EUROLYGA 2023

Eimantą Bendžių kvietimas į rinktinę nustebino: „Paklausė, ką veiksiu penktadienį"

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas Dainius Adomaitis  matydamas, jog klaustukai ties kandidatų Domanto Sabonio ir Donato Motiejūno pavardėmis neišnyksta, imasi veiksmų. Trenerio sprendimu, į rinktinės stovyklą Palangoje atvyks į sutrumpintą kandidatų sąrašą ankščiau nebepatekęs puolėjas Eimantas Bendžius.

Eimantas Bendžius buvo nustebintas kvietimu į rinktinę<br>G.Šiupario nuotr.
Eimantas Bendžius buvo nustebintas kvietimu į rinktinę<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Zmitrevičius

2017-07-18 16:12, atnaujinta 2017-07-18 16:34

Šis sprendimas nustebino ne vieną krepšinio rinktinės stratego veiksmus sekantį asmenį. Tačiau ne ką mažiau nustebintas buvo ir Ispanijos Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“ komandoje  pastarąjį sezoną rungtyniavęs 27-erių 208 cm ūgio krepšininkas. Anot jo, kvietimas atvykti į Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje iš tikrųjų buvo netikėtas.

„Kvietimas į rinktinę nustebino. Jau planavau vykti į Ispaniją, kai netikėtai sulaukiau tokių žinių. Tačiau džiaugiuosi, kad taip yra. Motyvacijos netrūksta, stengsimės kiek tik įmanoma prisidėti prie nacionalinės komandos“,  – lrytas.lt teigė E.Bendžius. 

Į klausimą, ką jam pasakė rinktinės strategas D.Adomaitis kviesdamas prisijungti prie treniruočių stovyklos, krepšininkas atsakė šmaikščiai. 

„Treneris paklausė – ką veiksiu penktadienį. Ir tuomet pasakė, kad turi pasiūlymą. Tokio pasiūlymo neįmanoma nepriimti“, – kalbėjo prie gyvenimo Ispanijoje spėjęs apsiprasti atletas. 

E.Bendžiui pasitikėjimo savimi prideda ir Santjago de Kompostelos  „Rio Natura Monbus“ komandos vadovai. Krepšininkas yra labai patenkintas jam skiriamu dėmesiu. Toks džiaugsmas neturėtų būti stebinantis faktas.

Puolėjas su šia komanda 2015-ųjų vasarą sudarė dvejų metų kontraktą, o šiemet sutartis turėjo pasibaigti. Tačiau E.Bendžiaus indėliu į komandos žaidimą patenkinta klubo vadovybė nelaukė sezono pabaigos - pratęsė sutartį dar vieniems metams.

Krepšininkas jaučiasi ramus – jam nebereikia dairytis naujos komandos, todėl galima susitelkti į sportinės formos gerinimą. E.Bendžius patenkintas, kad atsidūręs išplėstiniame rinktinės kandidatų sąraše sulaukė palaikymo ir iš  „Rio Natura Monbus“  klubo trenerio.

„Dar nepasibaigus sezonui pasirašiau kontraktą ir į kitas galimybes nesidairiau. Smagu, kad treneris iš Ispanijos pasidžiaugė mano sėkme ir pasveikino. Manau, kad jam patinka man suteiktas šansas“, – mintimis dalijosi puolėjas.

E.Bendžius praėjusį sezoną Ispanijos ACB lygoje aikštėje vidutiniškai praleisdavo 26,1 minutės per kurias pelnydavo po 9,8 taško,atkovodavo po 4,3 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.