaisti krepšinį, o tuomet atsiranda talentai, kurie yra reikalingi sporto ateičiai. Visgi ilgą laiką krepšinio poveikis buvo ribotas, nes pastaruoju metu rinktinės galėjo metų metus nežaisti rungtynių namuose. Sirgaliai negalėjo matyti savo šalies žvaigždžių, kadangi pagrindiniai turnyrai buvo žaidžiami keliose šalyse ir tik kartą per metus. Nuo lapkričio prasidedantis naujas čempionato formatas buvo sukurtas ne tik tam, kad pakeistume pasaulio pirmenybių datą, o ir tam, jog rinktinės turėtų galimybę žaisti savo šalyse. Naujoji sistema sukurs ryšį tarp klubinio čempionato, o visa tai padės krepšiniui. Žaidėjams pokyčiai reiškia, kad jie ketverių metų laikotarpyje turės vieną laisvą vasarą, o ji yra reikalinga poilsiui ir atsigavimui po įtempto tvarkaraščio. Kiekviename kvalifikaciniame etape rinktinėms bus galima keisti sudėtį, pasiruošimas pagrindiniams turnyrams daugiausiai sieks 28 dienas, tad žaidėjams sumažės krūvis. Labai svarbu, kad naujas tvarkaraštis suteiks galimybę atrasti naujus talentus. Daugiau rungtynių prieš stiprius varžovus – šansas žaidėjams patobulinti įgūdžius ir bendrai pagerinti krepšinio lygį. Naujasis kalendorius suteikia privalumų ir žaidėjams, ir sirgaliams, ir krepšinio federacijoms, ir lygoms, ir klubams. Viskas dėl sporto, kurį visi mylime. Dėl šių priežasčių skatinu visus žaidėjus palaikyti šią idėją, kad visi jūs galėtumėte turėti tokią unikalią krepšininko karjerą, kokia turėjau šansą mėgautis aš pats“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.