EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ vairas ne Dainiaus Adomaičio rankose – jį nukonkuravo latvis

Panevėžio „Lietkabelio“ komandos treneriu tikrai netaps Klaipėdos „Neptūną“ palikęs Dainius Adomaitis ar Donaldas Kairys. Šalies vicečempionų direktorius Mantas Ignatavičius kalbėjosi su D.Adomaičiu, bet susitikimas vaisių nedavė, kadangi strategas koncentruosis darbui šalies rinktinėje, o „Lietkabelis“ norėjo, kad naujas specialistas su komanda būtų nuo pat rugsėjo 1 dienos.

 A.Štalbergas taps "Lietkabelio" treneriu<br> fibaeurope.com nuotr.
 A.Štalbergas taps "Lietkabelio" treneriu<br> fibaeurope.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf.

2017-07-12 18:25, atnaujinta 2017-07-12 19:42

Klubo nauju vairininku tapo latvis Artūras Štalbergas. 

Specialistas perima vairą iš Kazio Maksvyčio, kuris perėjo į Klaipėdos „Neptūną“. Latviui toliau talkins Gintaras Kadžiulis. 

„Pasirinkome jauną ir ambicingą trenerį, kuris jau turi patirties aukščiausio lygio turnyruose – Europos taurėje ir Vieningoje lygoje. Artūras nori įrodyti savo vertę ir dėl to net atsisakė darbo Latvijos rinktinės trenerių štabe, jog su „Lietkabeliu“ dirbtų nuo pirmos pasiruošimo sezonui dienos“, – sakė klubo direktorius Mantas Ignatavičius. 

A.Štalbergas praėjusiame sezone lankėsi „Cido“ arenoje ir ją paliko su aukštai iškelta galva, nes jo treniruojamas Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ 75:72 įveikė „Lietkabelį“ ir tai pakartojo namuose – 91:89. Į „Top 16“ etapą patekusi ekipa iškovojo dvi pergales – kaip ir „Lietkabelis“ pranoko Ulmo „Ratiopharm“. 

Vieningoje lygoje „Nižnij Novgorod“ liko per žingsnį nuo atkrintamųjų – užėmė 9-ąją vietą reguliariajame sezone. 

Latvis krepšinio gudrybių mokėsi JAV, po to bandė per Naujokų biržą 2007-siais prasimušti į NBA, tačiau nesėkmingai.

Sugrįžęs į Latviją žaidė Liepojos ir Rygos komandose, kol 2010-siais nutarė pereiti į kitą komandos pusę: iš žaidėjo į trenerius. 

A.Štalbergas treneriu dirba nuo 2010 metų – dvejus metus jis buvo Liepojos „Lauvas“ klubo trenerio asistentu, dar dvejus metus talkino Nikolajevo MBC strategui. Vėliau jis stojo prie Latvijos 20-mečių rinktinės vairo, taip pat prisijungė prie Ainaro Bagatskio Latvijos vyrų rinktinės trenerių štabe ir „Nižnij Novgordo“ komandoje. 

Su „Lietkabeliu“ sutartis turi keturi žaidėjai: Lukas Aukštikalnis, Donatas Tarolis, Vaidas Čepukaitis ir Gintaras Leonavičius, susiderėta su Darjušu ir Kšyštofu lavrinovičiais. 

Tarp kandidatų vadovauti panevėžiečiams buvo ir Jevgenijus Pauštinas, bet „Lietkabelis“ nusprendė pasirinkti 32-ejų latvį. Įdomu tai, kad jis bus jaunesnis tiek už Gintarą Leonavičių, tiek už brolius Lavrinovičius.

Jeigu komandoje liks Mindaugas Lukauskis, jis už trenerį bus vyresnis net šešeriais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.