EUROLYGA 2023

Rekordiniai NBA žaidėjų atlyginimai: dėmesys – net ir iš amerikietiško futbolo atstovų

Stipriausios pasaulyje krepšinio lygos  NBA komandos vis drąsiau švaistosi pinigais bei negaili milžiniškos vertės kontraktų geriausiems žaidėjams.  Krepšinio gerbėjus ir ekspertus stebina milžiniški skaičiai, o ganėtinai dažnai atkreipiamas ir dėmesys bei reiškiama nuomonė,  jog kai kuriems žaidėjams skiriami finansai – per dideli. 

 Amerikietiško futbolo atstovui pro akis nepraslydo rekordiniai NBA kontraktai<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Amerikietiško futbolo atstovui pro akis nepraslydo rekordiniai NBA kontraktai<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-11 07:28

Panašu, kad rekordinės sutartys pro akis nepralysta ir kitų sporto šakų atstovams. Negana to, visa tai tampa puikia atspirtimi pasvarstyti, kurie atletai yra vertesni atlyginimo gauti daugiau.

Pamatęs, kokiais kontraktais dabar gali pasigirti krepšininkai, buvęs profesionalus amerikietiško futbolo žaidėjas Terrance‘as Knightonas ėmė svarstyti,  kodėl amerikietiškos futbolo lygos (AFL) atletai turėtų uždirbti daugiau, nei jų kolegos iš NBA.

Reaguodamas į milžiniškus kontraktus, ypač  šešerių metų 228 milijonų dolerių vertės Jameso Hardeno ir 201 milijonų dolerių Stepho Curry, T.Knightonas ėmė svarstyti, kas yra vertas daugiau.

„Aaronas Rodgersas turėtų uždirbti daugiau nei Jamesas Hardenas“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė T.Knightonas.

Veliau jis dar pridūrė: „Tom Brady turėtų uždirbti daugiau nei Stephas Curry“.

Palyginimui, amerikietiško futbolo žaidėjas A.Rodgersas jau ketvirti metai žaidžia turėdamas penkerių metų 110-ies milijonų JAV dolerių, o T.Brady – dvejų metų 41 milijono dolerių vertės kontraktus, kurie yra kur kas mažesni nei naujieji NBA žvaigždžių kontraktai.

„NFL kiekvienais metais sugeneruoja milijardus dolerių. Metas kažką daryti. Būkime stiprūs ir nenusileiskime. Nesakau, kad NBA žaidėjai turėtų gauti mažiau. Tiesiog manau, kad NFL žaidėjai yra vertesni daugiau“, – savo nuomonę dėstė T.Knightonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas