EUROLYGA 2023

Milžiniška vidinių nesutarimų kaina: kodėl iš tiesų žlugo Raseinių krepšinis?

Raseinių „Rasų“ krepšinio klubas suskaičiavo paskutines dienas – niekam nebereikalingi žaidėjai ir treneris po sezono pasuko savais keliais. 

Raseinių klubas išnyko iš krepšinio žemėlapio.<br>KK Raseiniai „Facebook“ nuotr.
Raseinių klubas išnyko iš krepšinio žemėlapio.<br>KK Raseiniai „Facebook“ nuotr.
Raseinių klubas išnyko iš krepšinio žemėlapio.<br>KK Raseiniai „Facebook“ nuotr.
Raseinių klubas išnyko iš krepšinio žemėlapio.<br>KK Raseiniai „Facebook“ nuotr.
 G.Kurtinaitis ieškos naujos karjeros stotelės.<br> D.Lukštos nuotr.
 G.Kurtinaitis ieškos naujos karjeros stotelės.<br> D.Lukštos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-07-22 11:34, atnaujinta 2017-08-29 20:54

Ir tai ne prastų rezultatų pasekmė – Giedriaus Kurtinaičio treniruojami „Rasai“ pastarajame Nacionalinės krepšinio lygos sezone užėmė ketvirtąją vietą, likę per plauką nuo medalių. 

Tačiau jau ne pirmus metus klubą persekiojančios vidaus problemos pagaliau pasivijo raseiniškius. 

Pagrindinis „Rasų“ rėmėjas beveik šešerius metus buvęs bendrovės „Norvelita“ vadovas Jordanas Kenstavičius nusprendė neberemti komandos po to, kai nepavyko suderinti klausimo dėl NKL licencijos. 

Viena to priežasčių – nesutarimai su „Rasus“ valdančia įstaiga „Žemaitis“ ir jos vadovu, buvusiu ekipos treneriu Albertu Vilimu. 

„Su „Žemaičiu“ nesutarėme dėl interesų ir todėl „Norvelita“ atsisako klubą remti. J.Kenstavičius norėjo, kad nuo jų (KK „Žemaičio“, – Red.)  labiau atsiskirtume“, – portalui lrytas.lt situaciją dėstė J.Kenstavičiaus paskirtas buvęs „Rasų“ vadovas Tomas Totulis.  

Pats J.Kenstavičius paaiškino konkretesnes klubo žlugimo priežastis –  kai jo įmonė, finansuojanti „Rasus“, atsisakė valdybai suteikti daugiau įtakos priimant sprendimus, ši neskyrė komandai būtinos NKL licencijos. 

„A.Vilimas nenorėjo pratęsti sutarties dėl licencijos ir tiek. Jis, kaip „Žemaičio“ klubo savininkas, atsisakė tai padaryti, nors pernai pavyko susitarti. A.Vilimas norėjo daugiau dalyvauti komandos valdyme, trenerių parinkime.  

Mūsų tokios sąlygos netenkino. Būtų sudėtinga turint galvoje tai, kad būtent mes duodame klubui pinigus. Be to, tarkim, keisti trenerius nebuvo jokio pagrindo, juk sezonas buvo išties geras“, – kalbėjo J.Kenstavičius. 

Verslininkas patvirtino, jog Raseiniai krepšinio bent artimiausiu metu nebeturės: „Turbūt taip – komandos nebebus. Man, be abejo, gaila, bet nieko nepadarysi“. 

Savo požiūrį išdėstė ir pats A.Vilimas – anot jo, valdyba tenorėjo svaresnio vaidmens klube, o komandos komplektavimo tendencijos jų netenkino jau kurį laiką. 

„Mūsų klubo valdyba norėjo daugiau įsitraukti į klubo sprendimus, kad kartu viską darytume. „Norvelita“ kaip rėmėja skiria pinigus, tačiau jie negali visko paimti į savo rankas ir dėlioti, kad žais būtent tas ar kitas krepšininkas. 

