EUROLYGA 2023

Naujasis „Lietkabelio“ treneris: „Kontrakte buvo sąlyga, kad netreniruočiau Latvijos rinktinės“

Panevėžio „Lietkabelio“ naujasis treneris latvis Artūras Štalbergas jau yra pasiruošęs darbui. 32-ejų specialistas į mūsų šalį atvyksta iš Rusijos, kur treniravo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipą.

 Treneris jau pasiruošęs darbui Lietuvoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Treneris jau pasiruošęs darbui Lietuvoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 10:18 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 2:08 PM

Visiems gerai žinoma, kad Rusijoje klubai moka didesnius pinigus tiek krepšininkams, tiek treneriams, tačiau A.Štalbergas tikino, jog ir po darbo Rusijoje jis tikrai nėra brangiausias treneris Europoje.

„Patikėkite manimi, aš nesu pats brangiausias treneris Europoje. Alga, kurią gausiu Panevėžyje, tikrai nėra kosmosas“, - kalbėjo specialistas iš Latvijos. 

Buvęs krepšininkas ir nacionalinės rinktinės žaidėjas A.Štalbergas taip pat atskleidė, kad buvo priverstas palikti Latvijos rinktinės trenerių štabą, kuriame ėjo trenerio asistento pareigas. Toks reikalavimas buvo pateiktas „Lietkabelio“ vadovybės.

„Vienas iš „Lietkabelio“ reikalavimų buvo, kad nedirbčiau su rinktine. Labai gaila dėl to, nes latviai turi labai gerą komandą. Tačiau toks tas gyvenimas. Tai yra krepšinis ir verslas“, - atskleidė A.Štalbergas.

– Po metų, praleistų Rusijoje vyriausiojo trenerio kėdėje, pasirinkote „Lietkabelį“. Kodėl būtent Lietuva?

– Lietuvos rinktinė ir Lietuvos klubai yra parodę, kad yra labai galingi Europoje jau daug metų. Gauti pasiūlymą iš Lietuvos ekipos, kuri yra viena iš stipriausių šalyje – labai geras šansas man. Manau, kad šiuo metu tai buvo geriausias pasiūlymas iš visų, kurių sulaukiau. Pasakiau sau: „Kodėl gi ne?“ Manau, kad Lietuva yra labai gera vieta dirbti.

– Ar jau teko kalbėtis su klubo vadovybe apie kito sezono tikslus LKL ir Europos taurėje?

– Žinoma, kad kalbėjomės. Viską darysime palaipsniui, žingsnis po žingsnio. Europos taurėje turime išeiti iš grupės, o Lietuvoje – iškovoti medalius. Tikslai yra dideli, o viltys yra labai rimtos, ypač po praėjusio sezono. Visi nori, kad šie rezultatai tęstųsi ir kitais metais.

– Vadovavote Rusijos ekipai ir žaidėte prieš „Lietkabelį“ praėjusį sezoną Europos taurėje. Ar pastebėjote kažką specifinio šioje ekipoje?

– Panevėžys turi labai gerus sirgalius. Labai gerą komandą. Panašu, kad dauguma veteranų lieka, taip pat pasirašėme sutartį su Vaidu Čepukaičiu. Manau, kad galime sustiprinti vietas, kuriose komandai sekėsi prasčiau praėjusį sezoną. Dar keli naujokai bus ir jau būsime pasirengę naujam sezonui. Tai yra labai patyrusi komanda ir jie žino, kaip reikia žaisti. Labai laukiu darbo pradžios su šia ekipa.

– Ar Lorenzo Williamsas sugrįš į komandą?

– Jis yra vienas iš kandidatų įžaidėjų pozicijoje. Kol kas negaliu nieko atskleisti, tačiau jo kandidatūrą tikrai svarstome. 

– Ar prisidedate prie komandos komplektavimo? Ar tiesiog jums pateiks ant lėkštės komandą, kurią turėsite treniruoti? 

– Kalbamės su komandos vadovu kiekvieną dieną. Diskutuojame apie visus variantus ir buriame komandą kartu.

– Ar yra sudėtinga koncentruotis ties „Lietkabeliu“, kai tuo pačiu metu Latvijos rinktinė rengiasi atrankai į Europos čempionatą?

– Aš jau nesu Latvijos rinktinės trenerių štabe. Vienas iš „Lietkabelio“ reikalavimų buvo, kad nedirbčiau su rinktine. Dėl to labai gaila dėl to, nes latviai turi labai gerą komandą. Tačiau toks tas gyvenimas. Tai yra krepšinis ir verslas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.