EUROLYGA 2023

Iš vidaus Šarūno Marčiulionio akademiją pažinęs treneris jautė – griūtis neišvengiamai artėjo

Nors žinia apie 25 metus gyvavusios Šarūno Marčiulionio akademijos užsidarymą pasirodė kiek netikėtai, tačiau joje dirbantiems specialistams tai nebuvo nei didelė staigmena, nei svarbių permainų ženklas. 

 Š.Marčiulionio akademija skaičiuoja paskutines dienas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Š.Marčiulionio akademija skaičiuoja paskutines dienas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 7:51 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:50 PM

Nuo rudens Š.Mačiulionio įkurta įstaiga susijungs su kita, Vilniaus krepšinio mokykla, į kurią akademijos treneriai pereis kartu su savo ugdomomis vaikų grupėmis. 

Pagrindine legendinio krepšininko mokyklos žlugimo priežastimi neoficialiai įvardijami ne tik vidiniai konfliktai, bet ir vis labiau prastėjusi finansinė padėtis. 

Ši problema akademiją pasivijo iš visų pusių – teko parduoti modernią Vilniuje esančią sporto bazę, mažėjo gana brangiai už  atžalų treniruotes norinčių mokėti tėvų, o konkurentai sėkmingai persiviliojo ne vieną specialistą. 

Tarp jų – ir Donatas Sabaliauskas, praeityje žaidęs Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“, Marijampolės „Sūduvos“ ir daugelio kitų Lietuvos bei užsienio ekipų gretose. 

Trenerio karjerą pasirinkęs vyras atskleidė, jog Š.Marčiulionio akademiją paliko dėl paprastos priežasties. 

„Tiesiog buvo taip, kad Sostinės krepšinio mokykla pasiūlė geresnes finansines sąlygas. Bet su atlyginimais viskas buvo tvarkoje ir anksčiau“ , – portalui lrytas.lt sakė D.Sabaliauskas. 

Su juo per pastaruosius kelerius metus akademiją palikę treneriai neretai kartu išsivesdavo ir treniruojamus vaikus, taip mažindami Š.Mačiulionio akademijos grupių skaičių. 

„Šiais metais dalis trenerių išėjo, o dalis liko. Tuos, kurie liko, sąlygos tenkino. Jei kažkam sąlygos buvo geresnės kitur, jie ir perėjo.  

Visi treneriai daugiau ar mažiau pažįstami, žinome, kokie Vilniuje įkainiai. Šiuo atveju man buvo verta likti. Bet kiekvienas vertina iš savo pusės“, – kalbėjo akademijoje dirbantis treneris Tomas Tarasevičius. 

„Buvo situacijų, kai su treneriu išėjo visa grupė arba jos dalis. Buvo ir tokių atvejų, kad pereina tik pats treneris. Praėjusiais metais akademiją paliko trys treneriai ir viena grupė“, – pridūrė jis. 

Tuo tarpu užsidarysiančioje akademijoje nuo 2009-ųjų dirbantis Edvinas Justa sakė, jog konkurentų siūlomomis sąlygomis nesidomėjo ir buvo patenkintas darbu Š.Mačiulionio įstaigoje. 

„Jautėme, kad prie to (užsidarymo, – Red.) artėjama. Bet negalėčiau palyginti, ar kitur finansinės sąlygos geresnės.

Čia dirbau aštuonerius metus. Sakykime taip – per tą laiką nesiskundžiau“, – teigė E.Justa, treniruojantis ir Lietuvos šešiolikmečių rinktinę. 

E.Justa bei T.Tarasevičius taip pat paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją ir patikino, jog bent jie su vėluojančių atlyginimų problema nesusidūrė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.