Vietinių komandoje beveik neliko, nors savivaldybė taip pat skiria lėšų. Norėjome susitarti, siūlėme susitikti. Bet J.Kenstavičius turi savo žodį, savo padėtį ir su juo yra sunku.

Klubą rėmė „Norvelita“, o „Rasai“ yra reklaminis veidas, politinis judėjimas, tad čia susipynė daug įvairių dalykų“, – pasakojo jis. 

Paklaustas, ar komandos išformavimas išties buvo vienintelė išeitis, A.Vilimas neslėpė – viltis dingo po kelių nesėkmingų mėginimų tartis. 

„J.Kenstavičius yra labai galingas, esame jam dėkingi už visą krepšinio propagavimą. Jis prieš kiek laiko pasakė, kad neberems komandos, kad jam nereikia šio klubo. 

Ir tokį sprendimą galima suprasti. Dar bandėme tartis ir su mero pagalba, bet jis paprasčiausiai nesikalbėjo. O iš šalies rėmėjų nesurasi“, – tikino A.Vilimas. 

Tiesa, „Norvelita“ nuo sporto neatsitrauks – įmonė neseniai įsigijo  „Lietuvos ryto“ klubą valdančios VšĮ "Krepšinio rytas“ nedidelę dalį bei toliau remia Raseinių tinklininkus. 

Nuo šiol būtent tinklinis karaliaus sporto salėje J.Kenstavičiui priklausančiame „Karpynės“ komplekse, kur anksčiau namų rungtynes žaisdavo „Rasai“. 

Tuo tarpu miesto krepšininkai, net kokia nors forma atkūrę komandą, neturės kur prisiglausti. 

„Be privataus kapitalo niekur negalėsime žaisti, nėra salės. Kol jos neturėsime, bus didelė problema. Miesto reikalas yra pasirūpinti baze, nes visi rajonai aplink turi sales, o Raseiniai - ne, nors čia krepšinio lygis neblogas“, – apgailestavo A.Vilimas.

Raseinių ekipos griūtis palietė ir ją iki šiol treniravusį Rimo Kurtinaičio sūnų Giedrių. 

Dabar 30-metis specialistas ieško naujos karjeros stotelės ir jau spėjo atmesti kelių komandų pasiūlymus. 

„Turėjau pasiūlymų vyrų ekipose, bet supratau, kad ten idealiai negalėsiu savęs realizuoti ir atsisakiau. Nežinau, ar toliau dirbsiu su vaikais, ar kur kitur. Dar neapsisprendžiau“, – sakė jis. 

Treneris pabrėžė: nors jam gaila žlugusios „Rasų“ ekipos, tačiau apie tai stengiasi pernelyg negalvoti. 

„Nenorėčiau komentuoti. Man tiesiog pasakė, kad kaip treneris esu nebereikalingas ir į intrigas daugiau nesigilinau. Visa komanda jau išsiskirstė ir man dėl to labai gaila.  

Pakilome iš dugno, buvome gerai įsibėgėję. Jei komanda norės po metų ar dvejų vėl atsikurti, bus tikrai nelengva. 

Raseiniuose perspektyvūs vaikai nebeturės kur save realizuoti“, – atsiduso R.Kurtinaitis, krepšininko karjeros pabaigą taip pat praleidęs „Rasų“ gretose. 

Raseinių klubas susikūrė 1994 metais ir antroje pagal pajėgumą šalies vyrų lygoje rungtyniavo šešerius metus. 

Vėliau, atsigavę po finansinių problemų, "Rasai" 2005-aisias atsikūrė ir startavo RKL, o prieš dvejus metus laimėję šias pirmenybes, persikėlė į NKL. 

„Aišku, labai gaila dėl iškritimo, bet juk jau ne pirmas kartas. 2000 metais buvo tas pats, iškritome iš tuometinės A lygos, kaip dabar iškritome iš NKL. 

Klubą tuomet taip pat rėmė J.Kenstavičius. Deja, ir vėl liekame už borto“, – liūdną situaciją apibendrino Raseinių krepšiniui vadovaujantis A.Vilimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.