EUROLYGA 2023

Po legionieriaus sprendimo Robertas Javtokas neslepia: „Galvojome, kad jo nepakvies“

Kauno „Žalgirio“ vadovams ir vėl tenka naujas galvosūkis – neseniai sprendę, kuo pakeisti netikėtai išvykusį Luką Lekavičių, dabar jie dairysis pamainos amerikiečiui Royce'ui O'Neale'ui. 

 R.O'Neale'as nutraukė sutartį su Kauno klubu.<br> lrytas.lt montažas.
 R.O'Neale'as nutraukė sutartį su Kauno klubu.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 3:56 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:51 PM

Sutartį su Kauno ekipa šią vasarą pasirašęs 24 metų 198 cm ūgio krepšininkas pasinaudojo galimybe ją vienašališkai nutraukti, jei sulauktų pasiūlymo iš NBA. 

Nors vasaros lygoje dalyvavęs R.O'Neale'as joje nežibėjo ir per vidutiniškai 19 minučių pelnydavo po 4,6 taško, atkovodavo 3,6 kamuolio bei atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo, tačiau sulaukė „Utah Jazz“ dėmesio. 

Neseniai kalbėdamas su lrytas.lt puolėjas sakė tikintis, jog šią vasarą jis turi realius šansus praverti stipriausios pasaulio lygos duris.  

„Manau, esu arti to, bet viskas priklauso nuo tinkamų aplinkybių. Man tai yra pats svarbiausias tikslas. Nesustosiu, kol pavyks galų gale prasibrauti į NBA“, – teigė krepšininkas. 

Tuo tarpu „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas neslėpė, jog išsipildęs scenarijus nustebino komandos vadovybę. 

Jis kartu su „Žalgirio“ direktoriumi Pauliumi Motiejūnu praėjusią savaitę taip pat viešėjo NBA vasaros lygoje ir aplankė tuomet „Jazz“ pasiūlymo dar neturėjusį R.O'Nealą. 

„Aišku, buvo šiek tiek netikėta. Galvojome, kad jo nepakvies ir dabar viskas įvyko paskutinę minutę.  

Bet jo svajonė žaisti NBA, jis sulaukė pasiūlymo ir pasinaudojo galimybe, kuri tiesiog buvo numatyta sutartyje“, – portalui lrytas.lt sakė R.Javtokas. 

Jis pridūrė, jog dabar klubas ir vėl atvers dominančių žaidėjų sąrašą ir stengsis surasti naują panašaus pajėgumo lengvąjį krašto puolėją.  

„Variantų visada yra. Bus matyti – kažką tai tikrai turėsime. Tik viskas staiga pasikeitė, todėl dar dėliojame planus. Nėra taip paprasta. Vasaros lygoje nusižiūrėjome žaidėjų, bet dėl jų visada reikia kariauti su kitais klubais“, – šyptelėjo R.Javtokas.

BasketNews.lt žiniomis, už nutrauktą sutartį „Žalgiris“ iš žaidėjo gaus 150 tūkst. eurų kompensaciją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.